Favoriete Boeken

Boeken zijn geweldig. Oké, de ene keer lees ik meer dan andere keren. Maar over het algemeen ben ik een fan van lezen (of beter gezegd: luisteren).

Er zijn de afgelopen jaren een aantal boeken geweest die ik echt heel erg de moeite waard vind.

Mijn Boeken Top 5

Nu weet ik dat iedereen een hele grote fan is van Rich Dad, Poor Dad, maar die staat niet in deze lijst. Wat je hier wel vind zijn de boeken die voor mij van grote waarde zijn. Of omdat ik ze gewoon ontzettend leuk vond om te lezen!

The $100 Startup

The $100 Startup
Een eigen bedrijf beginnen met $100. Het klinkt als een regelrechte uitdaging. Toch zijn er in de wereld waarin wij leven genoeg mensen die dit ook echt lukt.

Aan de hand van 50 geweldige voorbeelden laat het boek je zien hoe mensen een “microbusiness” beginnen.

Hapklaar, makelijk leesbaar en een geweldige case study. Gewoon een heerlijk boek.

Klik hier voor “The $100 Startup” >


The Millionaire Fastlane

The Millionaire Fastlane
Ik noemde het boek in deze blog al eens “een van de beste boeken die ik ooit heb gelezen.”. En daar blijf ik bij!

In deze internationale bestseller krijg je de blauwdruk voor een miljoenen bedrijf. Te mooi om waar te zijn? De schrijver wist zijn bedrijf te verkopen voor een paar miljoen.

Aan de hand van 5 principes wordt het duidelijk waarom sommige bedrijven miljoenen waard worden, en andere niet. Echt een geweldig boek.

Klik hier voor “The Millionaire Fastlane” >


Start With Why

Start with Why
Waarom zijn sommige mensen en organisaties succesvoller dan andere? Dat is de vraag waar Simon Sinek dit boek op heeft gebaseerd.

Het antwoord: het gaat er niet om wat je doet, of hoe je het doet. Het gaat er om waarom je iets doet. Door pakkende voorbeelden creëert Simon een inzicht in hoe bedrijven zoals Apple ons weten te raken. En waarom ze zo ongelooflijk succesvol zijn.

Niet alleen interessant voor mensen die willen ondernemen, maar ook voor jou als persoon. Want waarom doe jij eigenlijk wat je doet? Dit boek is als een zaklamp in de nacht: heel verhelderend.

Klik hier voor “Start With Why” >


Confessions Of A Serial Entrepreneur

Confessions Of A Serial Entrepreneur
Een van de enige boeken die ik ooit twee keer heb gelezen. Een vleugje wijze lessen gecombineerd met een knotsgek levensverhaal van een eigenzinnige ondernemer.

Stuart groeit op in een ondernemersfamilie en leert zo het klappen van de zweep. Maar Stuart zoek altijd het avontuur op. Zo wordt hij onder andere:

  • Professioneel pokerspeler
  • Manager van een rockband
  • Dot-com bubble-ondernemer

Het verhaal van een man die zijn online videobedrijf voor $100 miljoen verkocht, en het bijna allemaal weer kwijtraakte.

Klik hier voor Confessions Of A Serial Entrepreneur >


The Power Of Habit

The Power Of Habit

Dag in, dag uit probeer je jezelf te verbeteren. Je probeert van je vervelende gewoontes af te komen en nieuwe, gezonde gewoontes te starten.

Maar hoe komt het eigenlijk dat dit soms wel, en soms niet lukt? In dit boek krijg jij het antwoord!

Een geweldig boek over hoe je als mens de meerderheid van je keuzes maakt op basis van gewoontes, en niet op basis van rationaliteit. Daarnaast krijg je ook het inzicht om wel succesvol te zijn in het veranderen van je gedrag. Een heerlijk inkijkje in de menselijke psychologie!

Klik hier voor “The Power Of Habit” >