Top 9 Beste Prepaid Creditcards Van 2021


Wat is de beste prepaid creditcard die je in 2020 kan aanvragen? Met die vraag in mijn achterhoofd schrijf ik deze blog post.

Het zit namelijk zo, mijn vriendin gaat over anderhalve maand naar Spanje om daar de Camino de Santiago te lopen. Zoals met veel tripjes naar het buitenland kom je dan toch in situaties waar je een creditcard nodig hebt.

Nu zijn we normaal gesproken altijd met zijn 2’en op vakantie gegaan, en kon zij dus mooi meeliften op mijn Prepaid Visa World Card. Die heb ik onder andere aangeschaft voor onze vakantie naar Nepal en mijn mislukte trip naar Amerika.

Maar nu twijfel ik of dat nu nog steeds de beste keuze is. Omdat het vinden van de beste prepaid creditcard van 2020 nogal een uitdaging is heb ik besloten jullie mee te nemen in het genot van het uitzoeken van zo’n leuk kaartje wat we in Nederland amper gebruiken.

Beste Prepaid Creditcard van 2020

Het aanbod van prepaid creditcards is een klein beetje een oerwoud. Voordat ik direct kaarten ga vergelijken is het belangrijk om het volgende te weten.

Ik vergelijk hier creditcards van de 2 grootste betalingsnetwerken: Visa en Mastercard. Het is belangrijk om te weten dat dit betalingsnetwerken zijn en niet direct aanbieders van creditcards.

Daarmee bedoel ik dat Visa en Mastercard zelf geen creditcards uitgeven. Als je niet begrijpt wat ik hiermee bedoel dan is het belangrijk om dit artikel te lezen waarin ik dit systeem helemaal uitleg.

Als je uberhaupt niet weet wat het verschil is tussen een prepaid card en een creditcard dan is dit artikel weer een aanrader.

Daarnaast ga ik de volgende prepaid creditcards vergelijken van de onderstaande aanbieders:

 • Bunq Travel Card
 • ICS: Mastercard Prepaid Creditcard
 • ICS: Visa World Prepaid Creditcard
 • Revolut: Prepaid Mastercard
 • GWKTravelex: Cash Passport
 • Primark: Pay2d Prepaid Creditcard
 • Viabuy: Prepaid Mastercard
 • Moneypass: Prepaid Mastercard
 • Money2Go: Prepaid Mastercard

Van elke kaart zet ik de voordelen, nadelen en kosten op een rijtje. Zo weet je precies welke het beste bij jou gaat passen. Laten we beginnen met de zoektocht naar de beste prepaid creditcard van 2020!

Korte samenvatting

Voordat je alle kaarten individueel moet doornemen geef ik je hieronder de 2 beste prepaid creditcards van de analyse die ik heb gemaakt. Dan praten we vooral over de goedkoopste creditcard en de creditcard die de meeste gratis verzekeringen biedt.

Voor verduidelijking kun je de hele blog lezen. Dan wordt het al snel duidelijk waarom deze 2 favoriet zijn.

ICS Mastercard of Visa Prepaid Creditcard

 • Lage, normale kosten en aankopen zijn als enige aanbieder 180 dagen verzekerd. Daarnaast krijg je ook een gratis aanvullende reisverzekering.

Klik hier om de ICS Prepaid Mastercard te bekijken.

Bunq Travel Card

 • De goedkoopste Nederlandse kaart die er is. Je betaald €9,99 voor het aanschaffen, geen verlengingskosten, geen wisselkoersopslag, geen inactiviteitskosten. Een revolutie binnen het prepaid creditcard landschap.

1. Bunq Travel Card

Voordelen

Het eerste voordeel van deze kaart is ook direct de reden dat ik hem in deze blog bovenaan heb gezet. Dat is namelijk dat de kaart spotgoedkoop is. Hoe goedkoop? Eenmalig €9,99 dat is alles wat Bunq vraagt voor zijn Travelcard.

