3500 Euro Lenen Zonder BKR-Toetsing, Is Dat Mogelijk?


Soms kan het voorkomen dat je jezelf genoodzaakt ziet om geld te lenen. Als het gaat om het lenen van 3500 euro zonder BKR-toetsing dan hebben we het natuurlijk over een aardig bedrag. In deze blog kijken we daarom of het mogelijk is om zo geld te lenen en welke aanbieders je kunnen helpen. Eerst even een snel antwoord:

Het is in Nederland niet mogelijk om 3500 euro te lenen zonder een BKR-toetsing te ondergaan. Vanaf 1500 euro moet deze controle wettelijk worden uitgevoerd. Wel kun je bij Lender en Spender, Santander, Interbank, Rabobank en de ING 3500 euro lenen.

Nu je dit weet wordt het tijd om even wat verder te kijken. Hieronder bespreken we de 5 aanbieders die je in Nederland aan een lening van 3500 euro kunnen helpen. Ik heb hiervoor 22 Nederlandse kredietverstrekkers vergeleken dus je kunt er vanuit gaan dat dit de enige zijn. Tot slot kijken we ook naar 2 creatieve manieren om 3500 euro te lenen en bespreken we waar je rekening mee moet houden als je zo’n bedrag wilt lenen. Lees snel verder!

geld lenen kost geld

Lees ook: Geld Lenen Zonder BKR: Top 10 Aanbieders

1. Lender en Spender

Laten we het als eerste hebben over Lender en Spender. Als het gaat om het lenen van 3500 dan is dit bedrijf in mijn optiek de beste keuze die je kunt maken. Reden daarvoor is eigenlijk heel erg simpel.

Lender en Spender biedt namelijk dit soort leningen aan tegen een rente van 5 – 9% op jaarbasis. Als het gaat om 3500 euro dan betaal je gewoon 9% rente. Is dat een stevige rente voor een persoonlijke lening? Ja, dat klopt. Echter, als je dit bedrag wil lenen dan zul je met zo’n rente genoegen moeten nemen. Er zijn namelijk geen aanbieders te vinden die je 3500 euro laten lenen tegen een lagere rente.

De lening die Lender en Spender je aanbiedt heeft een looptijd van minimaal 24 en maximaal 60 maanden. Vanzelfsprekend kan ik je aanraden om voor dit relatief ‘kleine’ bedrag een looptijd te kiezen van 24 maanden. Des te minder betaal je in rente.

Aflossen gebeurd vervolgens elke maand via een automatische incasso van je rekening. Je betaalt een vast bedrag per maand wat bestaat uit een gedeelte aflossing en een gedeelte rente. Eigenlijk een beetje hetzelfde als het aflossen van een annuiteitenhypotheek.

Het geld heb je trouwens ook redelijk snel op je rekening. Vaak mag je hierbij rekening houden met een periode van 2-4 werkdagen voordat je de lening tot je beschikking hebt.

Om het makkelijk voor je te maken heb ik op de website van Lender en Spender de totale kosten voor het lenen van dit bedrag op een rijtje laten zetten. Zie de afbeelding hieronder.

Klik hier om de lening van Lender & Spender te bekijken

3500 euro lenen bij lender en spender

2. Santander

Als je 3500 euro wilt lenen in Nederland dan is de Spaanse bank Santander ook zeker een optie. Zij bieden namelijk leningen aan vanaf 1500 euro. Laten we daarom ook eens kijken wat je van deze bank kunt verwachten!

Als eerste is het goed om te weten dat Santander een reeks bankafschriften van je wil controleren voordat ze de rekening goedkeuren. Hetzelfde geldt voor het laten zien van een kopie van je ID kaart of paspoort. Daarnaast doen ze, net als alle andere kredietverstrekkers op de lijst, wel een BKR-check.

Laat het met de BKR-toetsing wel duidelijk zijn dat vaak alleen negatieve BKR registraties een probleem zijn. Als je een lening hebt die je keurig aan het aflossen bent, of als je een achterstallige lening alweer hebt terugbetaald, dan is dat vaak geen probleem voor een nieuwe lening.

De lening die je bij Santander afsluit heeft een rente van 7,6% als je dit binnen 24 maanden aflost. Daarmee zijn ze dus goedkoper dan Lender en Spender.

De lening heeft minimaal een looptijd van 24 maanden maar dit kun je ook laten verlengen tot een maximale periode van 120 maanden. Het aanvragen duurt vaak enkele werkdagen en dat is met dit soort leningen vrij normaal te noemen.

Hieronder heb ik ook nog even de totale kosten van een lening bij Santander op een rijtje gezet. Ik ben hierbij uitgegaan van een looptijd van 24 maanden. Dit kun je ook verhogen maar dan betaal je natuurlijk wel meer kosten in zijn totaliteit.

Klik hier om de lening van Santander te bekijken.

3500 euro lenen bij Santander

3. Interbank

Interbank is een andere grote aanbieder waar je in Nederland terecht kunt voor een persoonlijke lening van 3500 euro.

Als eerste even de rente, die verschilt bij deze bank van 5,1 – 14% op jaarbasis. Daarmee is Interbank zeker een van de duurdere banken (als de lening die je aanvraag boven de 10%+ uitkomt qua rente.

Aan de andere kant is de looptijd die ze bieden wel ruim te noemen. Je kunt hier namelijk een lening aanvragen met een looptijd van 6 – 180 maanden. Nogmaals: hoe sneller, hoe minder rente je betaald.

