Heeft DEGIRO Een Minimale Inleg?


Heeft DEGIRO een minimale inleg? Dat is een vraag die veel beginnende beleggers zich vaak stellen. Het is namelijk niet zo 1-2-3 duidelijk of je bij DEGIRO vastzit aan een bepaalde minimale inleg of dat je zelf mag uitmaken wat je dagelijks, wekelijks of maandelijks inlegd. Hieronder een snel antwoord.

De minimale inleg die DEGIRO heeft om geld te storten is 1 eurocent. Dat betekent nog niet dat je daarvoor ook een aandeel kunt kopen. Aandelen kopen kan pas als je de vraagprijs voor een compleet aandeel hebt gestort.

Nu je dit weet gaan we hieronder even wat dieper in op hoe de minimale inleg bij DEGIRO werkt. Kun je bijvoorbeeld voor 1 eurocent ook al beleggen of heb je dan een hogere minimale inleg nodig? Lees snel verder!

Zelf ook beleggen bij DEGIRO? Klik dan hier om naar de website van DEGIRO te gaan en te kijken wat ze jou te bieden hebben! Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Minimale Inleg Bij DEGIRO?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is de minimale inleg die je bij DEGIRO nodig hebt om geld op je rekening te storten 1 eurocent. Dat is natuurlijk logisch want minder dan dat kun je niet overmaken.

Persoonlijk vind ik dit een groot voordeel van DEGIRO. Er zijn namelijk ook veel brokers waarbij je minimaal een bepaald bedrag per maand of per jaar moet inleggen voordat je bij hun kunt beleggen. Bij DEGIRO ben je vrij om te kiezen waarin en wanneer jij wilt beleggen en met hoeveel geld je dat wilt doen.

Wel mag het duidelijk zijn dat je met 1 eurocent natuurlijk geen aandelen kunt kopen. De minimale inleg die er wordt gerekend voordat je daadwerkelijk aandelen kunt kopen ligt daarom ook wat anders.

Minimale Inleg Voor Aandelen?

Voor aandelen is er zeker een minimale inleg. De minimale inleg die er gerekend wordt om een aandeel te kopen kun je samenvatten in de volgende formule: prijs van een aandeel + transactiekosten.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je een aandeel van Ahold wilt kopen met een prijs van 50 EUR. In dat geval zul je minimaal 50 EUR moeten inleggen. Het is namelijk bij DEGIRO niet mogelijk om ‘een gedeelte’ van een aandeel te kopen. Dat is bij sommige brokers soms wel het geval (dat noemen we ‘fractional shares’).

Naast het bedrag wat je inlegd voor het aandeel worden er door DEGIRO soms ook transactiekosten gerekend. Die kosten hangen af van het instrument wat je koopt (aandelen, opties, obligaties, ETF’s etc.) en de beurs waarop je ze koopt (bijv. Euronext Amsterdam of NYSE). Daarnaast heeft DEGIRO ook een Kernselectie waarin je gratis kunt beleggen mits je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Lees hier meer over de Kernselectie van DEGIRO.

Stel je voor dat er 2 euro kosten in rekening worden gebracht voor het kopen vaan een aandeel van Ahold. In dat geval moet je minimale inleg dus 52 EUR zijn voordat je uberhaupt een aandeel kunt kopen.

Hoe Kun Je Het Beste Geld Overmaken Naar DEGIRO?

Als je bepaald hebt wat jouw minimale inleg gaat zijn dan moet je het geld natuurlijk nog overmaken naar DEGIRO. Laat het duidelijk zijn dat je daarvoor twee keuzes hebt. Als eerste kun je kiezen uit overboeken via een bankoverschrijving, de andere keuze is overmaken via Ideal.

Persoonlijk kan ik je heel erg sterk de optie van Ideal overboeken aanraden. Het geld staat dan namelijk direct op je beleggersrekening en je hebt dus geen wachttijd. De ervaring leert dat overboeken via bankoverschrijving vaak 2-3 werkdagen kan duren en dat is dus heel erg sterk af te raden als niet wilt wachten.

Als je niet zo goed weet wat je met het overmaken kunt verwachten, of hoe dit in zijn werking gaat, dan kun je hieronder de video kijken die ik daarover heb gemaakt. Meer weten over DEGIRO? Lees dan Mijn DEGIRO Review

Stefan Kleinekoort

Op HGC schrijf ik over mijn interesse in persoonlijke financiën. Ik hoop andere te helpen met de blogs die ik schrijf en probeer moeilijke financiële zaken zo helder mogelijk te omschrijven!

Recente posts