Daarnaast is de kaart ook ontzettend goedkoop in de rest van het gebruik. Zo betaal je geen wisselkoersopslag (scheelt toch al gauw 2-3% in het buitenland per transactie. Daarnaast betaal je ook geen inactiviteitskosten én is geld overmaken van elke Nederlandse bankrekening met Ideal, Sofort of een bankoverschrijving gratis.

Daarnaast is Bunq een Nederlandse online bank en werkt alles in hun eigen app. Dat heeft ontzettend veel voordelen. Raak je de kaart bijvoorbeeld op vakantie kwijt? Dan kun je de kaart in de app met één druk op de knop inactiveren. Je hoeft dus niet meer je bank proberen te bereiken.

Verder kun je specifieke landen in de app ook aan en uitzetten. Ga je in Spanje op vakantie? Dan zet je dit land in de app aan. In alle andere landen is de kaart dan onbruikbaar. Tot slot krijg je ook een pushnotificatie als de kaart is gebruikt. Zo heb je altijd overzicht op het gebruik van je kaart en voorkom je misbruik.

Om het totaal pakket compleet te maken is dit de enige prepaid creditcard waarmee het mogelijk is om hotels en auto’s in het buitenland te reserveren. Dat heeft Bunq voor je geregeld. Daardoor functioneert deze prepaid card dus eigenlijk als een creditcard en dat is echt een heel groot voordeel.

Persoonlijk is dit dus mijn aanrader als het gaat om prepaid creditcards in Nederland. Zelf ook benieuwd naar de Bunq Travelcard?

Nadelen

Elke kaart heeft zijn voor en zijn nadelen, in het geval van de Bunq Travelcard heb ik er twee kunnen ontdekken. Laten we beginnen met de levertijd. Die is namelijk wat onduidelijk en niet altijd accuraat.

Bunq zelf probeert de kaart ongeveer binnen twee weken bij je op de deurmat te hebben. Toch is dit soms wat later of wordt er helemaal geen leverdatum gecommuniceerd. Daar ligt dus wel een puntje van verbetering.

Daarnaast is de klantenservice van Bunq alleen via e-mail te bereiken of kun je gebruik maken van het actieve forum van Bunq (dat heet Together). Chatten of bellen zit er dus niet in. Al geldt dat voor de meeste prepaid creditcards op deze lijst.

Kosten

 • €9,99 eenmalige bijdrage
 • 0% koersoopslag
 • €0,99 toeslag voor geldopname uit een automaat
 • € 0,00 per storting via Ideal, Sofort of bankoverschrijving
 • 0,5% toeslag als je geldt stort via een andere creditcard of betaalpas

2. ICS Mastercard Prepaid Creditcard

ICS Classic Mastercard

Veel mensen vragen zich af wat nou eigenlijk het verschil is tussen Mastercard en Visa. Het antwoord is eigenlijk dat er bijna geen verschil tussen zit. Over het algemeen is Mastercard net iets goedkoper dan een Visa card. Visa is daarentegen net iets meer algemeen geaccepteerd (al scheelt dat echt heel erg weinig).

Voordelen

Het eerste voordeel is misschien ook wel direct de reden waarom ik de creditcard van ICS de beste prepaid creditcard van 2020 vindt. ICS is namelijk de enige aanbieder waarbij aankopen 180 dagen verzekerd zijn tegen verlies, diefstal en beschadiging. Iets wat bij gewone creditcards heel normaal is, maar bij veel aanbieders van prepaid kaarten niet het geval is.

Daarnaast is het ook zo dat als een product niet geleverd wordt, de betaling gewoon wordt teruggedraaid. Ook daar is ICS uniek in.

Voor de rest is ICS een fijne aanbieder omdat zij gebruik maken van een handige app waarmee je altijd toegang hebt tot je saldo. Bij sommige providers krijg je alleen inzicht in je saldo door via het internet in te loggen. Niet altijd even makkelijk, helemaal als je op reis bent.

Daarnaast ben je met ICS overal ter wereld verzekerd tegen kosten door bagagevertraging, vluchtvertraging, reisongevallen en hulpverlening. Het is dus geen volledige reisverzekering maar wel een hele mooie aanvulling!

