De Vier Populairste ETF’s Bij DEGIRO Zonder Transactiekosten


Een ETF (Exchange Traded Fund) is een beleggingsinstrument dat een bepaalde index op de voet volgt. Sinds hun introductie in 1993 zijn ETFs een populair beleggingsinstrument geworden voor zowel ervaren als beginnende beleggers. Voor veel beleggers is het dan ook een voordelig beleggingsinstrument om in te handelen. Kenmerken van ETFs zijn:

  • Diversificatie: Eén ETF kan het rendement van een index, marktsegment(en) of beleggingsstijl(en) nabootsen.
  • Lagere kosten: ETF’s, die passief worden beheerd, hebben veel lagere kosten in vergelijking met actief beheerde fondsen.
  • Handelt als een aandeel: Een ETF heeft het handelsgedrag en de liquiditeit van aandelen. Dit maakt kopen en verkopen gemakkelijk.

DEGIRO heeft een kernselectie van ongeveer 200 ETFs waarvoor je geen transactiekosten betaald. Hiervoor ontvangt DEGIRO op geen enkele manier betalingen van ETF-providers.

Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee en je kunt je inleg verliezen. Verder zijn er voorwaarden aan DEGIRO Kernselectie verbonden.

Meest verhandelde ETF’s

De vier ETFs die in 2020 het meest verhandeld zijn via het platform van DEGIRO zijn van Vanguard of van iShares. Deze ETFs zijn gericht op wereldwijde aandelen of de S&P 500.

Wereldwijd

1. Vanguard FTSE All-World
[ISIN: IE00B3RBWM25]

Deze ETF volgt de prestaties van de FTSE All-World Index. Dit is een naar marktkapitalisatie gewogen index van aandelen van (middel)grote internationale ondernemingen. Meer informatie over deze ETF vindt u hier.

Jaarlijkse beheerkosten (geïntegreerd in de ETF-prijs): 0,22% per jaar.

2. iShares MSCI World
[ISIN: IE00B4L5Y983]

Deze ETF biedt beleggers een totaalrendement dat het rendement van de MSCI World Index weerspiegelt. Net als de FTSE All-World index, is deze index op basis van marktkapitalisatie en betreft het aandelen van (middel)grote bedrijven.

Jaarlijkse beheerkosten (geïntegreerd in de ETF-prijs): 0,20% per jaar.

Verenigde Staten

3. Vanguard S&P 500
[ISIN: IE00B3XXRP09]

Deze Vanguard-tracker volgt de prestatie van de S&P 500 index. De S&P 500 is een bekende benchmark van Amerikaanse aandelenmarktprestaties en bestaat uit de aandelen van 500 grote Amerikaanse bedrijven.

Jaarlijkse beheerkosten (geïntegreerd in de ETF-prijs): 0,07% per jaar.

4. iShares S&P 500
[ISIN: IE0031442068]

Ook de iShares S&P 500 ETF weerspiegelt het rendement van de S&P 500.

Jaarlijkse beheerkosten (geïntegreerd in de ETF-prijs): 0,07% per jaar.

Beleg je liever in Nederlandse of Europese aandelen?

De bovengenoemde ETFs volgen een wereld of Amerikaanse index. Houdt je je beleggingen liever lokaal? Kies dan voor een ETF die de AEX of EURO STOXX volgt.  

Europa

iShares EURO STOXX 50
[ISIN: IE0008471009]

Deze ETF geeft het het rendement van de EURO| STOXX 50 index weer. Deze index meet de prestaties van de aandelen van de 50 grootste beursgenoteerde bedrijven in Europa.

Jaarlijkse beheerkosten (geïntegreerd in de ETF-prijs): 0,10% per jaar.

Nederland

iShares AEX UCITS
[ISIN: IE00B0M62Y33]

Deze ETF volgt de welbekende AEX index. Deze index meet de prestaties van aandeleneffecten uitgegeven door Nederlandse bedrijven met een hoge beurswaarde.

Jaarlijkse beheerkosten (geïntegreerd in de ETF-prijs): 0,30% per jaar.

Meer weten?

Wil je na het lezen van dit artikel zelf starten met beleggen in ETFs? Het kan gemakkelijk, snel en goedkoop via het beleggingsplatform van DEGIRO.

Beleggen gaat gepaard met risico’s. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Stefan Kleinekoort

Op HGC schrijf ik over mijn interesse in persoonlijke financiën. Ik hoop andere te helpen met de blogs die ik schrijf en probeer moeilijke financiële zaken zo helder mogelijk te omschrijven!

Recente posts