De Bitcoin Koers Verwachting 2018

Bitcoin koers verwachting 2018
Bitcoin koers verwachting 2018

De Bitcoin, letterlijk de hoogst gewaardeerde cryptomunt ter wereld. Met de gigantische prijsstijging die de munt dit jaar heeft meegemaakt (van 1 januari 2017 tot 8 november 2017 praten we over € 6461,10 in de plus) rijst de vraag: wat is de Bitcoin koers verwachting 2018? In deze blog leg ik uit waarom ik denk dat het tijd is om voorzichtig te zijn met de Bitcoin, en waarom ik niet de enige ben die dat denkt.

voordat we verder gaan wil ik een ding graag duidelijk maken: ik weet niet wat de bitcoin koers verwachting 2018 precies gaat zijn. Dat weet niemand. Wat ik wel weet is dat ik je absoluut afraadt om met Bitcoin te beginnen in het kader van slim met je geld omgaan.

Wat ik wel voor je kan doen is je 5 redenen geven waarom de bitcoin koers verwachting 2018 negatief is, en waarom jij dus heel voorzichtig moet zijn!

5 redenen waarom de bitcoin koers verwachting 2018 negatief is.

1. De internetzeepbel, maar dan met Bitcoin.

De internetzeepbel, misschien heb je er ooit wel eens van gehoord. Alhoewel ik deze bel zelf niet (bewust) heb meegemaakt hoef je het maar te google’en om een uitgebreid verslag te krijgen.

In 1993 werd het internet beschikbaar voor iedereen door de eerste webbrowser: Mosaic. Kort hierna werd het beleggers duidelijk dat er, in de toekomst, hoogstwaarschijnlijk grof geld viel te verdienen met dit Wereld Wijde Web. Het gevolg: de aandelen van alles wat ook maar een beetje met het internet te maken had schoten het dak door.

In de 8-jarige aanloop naar het knappen van de bubbel werd het alleen maar gekker. De meeste bedrijven draaide geen euro winst, maar hadden soms voor honderden miljoenen aan durfkapitaal van hoopvolle investeerders. Sommige ”ondernemers” wisten met alleen een business plan al enkele miljoenen op te halen.

Het gevolg: de bubbel knapte toen het duidelijk werd dat de meeste bedrijven niet op hun eigen benen konden staan, met een beurscrash tot gevolg. Vele investeerders verloren hun geld, terwijl ze zich aanvankelijk rijk hadden gerekend. Gegokt en verloren.

Bitcoin en de Dotcom Bubble

Links: de bitcoin koers van 2013 – 2017, rechts: de internetzeepbel van 1994-2000

Als je goed kijkt naar de Bitcoin koers verwachting 2018 is het makkelijk om een vergelijking te trekken. Ook de bitcoin is een nieuwe technologie, en we zijn op een punt aangekomen waarop ”de massa” zijn geld roekeloos investeert, simpelweg in de hoop snel rijk te worden. De historie leert dat dat meestal niet goed afloopt.

2. De meerderheid weet niet waar die zijn geld in stopt.

Laten we hier eerlijk over zijn, de meerderheid van de mensen die op dit moment zijn geld in Bitcoins stopt, doet dat zonder te goed te weten wat de Bitcoin eigenlijk is en doet. Ze zijn simpelweg verleid door de hoge koersen en de snelle groei. Daarnaast zijn de versleutelingssystemen waarmee Bitcoin werkt, en het ”minen” van bitcoin zo technisch ingewikkeld dat de meerderheid, ook al zou die zich inlezen, het niet snel zou begrijpen.

Lijkt het jou slim om je geld te stoppen in iets wat je niet voor de volle 100% begrijpt met als risico dat je alles wat je inlegt kan kwijtraken? ​

Bitcoin meme

​3. De munt is nergens echt goed voor.

Tuurlijk, je kunt er bij thuisbezorgd.nl je eten mee bestellen, maar laten we eerlijk zijn, wat heeft de Bitcoin nou echt voor nut? Wanneer heb je voor het laatst je hypotheek betaald met Bitcoin? of wanneer heb je voor het laatst je salaris gestort gekregen in Bitcoins? Bitcoin heeft nog steeds niet waargemaakt waar een betalingsmiddel voor bedoeld is: makkelijk kunnen betalen. 

Zouden we het accepteren als een stofzuiger niet zou stofzuigen? Of als een auto niet zou rijden? Precies. Op het moment dat iedereen er achter komt dat de Bitcoin het niet gaat waarmaken (en we hebben tot nu toe geen bewijs dat die dat wel gaat doen) zal deze genadeloos instorten. Of dit nou de bitcoin koers verwachting 2018 is of de jaren daarna.

In het verlengde daarvan heeft de munt, als betaalmiddel, een nog groter probleem behalve de acceptatie: de scherpe koerswijzigingen. De afgelopen dagen bereikte de BItcoin een koers van € 6,400 om binnen een paar dagen te dalen naar de huidige koers van € 5600. Stel je voor dat je je salaris uitbetaald zou krijgen in Bitcoin, dan zou je binnen een paar dagen een paar honderd euro verliezen. Om een geldig betaalmiddel te zijn moet de Bitcoin stabiel zijn, en dat zie ik niet zo snel gebeuren.

4. Je bent aan het speculeren, niet aan het investeren.

Als we kijken naar de bitcoin koers verwachting 2018 zien we dat dit pure speculatie zal zijn. Speculeren betekend het inzetten van een bepaalde hoeveelheid geld, met het grote risico om dit allemaal te verliezen, om snel een zo groot mogelijke winst te maken. Omdat dit niet te voorspellen valt, ben je in essentie gewoon aan het gokken met je geld. Lekker doen als je daar zin in hebt of kan missen, maar zie het niet als een verstandige langetermijninvestering.

5. Het AFM raadt het af.

De Nederlandse toezichthouder, het AFM, raadt het je af om je geld te stoppen in Bitcoin.

Dit komt doordat de Bitcoin geen uitgever heeft (zoals de euro dat bijvoorbeeld wel heeft) en dus niemand verantwoordelijk is voor wat er met de koers gebeurd. Daarnaast is het depositogarantiestelsel ook niet van toepassing, wat betekend dat als je je geld kwijtraakt je er ook echt naar kan fluiten.

De Bitcoin koers verwachting 2018 in conclusie

Laat het duidelijk zijn dat ik ook niet weet wat de bitcoin koersverwachting 2018 precies is en of deze in 2018 nog omhoog blijft gaan, of dat de bubbel dan al barst. Het doel van deze blog is mensen vooral te waarschuwen niet teveel in het sentiment mee te gaan van de markt. Zoals ze in het Engels zeggen ”What goes up, must come down” en dat is nou eenmaal iets wat in het verleden vaak genoeg bewezen is.

Op zoek naar een verstandige investering? Wees dan slim met jou geld en sla de bitcoin  lekker over :’).

Bitcoin val

Related posts

Leave a Comment