Tot slot worden er bij ICS geen kosten in rekening gebracht als je de kaart een tijd niet gebruikt. Deze inactiviteitstoeslag is een veel voorkomende kostenpost en iets waar de consumentenbond eerder al boos over was. Gelukkig doet ICS hier niet aan.

Klik hier om de prepaid Mastercard aan te vragen. (Let op: de kaart is vanwege drukte soms lange periodes niet aan te vragen. In dit geval kan ik je de Bunq Travelcard het beste aanraden).

Nadelen

Als je een prepaid mastercard aanschaft via ICS dan zijn er eigenlijk geen nadelen te vinden. Ten eerste maak je gebruik van Mastercard (samen met VISA het meest geaccepteerde betalingsnetwerk).

Daarnaast is ICS een van de grootste aanbieders van deze kaarten. Het voordeel daarvan is dat je niet met schimmige praktijken of verassende extra kosten te maken krijgt. Dat is ook direct de reden waarom ik mijn prepaid card heb aangeschaft via ICS.

Kosten

 • €17,50 Jaarlijkse bijdrage
 • 2% koersoopslag
 • 2% toeslag voor geldopname uit een automaat
 • € 0,95 per storting
 • € 0,95 voor het terugstorten van saldo naar bankrekening

3. Visa World Prepaid Creditcard

ICS Visa World Card

Grappig genoeg kan ik over de Visa World Prepaid Creditcard echt heel kort zijn.

Heb je goed gelezen wat alle voordelen, nadelen en kosten zijn van de prepaid Mastercard van ICS? Dan weet je ook direct alles van de Visa World prepaid creditcard. Alles is namelijk exact hetzelfde, van de verzekeringen tot de kosten.

Is er dan echt geen verschil? Nee helemaal niet, alle twee de kaarten bieden precies hetzelfde. Het maakt dus echt niet uit welke je kiest.

(Let op: de kaart is vanwege drukte soms lange periodes niet aan te vragen. In dit geval kan ik je de Bunq Travelcard het beste aanraden).

4. Revolut: Prepaid Mastercard

Revolut Mastercard

Een kaart waar ik oprecht enthousiast van wordt is de prepaid mastercard van Revolut.

De kans is natuurlijk groot dat je de naam Revolut nog nooit gehoord hebt. Dat is logisch aangezien het bedrijf gevestigd is in Engeland en het pas sinds 2015 bestaat.

Je kan ze eigenlijk het beste vergelijken met het Nederlandse Bunq. Een nieuwe, online bank die bankieren zo goedkoop en transparant mogelijk wil houden. Eens kijken of dat gelukt is.

Voordelen

Waar ik bij veel creditcards in deze rij moeite heb om voordelen te vinden (je zult zo zien waarom), daar weet ik met Revolut niet zo goed waar ik moet beginnen!

Als eerste is de consumentenbond ook positief over het bedrijf, dat is een mooie start. Maar waar Revolut zich echt weet te onderscheiden, dat zijn de kosten. Je betaalt namelijk €0,00 per jaar voor de prepaid creditcard. Ja, dat lees je goed!

Als je de kaart aanschaft betaal je eenmalig €6,00 voor de verzendkosten. Dat zijn eigenlijk bijna alle kosten die het bedrijf rekent.

Geloof je mij niet? Bekijk dan eens dit rijtje:

 • Inactiviteitskosten hebben ze niet
 • Je kaart opladen kost €0,00 via een bankrekening
 • Wisselkoersopslag? Nee, hebben ze ook niet. Je kunt dus gratis in vreemde valuta betalen (je betaald wel de actuele wisselkoers).
 • Als je de kaart wilt opzeggen dan is dat ook kosteloos.

Daarnaast kun je via de Revolut app een reiskostenverzekering aanzetten voor €0,99 per dag. Het enige wat je moet doen is de locatie van je mobiel aanzetten en de verzekering in de app activeren.

