De top 3 duurste automerken


Waar je vroeger slechts uit een aantal automerken kon kiezen, is de keuze tegenwoordig reuze. Vind je het leuk om te dromen over het hebben van dure auto’s? Lees dan snel verder. In dit artikel lees je wat de top 3 duurste automerken zijn.

Op dit moment zijn de duurste automerken Bugatti, Rolls-Royce en Mercedes-Benz. Dit is in aflopende volgorde van meest dure naar minder dure. Het automerk Bugatti heeft zelfs twee dure auto’s in de top 5, namelijk een auto op nummer 1 en nummer 3.

Elk merk heeft auto’s in verschillende prijsklassen. De duurste automerken bieden momenteel de meest kostbare auto’s aan. Ben je benieuwd welke auto’s dit precies zijn? Lees dan snel verder.

Bugatti: La Voiture Noire en EB110

Bugatti staat bekend om exclusieve, dure en snelle auto’s. Het is van oorsprong een gerenommeerd Frans automerk. Echter is Bugatti oorspronkelijk opgericht door een Italiaan en later overgenomen door een Frans staatsbedrijf. Tegenwoordig is de merknaam onderdeel van de Kroatische autofabrikant Rimac.

La Voiture Noire

De allerduurste auto is het model La Voiture Noire. Deze auto is geïnspireerd op het oude model Type 57 SC Atlantic. Hier waren maar slechts 4 stuks van gemaakt. De kans dat je dit nieuwe model kunt kopen is echter zeer klein. Er is namelijk maar één exemplaar in de hele wereld. De startprijs van deze auto is 16,5 miljoen. Het model heeft een W12 motor met 1500 PK en een topsnelheid tot 420 km per uur.

EB110

Het model EB110 is minder dan de helft waard, namelijk 7,5 miljoen. Hiermee verdient het alsnog een derde plaats in de top duurste auto’s. Het wordt ook wel een jonge klassieker genoemd.

De auto heeft een V12 motor met 4 turbo’s en produceert 560 PK. Van 0 naar 100 doet de auto is slechts 3,6 seconden.

Bugatti EB110 – Bron: Wikipedia.org

Rolls-Royce: Sweptail

Rolls-Royce is van oorsprong een Engels automerk. Sinds 2002 is Rolls-Royce eigendom van het autoconcern BMW. Het merk wordt ook wel ‘het high-end merk in auto’s’ genoemd.

Het model Sweptail van Rolls-Royce is momenteel de op één na duurste auto. Dit model is iets goedkoper dan de duurste auto, namelijk 10,96 miljoen. Het is een zeer elegante en luxueuze auto, nog meer dan de andere modellen. Hierdoor heeft de ontwerper deze auto als bijnaam ‘de autoversie van Haute Couture’ gegeven. Een groot verschil met de nummer 1 duurste auto is dat dit geen raceauto is. Dit model is gemaakt om te genieten van luxe.

Rolls-Roys Sweptail – Bron: Wikipedia.org

Mercedes-Benz: Maybach Exelero

Het merk Mercedes-Benz wordt vaak afgekort tot Mercedes. Het is een automerk uit Duitsland, dat in 1926 is ontstaan door een fusie tussen verschillende bedrijven. Mercedes ontwikkelt niet alleen personenauto’s, maar ook personenbusjes, bussen, vrachtwagens, bestelwagens en zelfs vliegtuigen.

Dit model van Mercedes-Benz verdient het vierde plekje in de top duurste automerken. De prijs is iets lager dan de prijs van de Bugatti EB110, namelijk 6,7 miljoen. Maybach Exelero is een echte klassieker. Dit model staat namelijk al sinds 2005 in de toplijst van duurste auto’s. Bij het ontwerpen van de auto is niet alleen gedacht aan de performance, maar ook aan de luxe.

Dit model heeft een V12 motor met een inhoud van 6,0 liter. In slechts 4,4 seconden kan de snelheid van de auto 0 naar 100 km/h oplpoen. De maximum snelheid ligt om een imposante 350 km/h.

