Dit zijn de 10 Rijkste Nederlandse Sporters


Ben je fan van Nederlandse sport? En heb je je weleens afgevraagd wie de rijkste Nederlandse sporters zijn? Lees dan snel verder. In dit artikel krijg je het antwoord op deze vraag.

De rijkste Nederlandse sporters zijn: Xander Boagerts, Kenley Jansen, Max Verstappen, Andrelton Simmons, Virgil van Dijk, Didi Gregorius, Ozhaine Albies, Nigel de Jong, Klaas-Jan Huntelaar en Georginio Wijnaldum. Dit is in aflopende volgorde van rijkste naar de minst rijkste Nederlandse sporter.

Vraag jij je af wie (sommige van) deze sporters zijn? Of ben je gewoon nieuwsgierig en wil je meer weten over deze sporters? Lees dan hieronder meer over deze rijke sporters.

1.   Xander Bogaerts -165 miljoen

Xander is een honkballer en speelt bij Boston Red Sox. Hij werd geboren in Sint Nicolaas in Aruba op 1 oktober 1992. Voorheen was hij de teamgenoot van Kenley Jansen, die op nummer 2 staat in deze toplijst. Xander verdient 18,5 miljoen euro per jaar (2023). Zijn vermogen wordt geschat op maar liefst 156 miljoen euro. In totaal heeft hij 9 seizoenen voor de Boston Red Sox gespeeld. Sinds 2023 speelt Xander bij de club San Diego Padres.

2.   Kenley Jansen – 93 miljoen

Kenley is net als Xander een honkballer. Hij is geboren in Willemstad in Curaçao op 30 september 1987. Hij speelt ook voor de club Boston Red Sox. Hier verdient hij 14,75 miljoen euro per jaar. Zijn vermogen wordt geschat op 93 miljoen euro. Hij wordt gezien als een van de beste pitchers in de MLB. Hierdoor heeft hij al drie keer in de All-Star game gespeeld. Dit contract leverde hem 80 miljoen dollar op. Vanaf 2022 speelt hij voor de club Los Angeles Dodgers. Met slechts een eenjarig contract verdient hij 14,4 miljoen euro.

3. Max Verstappen – 65 miljoen

Max werd geboren op 30 september 1997 in Hasselt in België. Zijn vader is Nederlands en zijn moeder is Belgisch. Op 4-jarige leeftijd begon Max al met karten en in 2014 begon hij met autosport. Max is niet alleen erg rijk, maar behoort ook tot een van de jongste rijke sporters.

Hij verdient bij Red Bull Racing maar liefst 50 miljoen euro per jaar (2023). Dit bedrag is exclusief sponsordeals en bonussen. Momenteel is zijn vermogen 65 miljoen, maar dit zal naar verwachting flink stijgen.

4. Andrelton Simmons – 53 miljoen

Oorspronkelijk is Andrelton geboren in Curaçao. Hij werd geboren op 4 september 1989. Zijn vermogen wordt geschat op 53 miljoen euro. In 2014 heeft hij een contract getekend bij Atlanta Braves. Dit contract leverde hem gegarandeerd 58 miljoen dollar op, oftewel 52,96 miljoen euro.

In 2020 verdiende hij een jaarinkomen van maar liefst 13,7 miljoen euro per jaar.  Daarna maakte hij de overstap naar de Los Angeles Angels onder dezelfde contractvoorwaarden. In 2022 heeft hij een miljoenencontract getekend bij Chiaco Cubs. Dit contract is circa 3,6 miljoen euro waard.

5. Virgil van Dijk – 37 miljoen

Virgil is net als Frenkie de Jong een voetballer. Hij werd op 8 juli 1991 geboren in Breda. Hij speelt voor het Nederlandse elftal en in het team van Liverpool. In het Nederlandse elftal is hij aanvoerder. Hij verdient hierdoor 14,9 miljoen per jaar (2023). Zijn vermogen wordt geschat op 37 miljoen dollar. Hij speelt momenteel voor FC Liverpool.

