DEGIRO Halve Aandelen Kopen, Kan Dat?


Kan je bij DEGIRO halve aandelen kopen? In deze blog kijken we naar wat de mogelijkheden hiervoor zijn bij DEGIRO en bij welke brokers het mogelijk is om halve aandelen te kopen. Hieronder eerste even een snel antwoord over DEGIRO:

Bij DEGIRO is het niet mogelijk om halve aandelen te kopen. Daarnaast heeft DEGIRO ook geen plannen om dit op korte termijn mogelijk te maken.

Nu je dit weet gaan we daar hieronder wat dieper op in. Als eerste lees je waarom je geen halve aandelen kunt kopen bij DEGIRO. Daarna kijken we naar de broker waar je als Nederlander wel kunt beleggen in halve aandelen. Lees snel verder!

Zelf ook beleggen bij DEGIRO? Klik dan hier om naar de website van DEGIRO te gaan en te kijken wat ze jou te bieden hebben! Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Waarom Kun Je Bij DEGIRO Geen Halve Aandelen Kopen?

Bij DEGIRO kun je geen halve aandelen kopen simpelweg omdat deze broker die mogelijkheid niet biedt. Dat is voor een broker zoals DEGIRO eigenlijk een hele logische keuze. Zo zijn er namelijk ook geen andere Nederlandse brokers die het handelen in ‘halve’ of ‘fractionele’ aandelen aanbieden.

Reden daarvoor is dat handelen in fractionele aandelen vaak iets is wat platformen gebruiken die zich richten op beginnende beleggers met een klein budget. Als je daar delen van een aandeel kunt kopen in plaats van alleen een heel aandeel dan is beleggen ineens een stuk toegankelijker en budgetvriendelijker.

Neem bijvoorbeeld een aandeel zoals Amazon, wat toch al snel rond de $3.000 per stuk handelt. Als je dat al belegger bij DEGIRO wilt kopen dan moet je dus minimaal $3.000 neertellen (excl. transactiekosten). Als je in fractionele aandelen zou kunnen handelen dan zou je bijvoorbeeld al met maar $100 kunnen beleggen in Amazon.

Grote Nederlandse brokers richten zich niet zozeer op het ‘spelen’ met de aandelenbeurs. Iets wat verschillende beleggingsapps of buitenlandse brokers vaak wel doen. Daarom is het daar vaak wel mogelijk om te handelen in halve aandelen.

Meer weten over DEGIRO? Lees dan mijn complete DEGIRO Review

Waar Kun Je Wel Halve Aandelen Kopen?

Als je halve aandelen wilt kopen dan zijn er in Nederland niet zo heel veel opties. Nederlandse brokers bieden dit namelijk vaak niet aan en ook heel veel beleggingsapps die in Nederland of Europa zijn ontwikkeld bieden deze optie niet.

Toch is er een broker waar je als Nederlander gewoon toegang tot hebt en waar je kunt handelen in halve of fractionele aandelen. Die broker heet BUX Zero.

BUX is een bekende Nederlandse broker die steeds meer fractionele aandelen en ETFs weet aan te bieden. Ze zijn daarmee de eerste partij die dit in Nederland aanbied.

Bekijk hier wat BUX Zero precies aan te bieden heeft.

Keert BUX Zero Ook Dividend Uit Op Halve Aandelen?

Voordat je halve aandelen gaat kopen bij BUX is het ook goed om te weten hoe dit bedrijf met dividend om gaat. Gelukkig is het zo dat BUX het dividend wat ze op de aandelen ontvangen ook gewoon uitkeert aan jou als aandeelhouder. Dat betekent dat als jij 10% van een Amazon aandeel in handen hebt, je daar ook gewoon 10% van het dividend van ontvangt.

Stefan Kleinekoort

Op HGC schrijf ik over mijn interesse in persoonlijke financiën. Ik hoop andere te helpen met de blogs die ik schrijf en probeer moeilijke financiële zaken zo helder mogelijk te omschrijven!

Recente posts