Mayback Exelero – Bron: Wikipedia.org

Tips als je tweedehands een van deze automerken wilt aanschaffen

Wil je graag een andere auto van deze automerken, maar is de prijs te hoog voor je? Dan heb je twee opties. Of je kiest ervoor om nog een tijdje te gaan sparen. De andere optie is om de auto tweedehands aan te schaffen. Maar waar moet je op letten als je een auto tweedehands aanschaft? Hieronder zijn een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Zo voorkom jij een miskoop!

  • Betrouwbaarheid verkoper
    Lees beoordelingen over de verkoper.
  • Maak een proefrit
  • Vraag duidelijk naar de mankementen
  • Controleer de kilometerstand en onderhoudshistorie
  • Let op de garantie
  • Ga na of de officiële gegevens kloppen, zoals de naam op het kentekenbewijs.
  • Controleer de auto goed aan de binnen- en buitenkant.
  • Kijk hoe de auto onder de motorkap eruitziet.

Met welke kosten moet je rekening houden als je een auto aanschaft?

Naast de kosten voor de aanschaf van de auto ben je nog veel andere kosten kwijt. Houd hier rekening mee in je budget. Welke kosten zijn dat dan? Dat lees je hieronder.

Een autoverzekering

Hoe uitgebreider je autoverzekering is, hoe duurder de autoverzekering wordt. Heb je een aantal schadevrije jaren? Dan kan dit flink schelen op de hoogte van je autoverzekering. Hoe meer schadevrije jaren, hoe meer voordeel je hebt.

De kosten voor onderhoud en reparaties

Om de paar jaar moet je een APK keuring (Algemene Periodieke Keuring) laten doen aan je auto. Als je auto nog redelijk nieuw is, hoeft dit slechts om de paar jaar. Als de auto meer dan acht jaar oud is, moet je jaarlijks een APK laten uitvoeren. De precieze kosten van een APK hangen af van wat er allemaal moet worden uitgevoerd aan je auto. Er is dus geen vaste prijs hiervoor.

Een APK kan ook onderdeel zijn van een onderhoudsbeurt. Het advies is om je auto elk jaar of om de 15.000 km langs de garage te laten gaan voor klein onderhoud. Groot onderhoud laat je het beste iedere twee jaar of om de 30.000 km uitvoeren.

Kosten voor accessoires

Je kunt verschillende kosten kwijt zijn voor accessoires. Zo ben je bijvoorbeeld kosten kwijt voor winter- en/of zomerbanden. Besteed je het verwisselen hiervan ook uit? Dan betaal je hier ook weer kosten voor.

Kosten voor parkeren

Als je in een dorpje woont, heb je wellicht het geluk dat je niet hoeft te betalen om je auto te parkeren voor de deur. In de meeste woonplaatsen is dit wel het geval. Of je betaalt elke keer, of je betaalt voor je parkeervergunning of voor een abonnement op een parkeergarage. Zelfs als je thuis gratis mag parkeren, moet je rekening houden met de parkeerkosten als je een keer ergens anders heen gaat.

Kosten voor wegenbelasting

Op dit moment betaal je nog motorrijtuigenbelasting. Dit wordt ook wel wegenbelasting genoemd. Gemiddeld ben je hier 20 tot 60 euro aan kwijt.

In de toekomst zal dit ‘rijden op rekening’ worden. Dit houdt in dat hoe meer je rijdt, hoe meer belasting je moet betalen.

Kosten voor brandstof

En natuurlijk niet te vergeten: de kosten voor brandstof. De kosten hiervoor zijn momenteel erg hoog, waardoor dit een groot deel van je uitgaven kan zijn. Je kunt hierop besparen door te kiezen voor een elektrische auto.

HGC Redactie

Vanuit HGC schrijven meerdere schrijvers over financiële zaken, met als doel im complexe zaken eenvoudig te maken. Alle schrijvers zijn geïnteresseerd in financiën en verdiepen zich in de materie om de onderwerpen zo goed mogelijk toe te lichten.

Recente posts