Je bent dan wereldwijd verzekerd voor medische kosten tot €17.000 en voor een tandartsafspraak tot €345. Daarnaast kun je maximaal 3 volwassenen en een onbeperkt aantal kinderen meeverzekeren.

Daarnaast werkt bij Revolut alles met een app. Het voordeel daarvan is dat je je bankzaken altijd bij de hand hebt, snel inzicht in je saldo kunt krijgen en gemakkelijk kunt opladen. Ik ben fan.

Nadelen

Het nadeel van Revolut is dat alles in het Engels gaat, het bedrijf is immers Engels. Mocht je dus ooit problemen hebben met je kaart dan moet je rekening houden met een Engelse klantenservice.

Het andere nadeel is dat je met geen gratis aankoopverzekering hebt, daar waar ICS dat wel heeft.

Afgezien van dat kan ik geen nadelen ontdekken. Het ziet ernaar uit dat Revolut een heel vernieuwend product op de markt heeft gezet.

Kosten

 • €6,00 bij aanschaf, €0,00 voor het jaarlijkse verlengen.
 • 0% koersoopslag, je betaald wel de actuele wisselkoers maar dus geen extra kosten.
 • €0 toeslag voor geldopname uit een automaat tot €200 per maand. Daarna 2%.
 • 0% per storting via bankoverschrijving, 1% als je geld wilt overmaken via een andere creditcard
 • €0,00 voor het opzeggen

Dat is best een indrukwekkende lijst aan gratis diensten die je krijgt. Klik hier om de Revolut prepaid creditcard kosteloos aan te vragen.

5. GWKTravelex Cash Passport

GWKTravelex Cash Passport

GWKTravelex ken je waarschijnlijk wel van de geldwisselkantoren die ze overal ter wereld hebben. Het bedrijf specialiseert zich in het omwisselen van verschillende valuta. Dat is ook waar het grootste pluspunt van het Cash Passport (link opent in nieuw venster) vandaan komt.

Voordelen

Het grote voordeel van deze kaart is namelijk dat als je de creditcard aanschaft, je dit gelijk in vreemde valuta kan doen. Daardoor betaal je dus geen 2-2,75% koersopslag die je bij veel andere aanbieders wel betaald. Ook de wisselkoers hoef je dan dus niet te betalen.

Hoe werkt dat? Eigenlijk heel simpel. Normaal gesproken waardeer je de prepaid creditcard op in Euro’s. Als je vervolgens naar Engeland vliegt dan betaal je in Ponden. Om de Euro’s om te wisselen naar Ponden rekenen aanbieders kosten.

Maar GWKTravelex is een wisselkantoor. Die bieden je de mogelijkheid om je kaart direct online in Dollars of Ponden aan te schaffen. Daardoor ontloop je dus de transactiekosten. Dus als je $1000 op je kaart laadt, dan ontloop je dus al snel $20-€27,50 aan koersopslag kosten.

Hoe meer je reist naar landen waar ze Dollars of Ponden hebben, hoe meer dit natuurlijk een toegevoegde waarde is. Maar ook als je niet vaak reist is dit zeker een uniek pluspunt wat andere aanbieders niet bieden.

Het nadeel is wel dat als jouw kaart geschikt is voor Dollars of Ponden, je ook alleen deze valuta op de kaart kan laden. Dat maakt het weer lastig als je de kaart in Nederland of Europa zou willen gebruiken,

Nadelen

Net zoals veel andere aanbieders in dit rijtje brengt ook GWKTravelex kosten in rekening bij inactiviteit. Als je een jaar niet actief bent met de kaart dan kost dat vervolgens €3,50 per maand.

Ook de aanvullende verzekeringen die ICS biedt zitten er bij GWKTravelex niet bij. Voor de rest zijn de gerekende kosten best redelijk en in lijn met wat ICS ook te bieden heeft.

Bij GWK zul je het dus vooral moeten hebben van het niet hoeven betalen van de koersopslag en wisselkoers.

