Dit verdient een F1-monteur (salaris)


Heb je altijd al F1 monteur willen worden? Of ben je gewoon benieuwd wat het salaris is van een F1 monteur? Lees dan snel verder om het antwoord op deze vraag te leren.

Gemiddeld verdient een F1 monteur ongeveer 65.000 per jaar. Het bedrag kan echter erg variëren tussen de 35.000 en 70.000 per jaar. Dit salaris hangt ook af van hoe lang je ervaring hebt en wat voor soort monteur je bent.

Wil je weten wat voor soort monteurs er allemaal zijn? Ben je benieuwd hoe je F1 monteur kan worden? Wacht dan niet langer en lees snel verder.

Wat voor soorten monteurs zijn er?

Zoals eerder benoemd is hangt het salaris af van hoe lang een monteur ervaring heeft en wat voor soort monteur het is. ‘Normale f1 monteurs’ verdienen tussen de 3000 en 6000 euro per maand.

Daarnaast kan een monteur onderdeel zijn van een pit crew. Dit zijn monteurs met al veel ervaring, De pit crew is samen met het team verantwoordelijk voor het onderhouden van racemotoren of raceauto’s.

De pit crew is verantwoordelijk voor diverse werkzaamheden, zoals het liften van de auto of motor, het vervangen van banden en vervangen van kapotte onderdelen. Een pit crew bestaat meestal uit ongeveer 15 technici en monteurs.

Leden van de pit crew hebben veel verantwoordelijkheid. Hoe goed de pit crew werkt heeft namelijk veel invloed op of de coureur de wedstrijd zal verliezen of winnen. Je moet ook onder hoge druk en op snelheid werken. Het salaris van een lid van de pit crew is wel een stuk hoger dan een ‘normale F1 monteur’.

De salarissen kunnen oplopen tot zelfs 25.000 euro per maand. De salarissen variëren tussen de verschillende soorten leden van de pit crew. Dit hangt onder meer af van welke verantwoordelijkheid het lid heeft in het team. Daarnaast kunnen F1 monteurs ook bonussen ontvangen, waardoor het salaris nog meer omhoog gaat.

F1 auto

Hoe kan je F1 monteur worden?

De meeste F1 monteurs hebben ten minste hun middelbare school diploma behaald. Niet alle monteurs hebben een relevante vervolgopleiding gevolgd op het gebied van autotechniek. Ze hebben bijvoorbeeld ervaring opgedaan in de praktijk of zijn opgegroeid in een familie met veel monteurs.

Het volgen van een relevante vervolgopleiding vergroot wel de kans om F1 monteur te  worden. Je kunt een opleiding volgen op mbo- of hbo-niveau. Een geschikte mbo-opleiding is bijvoorbeeld de opleiding Technisch Specialist Autotechniek. Een geschikte opleiding op hbo-niveau is bijvoorbeeld de opleiding Autotechniek.

Zorg dat je je tijdens de opleiding zoveel mogelijk richt op de autosport. Dit kun je doen door te kiezen voor relevante keuzedeel, keuzevakken en een relevante minor. Andere vakken die van pas komen zijn onder andere communicatie, informatica en wiskunde.

Als je F1 monteur wilt worden is een van de belangrijkste dingen dat je een passie hebt voor autosport. Je moet niet alleen een passie hebben voor de wedstrijd, maar ook voor alle andere aspecten van de sport. Daarnaast is het belangrijk om te werken aan je vaardigheden. Vaardigheden zoals snel werken en goed kunnen samenwerken zijn belangrijk om een goede F1 monteur te worden.

Tenslotte vergroot je de kans om F1 monteur te worden door zo snel mogelijk om werkervaring op te doen. Als je nog geen diploma hebt kan je bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen, gratis werken of een stage lopen. Vanuit daar kan je op zoek gaan naar betaalde functies bij raceteams. Hoe meer ervaring je hebt, hoe meer kans je hebt om een goede functie te vinden. F1 biedt ook soms een leerwerkplek of stage aan.

Hoe kan je F1 monteur in een pit crew worden?

Zoals eerder benoemd moet je veel ervaring hebben om lid van een pit crew te worden. Je moet dus eerst wat jaren ervaring hebben opgedaan. Vaak is het ook belangrijk om mensen te kennen die al in een pit crew werken. Het is een erg populair beroep. Daarom is het belangrijk om er rekening mee te worden dat het niet iedereen lukt om een pit crew medewerker te worden.

Daarnaast heb je bepaalde vaardigheden nodig. Hierop wordt je getraind, maar het is belangrijk om aanleg ervoor te hebben. Zo moet je een goede fysieke conditie hebben en snel kunnen werken. Je moet ook goed kunnen werken onder druk.

Wat doet een pit crew medewerker?

De pit crew voert diverse taken uit die te maken hebben met het onderhoud van de auto of de motor. Vaak doen de individuele pit crew medewerkers alleen de taken, waar ze het beste in zijn. Hierdoor kan het eentonig werk zijn. Op deze manier kan de pit crew echter de beste resultaten behalen. Hieronder lees je een aantal taken die pit crew medewerkers hebben.

  • Het verzorgen van de coureur
  • Het opbouwen en afbreken van de werkplaats
  • Het vervangen van kapotte carrosserie onderdelen
  • Het uitvoeren van algemene facilitaire zaken, zoals schoonmaken en het verzorgen van de lunch
  • Het uitvoeren van onderhoud
  • Het afstellen van de motor en ophanging
  • Het meten van motorprestaties met een computer

Conclusie

Als F1 monteur kan je een mooi salaris verdienen. Echter als je veel geld wilt verdienen moet je onderdeel worden van de pit crew. Je salaris kan dan namelijk een stuk hoger worden. Het salaris van een normale F1 monteur is tussen de 30.000 en 60.000 euro per maand. Het salaris van een F1 monteur in de pit crew kan oplopen tot 25.000 euro per maand. Dit bedrag is exclusief eventuele bonussen.

Bij beide banen geldt dat je flink wat ervaring moet op doen. Ook moet je geluk hebben dat je de juiste mensen kent om een baan te vinden bij de F1. Een baan bij de F1 krijg je namelijk niet zomaar. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat tegenover het hoge salaris een hoge werkdruk en lange dagen werken staat.

HGC Redactie

Vanuit HGC schrijven meerdere schrijvers over financiële zaken, met als doel im complexe zaken eenvoudig te maken. Alle schrijvers zijn geïnteresseerd in financiën en verdiepen zich in de materie om de onderwerpen zo goed mogelijk toe te lichten.

Recente posts