Beleggen Met BOTS Revenyou App (Mijn Review)


Hoe werkt beleggen via de BOTS app (by Revenyou) nou eigenlijk en is dat rendabel en veilig? In deze blog neem ik je mee in de wereld van beleggen in cryptocurrency en lees je mijn ervaringen. Alles wat je over de BOTS app moet weten lees je hier, laten we eerst beginnen met een korte review:

Het beleggen via de BOTS app bevalt mij. De app werkt goed en is over het algemeen gebruiksvriendelijk. De testrendementen die de bots behalen lijken goed te zijn maar de toekomst moet uitwijzen of dit daadwerkelijk zo is. Wel rekent BOTS relatief hoge kosten en is beleggen in cryptocurrency risicovol.

Nu je dit weet gaan we hier dieper op induiken. Hieronder lees je hoe beleggen met de BOTS app werkt, wat het rendement is en welke kosten er gerekend worden. Verder kijken we naar de betrouwbaarheid van de app en de ervaringen van anderen. Tussendoor kun je ook de video kijken die ik over de app heb gemaakt en de update die ik een paar maanden laten maakte. Lees snel verder!

Hoe Werkt Beleggen Via Bots?

Als je wilt beleggen met de BOTS app dan zul je deze eerste moeten downloaden via de Appstore of Google Play Store. Bots is namelijk alleen beschikbaar via de app en heeft geen versie die je via een website kunt bereiken.

Als je dit gedaan hebt dan kun je de app openen. Als eerste kom je dan terecht op je dashboard. Daar zie je normaal gesproken al je beleggingen en actieve bots staan. Omdat je nu gaat beginnen staat er een grote knop ‘start je eerste bot’. Daar kun je op klikken.

BOTS - Starten met eerste bot

Je Eerste Bot Kiezen

Als je op die knop hebt geklikt dan wordt je naar het tabblad ‘Bots’ geleid. Daar zie je een overzicht van alle bots waar je in kunt beleggen. Bovenaan staat altijd de ‘Bot van de week’. Dat is een bot die bijvoorbeeld een goed rendement heeft gehaald en daardoor door de app in het zonnetje wordt gezet.

BOTS - Overzicht van bots

Als je verder naar beneden scrollt dan zie je ook ‘popular bots’, ‘high risk bots’, ‘moderate risk bots’ en ‘new bots’. Zo probeert BOTS wat overzicht in de lijst te creëren. Van elke bot kun je zien welk rendement ze hebben gehaald vanaf het moment dat ze op het platform beschikbaar zijn geworden.

Hier kun je dus een bot kiezen. Als je op een bot klikt dan zie je vervolgens een beschrijving van de bot. Hier staan ook altijd de resultaten van voorgaande jaren bij omschreven. Houdt er rekening mee dat veel van deze resultaten testdata zijn op basis van historische gegevens.

Op deze manier krijg je een beetje een beeld van waarin de bot belegd. Hoe de bot precies belegd en wat de strategie is, dat is en blijft het geheim van de smid. De teams die deze bots maken willen die formule natuurlijk niet weggeven. Als je in bots belegd doe je dat dus wel een beetje op goed vertrouwen.

BOTS - Beleggen in een bot

Geld Storten Op Eerste Bot

Onderaan de pagina van de bot die je geselecteerd hebt staat een grote knop ‘starten met deze bot’. Als je daarop klikt dan krijg je een scherm te zien waar je het bedrag kunt intypen wat je in de bot kunt beleggen. Houdt er rekening mee dat dit minimaal €50 moet zijn.

Als dit de eerste keer is dat je in de bot belegd dan wordt je omgeleid naar een scherm waar je een account kunt aanmaken en je bankrekening kunt koppelen. Vanaf daar start je beleggingsavontuur met bots.

BOTS - minimaal 50 euro beleggen

Als je in de bots belegd hebt dan kun je op het tabblad ‘dashboard’ je bots in de gaten gaan houden. Hier zie je een overzicht van je portfolio. Het gaat dan vooral om de waarde van je beleggingen en het totale rendement wat je per bot hebt behaald sinds dat je bent begonnen met beleggen.

BOTS - Portfolio overzicht

Geld Bijstorten Op Bot

Als een succesvolle bot hebt gevonden dan wil je daar natuurlijk geld op kunnen bijstorten. Zo ben je wat minder aan het gokken met bots en ben je in staat je beleggingen wat te managen.

Gelukkig is het tegenwoordig inderdaad mogelijk om geld toe te voegen aan een bot. Als eerste ga je daarvoor naar je dashboard. Daar klik je op de bot waar je geld wilt bijstorten. Vervolgens klik je op de grote blauwe knop ‘manage bot’. Daar vind je de optie ‘add more funds to bot’

Vervolgens kun je op het scherm kiezen hoeveel geld je wilt bijstorten. Houdt er rekening mee dat dit ook weer minimaal 50 euro moet zijn.

Geld Opnemen Van Bot

Naar verloop van tijd wil je het geld natuurlijk ook weer van de app afhalen. Daarvoor klik je weer op de bot die je wilt stoppen. Klik daarna weer op de blauwe knop ‘manage bot’. Selecteer dan de optie ‘stop this bot’. Je bot verkoopt dan de beleggingen.

Als de beleggingen zijn verkocht worden ze toegevoegd aan je beschikbare vermogen. Vervolgens ga je naar je dashboard en zie je rechtsboven de knop ‘withdraw’ staan. Daar kun je op klikken en vervolgens het bedrag kiezen wat je wilt laten terugstorten.