Kosten

 • €19,95 bij aanschaf, €19,95 voor het jaarlijkse verlengen.
 • 2,5% koersoopslag
 • €3 toeslag voor geldopname uit een automaat
 • 3% per storting via bankoverschrijving
 • Het terugstorten van saldo naar bankrekening is voor zover bekend niet mogelijk

Voor meer informatie over de tarieven en limieten van GWKTravelex klik je hier.

6. Primark Prepaid Creditcard

Prepaid creditcard primark

De prepaid creditcard van Primark is een vreemde eend in dit lijstje. De kaart wordt officieel uitgegeven door het Engelse bedrijf Pay2d. Daarnaast is de kaart verkrijgbaar in 3 varianten: Basic, Plus en Pro.

Alleen de Basic variant kun je aanschaffen in een Primark vestiging. Wat de voor- en nadelen zijn daar komen we zo op. Wel is het belangrijk om te weten dat dit een uitgeklede variant van de kaart is. Gelukkig kan je deze (na het opsturen van een kopietje van je ID) wel upgraden naar een volwaardige prepaid creditcard.

Voordelen

Het voordeel van deze prepaid creditcard van Primark is dat je hem direct in een Primark vestiging kunt aanschaffen. Dat is snel en makkelijk en iets wat je eigenlijk nergens anders terugvindt.

Daarnaast maakt deze kaart gebruik van het Visa betalingsnetwerk. Dat betekend dat je er overal mee kunt betalen waar je het Visa of V Pay logo ziet. Dat is een mega pluspunt voor een kaartje wat je gewoon in de winkel koopt.

Verder kun je de Basic variant van de kaart gewoon uitbreiden naar een volwaardie prepaid creditcard. Dat is trouwens geheel kosteloos, ook dat is dus een mooie service.

Maar de kaart die je in de winkel koopt heeft zeker beperkingen.

Nadelen

De grootste beperking van de Basic prepaid creditcard is dat je hem éénmaal per jaar op kunt laden tot maximaal €150. Als je de kaart wilt gebruiken voor vakanties dan is dit dus niet heel erg ideaal.

Daar moet ik wel direct bijzeggen dat de Plus variant (maximaal €2500 per jaar) en de Pro variant (maximaal €20.000 per jaar) een stuk beter zijn als het gaat om de limieten.

Kosten

De kosten voor de verschillende kaarten lopen nogal uiteen. Wat je hieronder ziet zijn de kosten voor de Basic prepaid creditcard die je bij de Primark kunt kopen.

 • €10 bij aanschaf, €0,85 per maand voor de kosten van de kaart
 • 2,75% koersoopslag
 • €2 toeslag voor geldopname uit een automaat
 • €2 per storting via Ideal/Klarna/bankoverschrijving/bij de Primark
 • €5 voor het opzeggen van je kaart en het overschrijven van het resterende saldo

Wil je de tarieven van de Basic, Plus en Pro varianten op een rijtje zien? Dat doe je hier.

7. Viabuy: Prepaid Mastercard

Viabuy Mastercard

Dezelfde Mastercard als ICS en Money2Go, maar ook hier weer een andere aanbieder.

Voordelen

Het voordeel van Viabuy is vooral dat er geen extra kosten worden gerekend voor het opwaarderen van je prepaid creditcard via je IBAN-rekening. Ook het terugstorten van Viabuy naar je bankrekening is kosteloos.

Het eerste is iets waar je bij ICS €0,95 per storting voor betaald, bij Money2Go betaal je 2% van het bedrag en bij Moneypass kost dit €2,50 en kan dit alleen via Ideal. In dat opzicht is dit dus een voordeel van Viabuy ten opzichte van de die aanbieders.

Nadelen

Ook hier weer geen aankoop- of aanvullende reisverzekeringen. Nogmaals, alleen ICS doet dit.

Daarnaast heeft Viabuy een leuk systeem ontwikkeld waarbij ze je verplicht stellen om je direct 3 jaar aan de kaart vast te leggen. Dat betekend dat je direct €69,90 mag aftikken en er ook 3 jaar aan vastzit. Als je de kaart na 3 jaar wilt verlengen dan kost dit €19,90 per jaar.

