De 10 Beste Blogs Over Hypotheek Aflossen


Je hypotheek aflossen, het is voor iedereen in Nederland op een bepaald punt in zijn leven een relevant onderwerp. Het is dus ook niet zo gek dat er genoeg blogs zijn die informatie bij elkaar hebben verzameld over het aflossen van je hypotheek.

In deze blog heb ik mijn best gedaan de 10 beste blogs eruit te pakken die zich bezighouden met het aflossen van je hypotheek. Soms zijn het bloggers die meerdere keren over dit onderwerp hebben geschreven, soms is het een losse blog die ook heel goed op deze lijst past.

Hoe dan ook, ik hoop dat je wat aan deze verzameling van blogs hebt zodat je het aflossen van je hypotheek zelf ook goed kunt regelen!

PorteRenee.nl

Als eerste is er PorteRenee, de blog van Renee Lamboo. Dit is waarschijnlijk ook direct de grootste onafhankelijke blog die er is op het gebied van het (versneld) aflossen van je hypotheek.

Het verhaal van Renee is dat zij een restschuld had van €40.000 en dat binnen no-time wist om te toveren in €100.000 aan spaargeld op haar bankrekening.

Op haar website vind je verschillende soorten blogs over het aflossen van je hypotheek. Soms is het gewoon hele nuttige informatie, andere keren gaat het over de succesverhalen van andere. Kortom, er is genoeg om te lezen. De blogs vind je hier.

Thinkingbig.nl

Als tweede op de lijst staat de blog van “Mr. Thinkingbig”. De blog gaat in het algemeen over meer financiële vrijheid en daar hoort het versneld aflossen van je hypotheek natuurlijk ook bij.

Op de blog houdt Mr. Thinkingbig vooral zijn eigen voortgang bij als het gaat om het aflossen van de hypotheek. Elke extra aflossing wordt nauwkeurig bijgehouden en ook het effect wat dit heeft op de maandelijkse aflossing wordt grafisch goed weergegeven met verschillende grafieken.

Geïnteresseerd in het verhaal van deze blogger? Hier vind je de blogs over het versneld aflossen van de hypotheek.

Financieelvrijer.nl

Financieelvrijer.nl stond als eerste op het internet onder de naam “Hypotheekweg”. Uiteindelijk is toch besloten om de naam wat breder te maken omdat er ook over onderwerpen als beleggen en geluk wordt geschreven.

Dat betekent echter niet dat er geen blogs over hypotheken meer te vinden zijn. Integendeel zelfs, een snelle zoekopdracht op de website levert meer dan 100+ artikelen op over dit onderwerp.

Veel van de blogs worden geschreven vanuit het oogpunt van eigen ervaring maar bevatten vaak wel informatie die voor iedereen nuttig is. Dat maakt dit een hele geschikte blog om eens doorheen te scrollen als je op zoek bent naar geschikt leesvoer over het aflossen van je hypotheek.

Klik hier voor de blogs van financieelvrijer.nl

Hypotheeknaarnul.nl

Hypotheeknaarnul.nl is een andere blog met een schatkist aan informatie over het aflossen van je hypotheek. Juul (de blogster) schrijft al sinds 2012 over dit onderwerp op deze blog.

Zij heeft onder meer geschreven voor eyeOpen, Geld.nl, Premie.nl, Elsevier, Autoverzekering.nl en Makelaarsland. Met andere woorden: dit is een hypotheekexpert.

Of het nu gaat over je woonkansen als starter, wat je moet doen met je aflossingsvrije hypotheek of de hypotheekrente: grote kans dat je er hier een blog over gaat vinden met alle informatie die je nodig hebt. Als je écht diep op het aflossen van je hypotheek wil induiken dan zou ik hier zeker even een kijkje nemen.

FinancieelOnafhankelijkBlog.nl

Veel mensen die bekend zijn met blogs over financiële onafhankelijkheid zullen deze blog wel kennen. Mr. FOB schrijft namelijk al enkele jaren over dit onderwerp. Toch is het zo dat er ook blogs op de website staan die te maken hebben met het aflossen van je hypotheek.