De aanvraagtijd van de lening zal wel wat langer duren dan dat we bij de meeste banken zien. Dat komt ommdat je een lening van Interbank alleen via een persoonlijk, financieel adviseur kunt aanvragen. Dat zorgt ervoor dat je goed wordt ingelicht maar betekent ook meer gedoe en een iets langere wachttijd. Houdt hier dus rekening mee. Die financieel adviseur kun je trouwens gewoon zoeken op hun website.

Klik hier om de lening van Interbank te bekijken

4. Rabobank

Naast de bovenstaande kredietverstrekkers waar iedereen terecht kan is er natuurlijk ook nog de optie om gewoon bij je huisbank aan te kloppen. In dit geval gaat het dan om de Rabobank (straks kijken we naar de ING). Deze bank biedt namelijk een lening aan vanaf 2500 euro mits je natuurlijk klant bent.

Wat mag je van de Rabobank verwachten als je 3500 euro wil lenen? Als eerste een rente die redelijk normaal is voor een persoonlijke lening. Denk hierbij dan aan 5,3 – 9,15% op jaarbasis.

De looptijd van de lening verschilt van 12 – 60 maanden. Zoals altijd kan ik je aanraden de kortst mogelijke looptijd te kiezen mits je dat natuurlijk kunt aflossen. Zo betaal je de minste rentekosten.

Het aanvragen van de lening duurt zoals we gewend zijn weer enkele werkdagen. Voor het aanvragen van de lening wordt natuurlijk een BKR-toetsing gedaan. Daarnaast moet je ook andere documenten aanleveren maar die verschillen per persoon en dat krijg je pas te zien/horen als je bezig bent met de aanvraag.

Klik hier om de lening van de Rabobank te bekijken

5. ING

Dan maar gelijk even door met de ING, een andere grootbank in Nederland die persoonlijke leningen aanbiedt aan zijn klanten. Eigenlijk lijkt de lening van de ING veel op die van de Rabobank met wat kleine verschillen.

Zo ligt de rente van een lening bij de ING tussen de 5,1 – 9,7% op jaarbasis. Daarnaast is de looptijd ook iets anders. Deze kan lopen van minimaal 6 tot maximaal 96 maanden.

De aanvraagprocedure en de snelheid waarmee je het geld op je bankrekening krijgt zijn daarentegen praktisch gelijk, daar hoef je jezelf dus geen zorgen over te maken.

Klik hier om de lening van de ING te bekijken

6. Geld Lenen Bij Familie Of Vrienden

Naast reguliere geldsverstrekkers is het ook altijd handig om de andere opties die je hebt even goed onder de loep te nemen. Een van die opties is om dit bedrag bij familie of vrienden te lenen.

Het voordeel van deze structuur is dat je waarschijnlijk geen absurd hoge rente betaald. Je bespaart daarmee dus op de kosten. Daarnaast wordt deze lening ook niet BKR geregistreerd en zullen je familieleden of vrienden natuurlijk geen BKR-toetsing doen (al moet je ze hier misschien wel even voer vertellen).

Wel is het verstandig om deze lening bij een notaris vast te laten leggen. Zo zijn beide partijen zeker van hun zaak en hoef je in de toekomst geen ruzie te maken over het terugbetalen van de lening. Zo bescherm je dan weer de relaties met je naasten.

7. Geld Lenen Via Een Creditcard

Deze optie werkt alleen als je al een creditcard in je bezit had voordat je een negatieve BKR registratie hebt gekregen. Als je namelijk een creditcard wil aanvragen met een negatieve registratie dan is dat niet mogelijk.

Bij veel creditcards is het namelijk mogelijk om een bedrag te lenen van 2500 – 5000 euro via je doorlopende krediet. Als je dit bedrag binnen 21 dagen terugbetaald dan hoef je hier vaak geen eens rente over te betalen.

Mocht je het bedrag niet binnen die periode terugbetalen dan zul je hier elke maand rente over moeten betalen. Eigenlijk is deze rente altijd 14% op jaarbasis. Zoals altijd geld hier dus ook weer dat geld lenen geld kost. Toch kan het een goede oplossing zijn voor mensen die weten dat het geld eraan komt maar die het nu net even niet tot hun beschikking hebben.

Waar Moet Je Rekening Mee Houden Als Je 3500 Euro Wil Lenen?

Als je 3500 euro wilt lenen dan is het eerst goed om na te gaan of dit wel een verstandige financiele keuze is. Helemaal als je met een negatieve BKR-registratie een lening probeert aan te vragen is de kans groot dat je deze helemaal niet kunt dragen. Bekijk alsjeblieft goed of je de toekomstige maandlasten echt kan dragen.

Naast de kosten is het ook belangrijk om goed na te gaan welke looptijd voor jou passend is. Een kortere looptijd betekent natuurlijk hogere maandlasten. Echter, het betekent ook dat je over de langere termijn minder rente betaald. Voor de eindbalans is het dus het beste om het geld zo snel mogelijk af te lossen.

Daarnaast is het verstandig om ook de optie van ‘simpelweg sparen’ voor je doel even mee te nemen. Geld lenen kost natuurlijk geld, die kreet is niet voor niets bedacht. Helemaal als je 3500 wil lenen dan zul je hier toch al gauw een paar honderd euro aan rente over betalen. Is dat geld wat je echt wilt missen of moet je misschien de komende maanden wat harder sparen?

Stefan Kleinekoort

Op HGC schrijf ik over mijn interesse in persoonlijke financiën. Ik hoop andere te helpen met de blogs die ik schrijf en probeer moeilijke financiële zaken zo helder mogelijk te omschrijven!

Recente posts