Waar Money2Go na 3 maanden inactiviteit €2,50 per maand in rekening brengt, doet Viabuy dat net iets anders. Hier wordt er €9,95 per maand in rekening gebracht als je de kaart een jaar niet gebruikt. Je mag dus langer inactief zijn, maar betaald er dus uiteindelijk wel stevig voor.

Kosten

 • €69,90 bij aanschaf voor 3 jaar, €19,90 per jaar als je het daarna wilt verlengen
 • 2,75% koersoopslag
 • €5 toeslag voor geldopname uit een automaat
 • 1,75% per storting via Ideal/ internationale bankoverschrijving/Sofort

Net als Money2Go, GWKTravelex en Moneypass heeft Viabuy ook een verassende kostenpost. Al moet daar wel direct bijgezegd worden dat dat er een stuk minder zijn dan bij Money2Go (dat ga je zo lezen).

 • €9,95 per maand als je de kaart 1 jaar niet gebruikt

Voor het totale kostenoverzicht van Viabuy klik je hier.

8. Moneypass: Prepaid Mastercard

Moneypass Mastercard

Moneypass is, net als Money2Go en Viabuy, een bedrijf wat alleen maar prepaid mastercards verkoopt. Het probleem met dit soort bedrijven vind ik dat ze vaak geen toegevoegde waarde hebben. Laten we eens kijken of dat bij Moneypass ook zo is.

Voordelen

Oké, het was even zoeken maar ik heb toch een voordeel van Moneypass kunnen vinden. Bij Moneypass kun je voor €19,95 een “partnerkaart” aanschaffen.

Een partnerkaart? Ja, dat is eigenlijk precies zoals het klinkt: een kaart voor je partner. MoneyPass zelf verwoordt het als volgt:

“Nu is het ook mogelijk om in jouw account een partnerkaart te bestellen. De partnerkaart kun je aan een vertrouwde vriend of familielid geven. Nu kun je gemakkelijk in realtime geld aan diegene overmaken en kan hij/zij ook profiteren van alle extra’s die de Moneypass Prepaid Creditcard aanbiedt. Je vermijd hierdoor onnodig tijd en kosten aan een money transfer kantoor.”

Het maakt het dus heel gemakkelijk om snel geld over te maken als iemand in het buitenland dat nodig heeft. Toegegeven, dat is een voordeel. Of je het vaak zal gebruiken is een andere vraag. Dat zal per persoon weer verschillen.

Nadelen

Ook Moneypass is in mijn ogen niet de beste prepaid creditcard van 2020. Een reden daarvoor is dat ook Moneypass kosten in rekening brengt als je een jaar niet actief bent (€1 per maand).

Wil je vanaf de kaart geld terugstorten naar je eigen rekening? Dan rekent Moneypass ook daar €10 voor. Het maakt het er allemaal niet goedkoper op, al zijn ze niet zo duur als Money2Go of Viabuy.

Daarnaast heeft Moneypass ook nog een paar tarieven op zijn website staan die zo vaag zijn dat ik er niet echt een touw aan kan vastknopen.

Zo kost het kopje “Service” je €2,50 per maand. Waar dat bedrag vandaan komt is onduidelijk. Ook kan ik de kosten voor jaarlijkse verlenging nergens terugvinden dus misschien zitten die kosten al in de servicekosten verwerkt, niemand die het weet.

Kosten

 • €8,95 bij aanschaf
 • €2,50 maandelijkse “servicekosten”
 • 2,75% koersoopslag
 • €3,50 toeslag voor geldopname uit een automaat
 • €2,50 per storting via Ideal
 • € 10 voor het terugstorten van saldo naar bankrekening

Ook Moneypass heeft wat extra kosten waar je zeker rekening mee moet houden.

 • €1 per maand als je de kaart 1 jaar niet gebruikt
 • €0,50 pin wijzigen bij geldautomaat
 • €10,00 als je de kaart wilt annuleren

Voor een compleet overzicht van de extra kosten van Moneypass en de limieten klik je hier.

