Dit zijn de Rijkste Zangers ter Wereld


Heb je altijd al willen weten wie de rijkste zanger en zangeres ter wereld zijn? Lees dan snel verder om het antwoord op deze vraag te ontdekken.

In 2022 is de rijkste zanger ter wereld Ye, voormalig bekend als Kanye West. De rijkste zangeres in 2022 is Rihanna.

Wil je meer weten over Ye en Rihanna? Wil je weten hoe ze zo rijk zijn geworden? Wacht dan niet langer en lees verder. In dit artikel lees je alles wat je wilt weten over Ye en Rihanna.

Ye – De rijkste zanger ter wereld

Het vermogen van Ye wordt geschat op 2 miljard dollar. Dit staat ongeveer gelijk aan 1,83 miljard euro. Ye is rijker dan de rijkste zangeres. Op de lijst van rijkste mensen staat hij echter laag, namelijk op plek 1513.

Ye is een Amerikaanse rapper en had niet zo lang geleden de artiestennaam Kanye West. Zijn echte naam is Kayne Omari West. Hij werd geboren in de Amerikaanse stad Atlanta op 8 juni 1977. Al toen hij jong was scheidden zijn ouders en verhuisde hij met zijn moeder naar Chicago.

Ye heeft voor een korte tijd lessen gevolgd aan The American Academy of Art. Dit is een kunstschool in Chicago. Al snel besloot hij te stoppen met zijn schoolactiviteiten en zich te richten op het werken aan een muzikale carrière.

In 2001 werkte Ye mee aan een album van Jay-Z, namelijk het album Blueprint. In dit album is hij te horen in verschillende liedjes. Het duurde echter nog even voordat Ye doorbrak als artiest. Zijn eerste album bracht hij uit na een autoongeluk in 2022. Zijn ongeluk was inspiratie voor het album The College Dropout.

In 2005 bracht Ye zijn tweede album uit genaamd Late Registration. Hiermee won hij maar liefst drie Grammy’s in 2006. Hierna volgden nog vele albums (2).

Inmiddels is Ye niet alleen actief als rapper. Hij is namelijk ook ondernemer en producer. Zo werkt hij ook samen met het merk Yeezy. Door zich bezig te houden met diverse zaken is hij zeer invloedrijk.

Rihanna – De rijkste zangeres ter wereld

Rihanna heeft een geschat vermogen van 1,7 miljard dollar. Dit staat gelijk aan ongeveer

15,98 miljard euro. Ze staat op nummer 1.513 op de lijst van de rijkste mensen.

Rihanna heet officieel Robyn Rihanna Fenty. Haar zangcarrière begon als een hobby. Haar talent voor zingen werd ontdekt door producer Evan. Hij is onder andere bekend als producer voor Kelly Clarkson. 

Rihanna’s haar eerste debuutalbum Music of the Sun werd uitgebracht in 2005. De single ‘Pon De Replay’ scoorde meteen wereldwijd. In 2006 bracht Rihanna haar tweede album A Girl like me uit. Een van de bekende liedjes van dit album is Break it Off, dat in samenwerking met Jean Paul is gemaakt. In 2006 brengt ze ook haar eerste single SOS uit.

In een hoog tempo bracht ze albums uit, want in 2007 brengt Rihanna al haar derde album ‘Good Girl Gone Bad’ uit. Op dit moment is Rihanna niet zo actief met haar muziekcarrière. In 2002 werd ze voor het eerst moeder samen met rapper A$AP Rocky.

Een groot deel van haar vermogen heeft ze echter niet verdiend door haar muziekcarrière. Rihanna heeft namelijk een eigen cosmeticamerk genaamd Fenty Beauty. Ook heeft Rihanna een lingeriebedrijf.

Het cosmeticamerk loopt erg goed, onder andere doordat het een lijn heeft van make-up in maar liefst 50 huidtinten. In het eerste kalenderjaar dat het cosmeticamerk begon verdiende Rihanna maar liefst 550 miljoen dollar. Haar lingeriebedrijf genaamd Savage x Fenty is ook flink wat geld waard, namelijk 228 miljoen euro.