Bots Beleggen Rendement

Beleggen in cryptocurrency met robots is natuurlijk hartstikke leuk maar wat voor rendement mag je daarvan verwachten? Dat is op het moment nog redelijk lastig te zeggen. Dat komt mede doordat BOTS nog een hele jonge app is. Dat betekent dat de historische data die er beschikbaar is over de bots nog heel beperkt is.

Voordat een bot wordt toegelaten door BOTS moeten de makers van de bot kunnen aantonen dat de bot die ze gecreëerd hebben het beter doet dan de markt (op basis van historische testdata).

Als ik de app doorscroll dan zie ik dat de historische resultaten nogal uiteen liggen. Sommige bots claimen een rendement van 11% per jaar, terwijl andere op basis van die historische data melden dat het over 129% per jaar gaat (bizarre getallen als je bedenkt dat de aandelenmarkt het met 8% per jaar doet).

Of de bots de testresultaten over de jaren heen gaan waarmaken moet nu nog blijken. Zelf beleg ik al enkele maanden in BOTS en heb ik de bots waarin ik heb belegd langzaam zien stijgen en soms ook dalen. Na een halfjaar sta ik op gemiddeld 15% winst, er zijn ook momenten geweest waarop dit op gemiddeld 30% stond (met 2 bots). Hieronder een updatevideo die ik maakte voor mijn YouTube-kanaal (HetGeldCollege).

Bots Kosten

Als eerste is het goed om te weten dat van het rendement wat ik hierboven heb beschreven de kosten al zijn afgehaald (afgezien van de kosten die er gerekend worden voor het terugstorten van geld). Dat betekent dat er volgens de makers van de app een heel goed rendement wordt behaald zelfs als de kosten al verrekend zijn.

Wat voor kosten rekent de BOTS app? Als eerste worden er 0,2% transactiekosten gerekend voor het storten van geld op je rekening. Geld laten terugstorten kost je 1,5%. Daarnaast rekent de app 0,2% kosten voor elke transactie de bot maakt.

Persoonlijk vind ik de 1,5% die er gerekend wordt om het geld van je rekening af te halen nog wel het zuurst. Dit wordt namelijk niet meegenomen in de berekeningen van het rendement maar is aan het einde van de looptijd toch een hoop geld. (iemand met €100.000 betaalt dus €1.500 om het geld er vanaf te halen).

Bots Risico

Aan beleggen hangt natuurlijk altijd een risico. Je kunt natuurlijk een deel van je inleg verliezen en helemaal met een nieuwe app die belegd in cryptocurrency zijn risico’s aanwezig. Op het moment van schrijven is het via de app alleen mogelijk om te beleggen in cryptocurrency. Op de lange termijn wil BOTS ook dat er bots gemaakt kunnen worden voor aandelen en valuta.

Als je in de app op een bot klikt dan zie je dat er een risiconiveau aan is gehangen. In totaal zijn er in de app 12 risicocategorieen gemaakt. Zo krijg je een klein beetje een beeld van hoe risicovol je belegging is. Hieronder de verschillende hokjes waarin je belegging kan vallen:

  • 1-3: spaargeld en obligaties
  • 4-6: aandelen en valuta
  • 7-9: ‘stabiele’ cryptocurrency (denk aan Bitcoin)
  • 10-12: ‘onstabiele’ cryptocurrency (coins die nog heel erg sterk op en neer gaan in waarde).

Bots App Betrouwbaar?

Persoonlijk zou ik willen zeggen dat BOTS zeker een betrouwbare partij is. Het bedrijf is van oorsprong Nederlands en de oprichters en ontwikkelaars zijn al sinds 2017 bezig met de ontwikkeling van het platform. Daarnaast heb ik door deze website en mijn YouTube kanaal ook mailcontact gehad met verschillende personen binnen BOTS en heb ik daar ook een goed gevoel aan overgehouden met betrekking tot betrouwbaarheid.

Wel is het goed om te weten dat er een paar haken en ogen zitten aan het handelen via de BOTS app. Als eerste is het namelijk zo dat beleggen in cryptocurrency buiten toezicht van de AFM valt. BOTS heeft geprobeerd wel onder dit toezicht te vallen maar de AFM houdt zich hier simpelweg niet mee bezig.

Daarnaast probeert BOTS op het moment van schrijven (2020) ook om zich in te schrijven bij het toezicht van De Nederlandsche Bank maar ook dit zal nog zeker maanden in beslag nemen. In de tussentijd zegt BOTS zich aan de huidige regelgeving te houden en hopen ze ingeschreven te kunnen worden in de toekomst.

Bots Ervaringen

Tot slot dan nog even wat ervaringen van BOTS gebruikers. Op het moment van schrijven ben ik persoonlijk redelijka enthousiast over de app. Wel moet ik daarbij zeggen dat ik nog geen jaar met de app beleg en dat het in mijn optiek daarom te kort dag is om goede conclusies te kunnen trekken.

Wel heb ik via mijn YouTube kanaal verschillende reacties binnengekregen van andere mensen die de app gebruiken. Laat het duidelijk zijn dat ook deze mensen pas een paar maanden beleggen. Toch moet ik zeggen dat het overwegende deel positief is.

Naast positieve reacties heb ik verder veel reacties ontvangen van mensen die het willen gaan proberen maar die het nog wat spannend vinden. Persoonlijk zou ik aanraden te beginnen met kleine bedragen (het kan al vanaf 50 EUR) en vanaf daar verder te kijken wat de app voor jou kan bieden.

Stefan Kleinekoort

Op HGC schrijf ik over mijn interesse in persoonlijke financiën. Ik hoop andere te helpen met de blogs die ik schrijf en probeer moeilijke financiële zaken zo helder mogelijk te omschrijven!

Recente posts