9. Money2Go Prepaid Mastercard

Money2Go Mastercard

De Money2Go prepaid Mastercard maakt gebruik van het Mastercard betalingsnetwerk en wordt uitgegeven door Money2Go. Laten we eens kijken wat de voor- en nadelen zijn van deze creditcard.

Voordelen

Afgezien van de standaard voordelen van een prepaid creditcard heb ik moeite met het vinden van de toegevoegde waarde van Money2Go. Het bedrijf zelf lijkt daar ook moeite mee te hebben.

Alle voordelen die zij op hun website opnoemen zijn namelijk de standaard voordelen die iedere prepaid Mastercard heeft. Nee, Money2Go weet op dit moment nog niet te overtuigen.

Nadelen

Nu we bij de nadelen zijn aanbeland wordt het probleem voor Money2Go alleen maar groter. Weet je nog dat ICS verschillende aanvullende aankoop- en reisverzekeringen biedt? Dat doet Money2Go dus niet. Al die leuke extra’s vindt je dus niet bij dit bedrijf.

Daarnaast heeft Money2Go een toeslag voor als je je kaart een tijd niet gebruikt. Sterker nog, als je de creditcard 3 maanden (!) niet gebruikt dan wordt er al €2,50 per maand in rekening gebracht.

Waarom in godsnaam? Dat betekend dus dat als je jouw creditcard alleen gebruikt voor vakanties, je 9 maanden van het jaar €2,50 extra betaald, bovenop de jaarlijkse bijdrage en alle andere standaardkosten.

En dan zijn we nog niet klaar. Waar je bij ICS maar €0,95 betaald om geld van je creditcard te halen, en waar dat bij Revolut gratis is, daar rekent Money2Go daar gewoon €10 voor! Vanuit deze analyse kan ik niet anders dan zeggen dat de titel van beste prepaid creditcard van 2020 zeker niet naar Money2Go gaat.

Kosten

Dit zijn de kosten voor het standaard gebruik van de prepaid creditcard:

 • €9,95 bij aanschaf, €19,95 voor het jaarlijkse verlengen.
 • 2,5% koersoopslag
 • €3,50 toeslag voor geldopname uit een automaat
 • 2% per storting via Ideal
 • € 0,95 voor het terugstorten van saldo naar bankrekening

Daarnaast heeft Money2Go ook nog een leuk rijtje aan extra kosten.

 • €2,50 per maand als de kaart 3 maanden niet gebruikt wordt
 • €10,00 als je een opwaardering doet die geweigerd wordt
 • €0,50 per minuut als je met de klantenservice wil bellen (ja, echt waar)
 • €3,50 als je je pin wilt veranderen
 • €25,00 als je een betaling wilt terugdraaien die onterecht of frauduleus is

Voor dingen die veel aanbieders gratis doen rekent Money2Go dus gewoon stevige kosten. Tenzij je graag extra kosten wil betalen zou ik met een grote boog om Money2Go heen lopen.

Conclusie

Zoals ik aan het begin van deze blog al aangaf zijn ICS en Bunq in mijn ogen de beste. ICS omdat ze gratis verzekeringen leveren waar je echt wat aan hebt. Bunq omdat ze gewoon verreweg het goedkoopste én Nederlands zijn.

Mijn vriendin is uiteindelijk gegaan voor de kaart van Bunq. Mede doordat ICS een storing had en daardoor geen prepaid mastercards kon uitgeven. Makkelijke keuze dus!

En jij? Gebruik jij een prepaid creditcard en welke vind jij de beste? Laat het mij weten in de opmerkingen onderaan. Ik ben namelijk heel benieuwd of de meningen hierover unaniem zijn of heel erg verdeelt!

Stefan Kleinekoort

Op HGC schrijf ik over mijn interesse in persoonlijke financiën. Ik hoop andere te helpen met de blogs die ik schrijf en probeer moeilijke financiële zaken zo helder mogelijk te omschrijven!

Recente posts