Wie is de derde rijkste zanger(es) van de wereld?

In 2022 staat Jay-Z op de derde plek van de rijkste zangers ter wereld. Zijn vermogen wordt geschat op 1,4 miljard dollar. Dit staat ongeveer gelijk aan 1.32 miljard euro. Met dit vermogen staat hij op nummer 2.076 op de lijst van de rijkste mensen (1).

Jay-Z is een erg bekende rapper uit Amerika. Zijn echte naam is Shawn Corey Carter. Hij is geboren op 4 december 1969 in Brooklyn, New York. Naast rapper is Jay-Z eigenaar van Roc-A-Fella Records. Jay-Z is sinds 1996 een billboard succes in Amerika.

Vanaf dat Jay-Z jong is doet hij al aan rappen. Hij neemt daarom ook deel aan befaamde blockparties in zijn geboortestad. Hij leert hoe de rap-industrie in elkaar zit door zijn samenwerking Jay-O. In 1995 scoort Jay-Z een underground hit met het lied ‘In my Lifetime’. In 1996 richt hij met vrienden zijn eigen label Roc-A-Fella Records op. Onder dit label maakt hij diverse albums. Zijn internationale doorbraak was in 1988 met de hits ‘Can I get a…’ en ‘Hard knock Life’.

Ondanks dat Jay-Z in 2001 wordt veroordeelt tot 3 jaar voorwaardelijke gevangenisstraf blijft Jay-Z actief en brengt nieuwe albums uit. Na 2003 is het echter stiller. Toen kwam een van zijn laatste albums uit, genaamd The Black Album. In 2009 heeft hij toch weer een nieuwe plaat uitgebracht.

Wie is de rijkste persoon ter wereld?

In 2022 is de rijkste persoon Elon Musk, eigenaar van Tesla en SpaceX. Dit is waarschijnlijk geen verrassing voor je. Het vermogen van Elon Musk wordt geschat op maar liefst 219 miljard. Elon Musk komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Toen hij 18 jaar was verhuisde hij naar Canada. Hier heeft hij diverse zware fysieke banen gehad, zoals schoonmaker van een machinekamer en houthakker.

In die tijd verdiende Elon niet veel geld. Elon begon al op jonge leeftijd met programmeren. Zo verkocht hij zijn eerste geprogrammeerde videospelletje toen hij 12 jaar. Tijdens zijn studententijd aan een Universiteit in de Verenigde Staten verdiende hij geld door computerdelen aan medestudenten te verkopen.

Na het afronden van zijn bachelor begon hij samen met zijn broer een start-up, die hij verkocht voor maar liefst 307 miljoen dollar. Een groot deel van zijn opbrengst investeerde hij in het bedrijf X.com. Dit is een online bankdienst, die fuseerde met PayPal. Dit werd vervolgens gekocht door Ebay, waardoor Elon weer geld verdienden. Nadat hij vertrok bij PayPal begon hij zijn eigen bedrijf SpaceX en twee jaar later trad hij toe in de raad van bestuur bij Tesla.

Daarnaast heeft hij nog andere diverse bedrijven, zoals SolarCity, HyperLoop en The Boring Company. Elon heeft met Tesla de afspraak dat hij een bepaald hoeveelheid afgeprijsde aandelen kan kopen als hij bepaalde doelen behaald. Onder meer hierdoor heeft zijn vermogen zo snel kunnen laten stijgen.

De tweede rijkste persoon ter wereld heeft een flink lager vermogen, namelijk 171 miljard dollar. Dit is Jeff Bezos, de eigenaar van Amazon.

HGC Redactie

Vanuit HGC schrijven meerdere schrijvers over financiële zaken, met als doel im complexe zaken eenvoudig te maken. Alle schrijvers zijn geïnteresseerd in financiën en verdiepen zich in de materie om de onderwerpen zo goed mogelijk toe te lichten.

Recente posts