Bitcoin Koers Verwachting 2019

Bitcoin koers verwachting 2019
Bitcoin koers verwachting 2019

Na mijn redelijk populair post van 2018, heb ik besloten om me ook dit jaar weet te wagen aan een voorspelling voor de Bitcoin koers verwachting 2019. In die blogpost van vorig jaar was ik redelijk duidelijk in mijn boodschap: wees heel voorzichtig met Bitcoin!

De reden hiervoor is in de loop van dit jaar duidelijk geworden. Eind 2017 was de bitcoin het nieuwe goud, iedereen zou rijk worden en the sky was the limit. Het was namelijk november en de Bitcoin stond op $ 6400, dat was een gigantische stijging vergeleken met de $ 1000 waarmee het jaar was begonnen.

Gelukkig was dat nog niet alles, de munt bereikte elke dag nieuwe recordhoogtes en er waren zelfs mensen die er vanuit gingen dat de groei door zou gaan tot $100,000 of zelfs $ 1,000,000 per Bitcoin!

Conclusie van eind 2018: je was gek als je niet gauw al je spaargeld in Bitcoin zou gooien. Omdat er genoeg mensen waren die daadwerkelijk bang waren om de boot te missen, ook wel het zogenaamde Fear Of Missing Out genoemd, was de gekte toen compleet.

Nog geen anderhalve maand later, in midden december, was de exponentiële groei van de Bitcoin compleet met een waarde van net boven de $19,000. Maar toen…

Toen kwamen alle voorspellingen van sceptici (waaronder ik) uit. De munt zakte in 2 maanden naar $6800 per munt, veerde nog even lekker terug, maar daarna was de rek er vanaf juni wel uit.

De Bitcoin koers verwachting 2019 – 3 redenen waarom de hype voorbij is

Fast forward naar mijn voorspelling voor de bitcoin koers verwachting 2019 en de 3 redenen waarvoor ik niet veel meer van de munt verwacht.

Disclaimer: Net als vorig jaar begin ik met de boodschap dat ik niet zeker weet wat de Bitcoin gaat doen! Wat je hieronder leest is dus een opinie en mijn inschatting van de situatie 😊

1. De Bitcoin koers schommelt sinds mei al tussen de $8000 – $6000

Koersverloop van de bitcoin 2018

Precies, de koers schommelt al meer dan een half jaar in een range van $2000. Sterker nog, sinds september zit die vast tussen de $6900 – $6200. Waar de Bitcoin in 2018 binnen een paar uur uit deze range kon schieten, zo erg zit die er nu in klem. De reden hiervoor vinden we in het woordje volume.

Heel simpel gezegd werkt dit namelijk zo: hoe meer geld mensen in de Bitcoin markt beleggen, hoe meer een munt waard wordt, hoe hoger de koers. Op het moment van de hoogste koers van de Bitcoin hadden mensen een totaal van $ 320 miljard in de munt gestopt. Vandaag de dag is dat nog steeds een respectabele $ 113 miljard, maar het betekend ook dat er binnen een jaar ruim $ 207 miljard dollar wereldwijd uit de Bitcoin is gehaald.

Gezien de megahype die er ontstond aan het einde van 2018, zou er weer zo’n tweede hype nodig zijn om de munt weer naar zijn oude toppunt te krijgen. Dat is een van de redenen waarom mijn Bitcoin koers verwachting 2019 niet inhoud dat de munt weer een opleving beleeft 😉.

2. De Bitcoin heeft het nog steeds niet waargemaakt

Dit is een van de punten die ik vorig jaar ook aanhaalde. De munt is namelijk nog steeds niet goed te gebruiken als het gaat om waarvoor geld nu eenmaal bedoeld is: betalen.

Behalve thuisbezorgd.nl is er nog steeds weinig tot geen belangstelling onder retailers, banken of andere instellingen die een daadwerkelijke invloed kunnen maken op de manier waarop Bitcoins besteed zouden kunnen worden. Het gevolg daarvan is dat de munt nog steeds geen geldig betaalinstrument is. Daardoor is het altijd nog onduidelijk wat voor rol de munt in de maatschappij zou moeten innemen en waar zijn waarde dan vandaan zou moeten komen.

Gezien het feit dat de hype rond de Bitcoin redelijk voorbij is, en daarmee ook de kans is verkeken om echt een daadwerkelijk belangrijke rol in het financiële systeem in te nemen, verwacht ik ook in dat de Bitcoin koers verwachting 2019 geen opleving van deze cryptomunt in zal houden.

Bitcoin niet geaccepteerd

3. Het is meer een day-trading instrument geworden

Daytraden betekent het verhandelen van een financieel instrument binnen een handelsdag. In het verlengde van daytraden ligt swing-trading. Swing-trading betekent hetzelfde, maar dan over een periode van meerdere dagen, weken of zelfs maanden. Het is namelijk niet zo dat Bitcoin niet meer verhandeld wordt. Sterker nog, er gaat dagelijks nog steeds zo’n $4-5 miljard in om.

Dit maakt het bij uitstek geschikt voor particuliere beleggers of sommige financiële instellingen om op deze prijs fluctuaties te kapitaliseren. Met als doel om de Bitcoin bij een koers van bijvoorbeeld $6400 in te kopen, en bij een koers van $6600 weer te verkopen.

Dit is namelijk precies hetzelfde als wat er zich afspeelt op de internationale FOREX-markt, de markt waar de wisselkoersen en waardes van internationale muntwaarden (zoals de Euro en de Dollar) bepaald worden.

Het lijkt erop dat dit is wat de Bitcoin markt op het moment is geworden. Een speelveld voor day-traders die, zolang er maar genoeg verhandeld wordt op een dagelijkse basis, hun geld ermee kunnen verdienen.

De Bitcoin koers verwachting 2019 in conclusie

En dat is precies ook wat mijn Bitcoin koers verwachting 2019 in houdt: er zal waarschijnlijk weinig veranderen. Het eeuwig durende positieve sentiment van eind 2017 heeft de markt begin 2018 eigenlijk al verlaten. Daarna is de Bitcoin langzaam maar zeker in een routine gekomen waarbij hij tussen de $6900 – $ 6200 schommelt. Een sporadische opleving naar iets hogere getallen daar gelaten.

Tenzij ons een tweede “Gold Rush” te wachten staat, is de Bitcoin inderdaad niet de langetermijninvestering die sommige dachten dat het was. Een beleggingsfonds haalt de komende jaren waarschijnlijk meer rendement voor je op 😊.

Related posts