DEGIRO Halve Aandelen Kopen, Kan Dat?


Kan je bij DEGIRO halve aandelen kopen? In deze blog kijken we naar wat de mogelijkheden hiervoor zijn bij DEGIRO en bij welke brokers het mogelijk is om halve aandelen te kopen. Hieronder eerste even een snel antwoord over DEGIRO:

Bij DEGIRO is het niet mogelijk om halve aandelen te kopen. Daarnaast heeft DEGIRO ook geen plannen om dit op korte termijn mogelijk te maken.

Nu je dit weet gaan we daar hieronder wat dieper op in. Als eerste lees je waarom je geen halve aandelen kunt kopen bij DEGIRO. Daarna kijken we naar de broker waar je als Nederlander wel kunt beleggen in halve aandelen. Lees snel verder!

Zelf ook beleggen bij DEGIRO? Klik dan hier om naar de website van DEGIRO te gaan en te kijken wat ze jou te bieden hebben! Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Waarom Kun Je Bij DEGIRO Geen Halve Aandelen Kopen?

Bij DEGIRO kun je geen halve aandelen kopen simpelweg omdat deze broker die mogelijkheid niet biedt. Dat is voor een broker zoals DEGIRO eigenlijk een hele logische keuze. Zo zijn er namelijk ook geen andere Nederlandse brokers die het handelen in ‘halve’ of ‘fractionele’ aandelen aanbieden.

Reden daarvoor is dat handelen in fractionele aandelen vaak iets is wat platformen gebruiken die zich richten op beginnende beleggers met een klein budget. Als je daar delen van een aandeel kunt kopen in plaats van alleen een heel aandeel dan is beleggen ineens een stuk toegankelijker en budgetvriendelijker.

Neem bijvoorbeeld een aandeel zoals Amazon, wat toch al snel rond de $3.000 per stuk handelt. Als je dat al belegger bij DEGIRO wilt kopen dan moet je dus minimaal $3.000 neertellen (excl. transactiekosten). Als je in fractionele aandelen zou kunnen handelen dan zou je bijvoorbeeld al met maar $100 kunnen beleggen in Amazon.

Grote Nederlandse brokers richten zich niet zozeer op het ‘spelen’ met de aandelenbeurs. Iets wat verschillende beleggingsapps of buitenlandse brokers vaak wel doen. Daarom is het daar vaak wel mogelijk om te handelen in halve aandelen.

Meer weten over DEGIRO? Lees dan mijn complete DEGIRO Review

Waar Kun Je Wel Halve Aandelen Kopen?

Als je halve aandelen wilt kopen dan zijn er in Nederland niet zo heel veel opties. Nederlandse brokers bieden dit namelijk vaak niet aan en ook heel veel beleggingsapps die in Nederland of Europa zijn ontwikkeld bieden deze optie niet.

Toch is er een broker waar je als Nederlander gewoon toegang tot hebt en waar je kunt handelen in halve of fractionele aandelen. Die broker heeft Etoro.

Etoro is een bekende, wereldwijde broker die al geruime tijd in Nederland actief is. Zelf heb ik bijvoorbeeld een tijdje in 2017 met deze broker belegd. Als je bij Etoro wilt handelen in halve aandelen dan geldt er wel een minimale inleg van $50 per aandeel. Klik hier om te bekijken wat Etoro voor jou kan betekenen!

Laat het wel duidelijk zijn dat je met Etoro niet direct belegd in aandelen. Je belegd in CFD’s (contract-for-difference). Het zijn eigenlijk contracten die je met Etoro aangaat. Dit betekent onder andere dat je als aandeelhouder geen zeggenschap hebt in het bedrijf (al zal dat voor de meeste niet zoveel uitmaken).

Daarnaast betekent het ook dat Etoro je de mogelijkheid geeft om te beleggen met een hefboom. Dat betekent dat je geld van Etoro kunt lenen om zo je mogelijke winst te vergroten. Dit betekent echter ook dat je jouw verlies aanzienlijk kunt vergroten en ik kan je daarom afraden om weg te blijven bij die keuze.

Als je wilt beleggen in halve aandelen dan is Etoro waarschijnlijk de beste keuze die je als Nederlander kunt maken. Wel zou ik het houden bij beleggen in halve aandelen en wegblijven van bijvoorbeeld hefbomen.

Keert Etoro Ook Dividend Uit Op Halve Aandelen?

Voordat je halve aandelen gaat kopen bij Etoro is het ook goed om te weten hoe dit bedrijf met dividend om gaat. Gelukkig is het zo dat Etoro het dividend wat ze op de aandelen ontvangen ook gewoon uitkeert aan jou als aandeelhouder. Dat betekent dat als jij 10% van een Amazon aandeel in handen hebt, je daar ook gewoon 10% van het dividend van ontvangt. Klik hier om naar de website van Etoro te gaan.

Stefan Kleinekoort

HetGeldCollege is de blog waar ik schrijf over mijn interesse in persoonlijke financiën. Ik hoop andere te helpen met de blogs die ik schrijf en probeer moeilijke financiële zaken zo helder mogelijk te omschrijven!

Recente posts