6. Didi Gregorius – 35 miljoen

Didi is een echte Amsterdammer. Hij werd geboren op 18 februari 1990. Hij begon met honkballen bij de Amsterdam Pirates. Inmiddels speelt hij voor de New York Yankees. Per jaar verdient Didi 13,7 miljoen euro (2023). Zijn vermogen wordt geschat op 35 miljoen euro. Vanaf 2023 speelt hij voor een nieuwe club.

Per 1 januari 2023 is Didi verhuisd naar Cangrejeros de Santurce in San Juan. Dit is het succesvolste team uit de professionele honkbalcompetitie van dit land. Dit team heeft namelijk meer dan 2000 overwinningen op hun naam.

7. Ozhaino Albies – 34 miljoen

Ozhaine is net als Andrelton geboren in Curaçao. Hij werd geboren op 7 januari 1997.Hij speelt honkbal voor Oranje en voor de Atlanta Braves. Zijn vermogen wordt geschat op 34 miljoen euro. In 2021 was zijn inkomen 2,74 miljoen euro per jaar. Dit was echter exclusief bonussen. In 2023 haalde Ozhanie zijn mijlpaal. Hij rende namelijk zijn honderdste homerun.

8. Nigel de Jong – 33 miljoen

Nigel werd geboren op 30 november 1984 in Amsterdam. Nigel is een voetballer, om precies te zijn een middenvelder. Hij speelde ook in de WK-finale van 2010. Hij heeft ook gespeeld voor de Al-Shahania Sports Club in Qatar. Zijn vermogen wordt geschat op 33 miljoen euro. In 2021 is hij gestopt met voetballen. Momenteel is hij directeur Topvoetbal.

9. Klaas-Jan Huntelaar – 31 miljoen

Natuurlijk hoort Klaas-Jan Huntelaar ook in dit rijtje. Klaas-Jan werd geboren in Voor-Drempt op 12 augustus 1983. Officieel is zijn naam Dirk Jan Klaas Huntelaar. Zijn vermogen wordt geschat op 31 miljoen euro. Meestal is Klaas-Jan spits. Hij begon zijn loopbaan bij de voetbalvereniging H&K in Hummelo. Vervolgens begon hij met de jeugdopleiding bij de Graafschap. In het jaar 2000 startte Klaas-Jan met de jeugdopleiding bij PSV.

Bij de club Ajax verdiende Klaas-Jan maar liefst 5 miljoen euro per jaar. In 2021 is Klaas-Jan Huntelaar gestopt met voetballen. Sinds 2022 is hij assistent technisch directeur. Hiervan is zijn salaris niet bekend.

10. Georginio Wijnaldum – 30 miljoen

Last but not last staat Georginio op nummer 10 met een vermogen van 30 miljoen. Hij werd geboren op 11 november 1990 in Rotterdam. In 2011 heeft Georginio gespeeld in het Nederlandse voetbalelftal, waarin hij zijn debuut maakte.Hij heeft bij verschillende clubs gevoetbald, zoals PSV, Newcastle, Feyenoord en Liverpool.

Georginio is meestal een middenvelder. Zijn bruto maandsalaris is maar liefst 916.000 euro. Hierdoor hoort hij bij de tien best betaalde spelers van Ligue 1. Hij speelt sinds juni 2021 bij de club Paris Saint-Germain.

Sommige sporters hebben een veel hoger vermogen, maar een lager jaarinkomen dan andere sporters met een lager vermogen. Dit heeft met verschillende dingen te maken. Zo is Max Verstappen nog erg jong en minder lang bezig met de professionele sport. Hierdoor heeft hij nog minder tijd gehad om een vermogen op te bouwen.

HGC Redactie

Vanuit HGC schrijven meerdere schrijvers over financiële zaken, met als doel im complexe zaken eenvoudig te maken. Alle schrijvers zijn geïnteresseerd in financiën en verdiepen zich in de materie om de onderwerpen zo goed mogelijk toe te lichten.

Recente posts