De blog waar ik hier even aandacht aan wil schenken gaat over het onderwerp of je hypotheek versneld aflossen eigenlijk wel zo’n goed idee is. In de blog legt Mr. FOB uit waarom hij en zijn vrouw eigenlijk helemaal niet zo’n fan zijn van versneld aflossen en wat ze daarentegen wel doen om vermogen op te bouwen. Klik hier voor deze blog.

FinancElle.nl

FinancElle.nl vind ik persoonlijk een van de sterkere blogs als het gaat om het helder uitleggen van financiële onderwerpen. Elle zelf is in het dagelijks leven belastingadviseur bij een accountantsbedrijf en weet deze kennis feilloos te vertalen naar begrijpbare teksten.

Op haar blog heeft ze daarom ook ontzettend veel geschreven over de hypotheek en het aflossen hiervan. Zo bespreekt ze onder andere wat de voor- en nadelen zijn van versneld aflossen. De Nationale Hypotheek Garantie en verschillende regelingen rondom je hypotheek worden natuurlijk ook besproken.

Klik hier voor de blogs van Elle over je hypotheek. Helemaal geschikt als je wat dieper de materie in wilt duiken.

TheHappyFinancial.nl

Oké, dit is misschien niet echt een blog (al bestaat die zeker wel hier) maar het leek mij leuk om in deze lijst ook wat anders te zetten. Daarom wijs ik je even op deze video’s over hypotheken die Marjan maakt.

Marjan zelf heeft in eerste instantie accountancy gestudeerd maar daar was ze in 2008 al mee klaar. Sinds 2017 blogt en vlogt ze zich een ongeluk op haar eigen website en YouTube kanaal. Dat gaat niet alleen over hypotheken maar over een heel breed scala aan onderwerpen.

Van belastingen tot schulden en van geld besparen tot investeren. Ook onderwerpen als productiviteit en je werk komen aan bod. In het algemeen gewoon een hele leuke website en iemand die zijn best doet de informatie helder te vertellen.

SimpelRijkLeven.nl

De blog zelf lijkt tegenwoordig niet meer zo actief te zijn maar dat betekent niet dat de blogs die er al op staan super relevant zijn. Persoonlijk vind ik de blogs over het aflossen van je hypotheek heel leuk omdat het een mix is van persoonlijke verhalen en stevige(re) materie.

Als je verhalen wilt lezen over hoe iemand zijn eigen hypotheek razendsnel probeert af te lossen dan kun je hier je hart zeker luchten. Als je geïnteresseerd bent geraakt dan kun je hier naar de website toe.

Zuinigeman.nl

Waarschijnlijk vind je op deze blog de grootst mogelijke collectie aan ”aflosverhalen” die er op het Nederlandse internet te vinden zijn. Ik heb het even gecheckt en er worden hier zo’n 2-4 aflosverhalen per maand gepubliceerd.

Dit is dus een aanrader als je het leuk vind in de portemonnee/hypotheek van andere mensen mee te kijken. De aflosverhalen vind je hier.

Verschillende Losse Blogs

Tot slot heb ik ook nog enkele losse blogs op een rijtje gezet waarvan ik denk dat ze interessant voor je kunnen zijn. Het gaat hier dus om losse artikelen die mijn collega bloggers op het internet hebben geslingerd en waarvan ik denk dat ze interessant voor je zijn.

  1. Stoppenvoormijnvijftigste.nl schreef een leuke blog waarin hij uitlegt waarom hij juist niet extra gaat aflossen op zijn hypotheek. Benieuwd waarom dit zo is? Klik hier.
  2. Leukegeit.nl heeft een leuke blog geschreven waarin hij tips geeft over het versneld aflossen van je hypotheek. De tips komen vooral voort uit zijn eigen ervaring met het versneld aflossen van de hypotheek en het afstappen van een spaarhypotheek. Klik hier.
  3. YourDailyCupOfFinance.nl schreef een goede blog waarin de voor- en nadelen van versneld aflossen even goed op een rijtje worden gezet. Klik hier.
  4. Als laatste schreef HypotheekVisie.nl een blog over een dilemma wat velen zullen kennen: aflossen of sparen. Lees hier waar je rekening mee moet houden.

Stefan Kleinekoort

Op HGC schrijf ik over mijn interesse in persoonlijke financiën. Ik hoop andere te helpen met de blogs die ik schrijf en probeer moeilijke financiële zaken zo helder mogelijk te omschrijven!

Recente posts