Minilening Zonder BKR: 6 Beste Opties


Ben jij op zoek naar een minilening zonder BKR-toetsing? In deze blog vind je de 6 beste opties die ik je kan aanraden. Ik heb hiervoor 22 kredietverstrekkers in Nederland vergeleken dus ik kan je zeggen dat dit echt de enige opties zijn. Bij deze gelijk even een snel antwoord:

Een minilening zonder BKR-toetsing kun je krijgen bij Ferratum of Saldodipje. Andere kredietverstrekkers zoals I-Finance, Krediet Groep Nederland, Santander en Kredietspotter bieden minileningen aan maar doen wel een BKR-toetsing.

Nu je dit weet wordt het tijd om hier wat dieper op in te duiken. Hieronder bespreken we de 6 opties die er zijn. We gaan kijken naar hoeveel je kunt lenen bij de kredietverstrekkers, wat de rente is, welke looptijden er zijn en overige belangrijke voorwaarden. Lees snel verder!

Lees ook: Geld Lenen Zonder BKR: Top 10 Aanbieders

1. Ferratum

Als eerste kredietverstrekker waar je een minilening kunt krijgen zonder een BKR-toetsing heb ik voor Ferratum gekozen. De reden hiervoor is dat ze simpelweg aan de door jou gestelde eisen voldoen: een minilening en geen BKR.

Een minilening bij Ferratum heeft een grootte van €100 – €1.500. Daarnaast is Ferratum (samen met Saldodipje, daar kijken we zo naar) de enige echte verstrekker van flitskredieten en minileningen in Nederland. Dat betekent trouwens niet dat ik fan ben maar daar hebben we het zo even over.

Naast het feit dat er geen BKR-toetsing is, is ook de rest van het papierwerk wat je moet inleveren relatief goed te doen. Wel is het zo dat er zeker wat eisen aan het lenen worden gesteld.

  • Een kopie van een geldig identiteitsbewijs
  • Een bankafschrift van de garantsteller (kopie, foto of screenshot). Het bankafschrift mag niet ouder dan 3 maanden zijn.
  • Een getekende overeenkomst hoofdelijke aansprakelijkheid.
  • Een loonstrook waar het adres op vermeld staat.

Vooral de hoofdelijke aansprakelijkheid is wel iets om even goed rekening mee te houden. Deze moet namelijk ondertekent worden door iemand die voor jou garant wil staan. Als je op de een of andere manier het geld niet kunt terugbetalen dan gaat Ferratum het geld bij de garantsteller halen.

Als je een minilening met deze voorwaarden wilt afsluiten dan is het goed om te weten dat Ferratum twee soorten leningen aanbiedt: een minilening en een Pluslening. De minilening loopt van €100 – €1.000 en de Pluslening van €1.100 – €1.500.

Geld lenen bij Ferratum

In beide gevallen mag je een rente verwachten van 13,99% per jaar. De minilening dien je na een looptijd van 31 dagen direct terug te betalen inclusief rente. De Pluslening betaal je terug in twee termijnen. Hier betaal je de helft van de lening en de rente terug na 31 dagen. De andere helft betaal je terug na de volgende 31 dagen. De Pluslening heeft dus een looptijd van 62 dagen.

De reden dat ik geen fan ben van Ferratum is omdat ze mensen vaak in de financiele problemen brengen. Het terugbetalen van een minilening betekent toch gewoon dat iemand de volgende maand een paar honderd euro extra moet ophoesten. Veel mensen gaan hiermee de fout in en ik wil je dus ook aanraden hier goed over na te denken voordat je de lening afsluit.

Klik hier om de lening van Ferratum te bekijken

2. Saldodipje

Heb je goed de voorwaarden gelezen van Ferratum? Dat is mooi want dan weet je eigenlijk al gelijk wat Saldodipje jou te bieden heeft. Dat komt omdat Saldodipje eigenlijk precies hetzelfde is als Ferratum.

De reden daarvoor is dat Saldodipje onderdeel is van het overkoepelende bedrijf Ferratum. Daardoor krijg je hier exact hetzelfde. Het enige wat er veranderd is de naam van het bedrijf en de website.

Vraag is dan waar je het beste je lening kunt afsluiten: Ferratum of Saldodipje? Dat maakt dus helemaal niets uit. Persoonlijk ga ik er vanuit dat Ferratum op deze manier een vals gevoel van keuzevrijheid wil geven aan consumenten zoals jij en ik omdat ze aardig wat negatieve publiciteit hebben gekregen.

Klik hier om de lening van Saldodipje te bekijken

3. I-Finance

Als derde kredietsverstrekker op de lijst vind ik dat I-Finance zeker vermeld moet worden. Wat wel belangrijk is om te weten: vanaf nu doet elke kredietverstrekker op deze lijst een BKR-toetsing. Alleen Ferratum en Saldodipje doen dit niet.

Houdt er daarnaast rekening mee dat alleen een huidige, negatieve BKR-registratie een probleem is. Als je vroeger betalingsproblemen hebt gehad maar dat nu weer is opgelost dan is dat vaak geen enkel probleem voor kredietverstrekkers.

Nu je dit weet gaan we even verder met I-Finance. Laten we als eerste even naar de bedragen kijken. Het is bij I-Finance mogelijk om een lening af te sluiten vanaf €500 tot €10.000. Minileningen zijn dus heel goed mogelijk.

Daarnaast kun je dit bedrag in meerdere termijnen terugbetalen. Je kunt de lening namelijk 12 tot 60 maanden laten lopen. Dat stelt je dus in staat de lening behapbaar terug te betalen. Ik moet daarbij zeggen dat ze om deze reden in mijn ogen de meest redelijke partij op deze lijst zijn.

Dan nog even over de rente die je gaat betalen. Die is in dit geval 9,9% op jaarbasis. Is dat een hoge rente? Jazeker, maar er zijn geen andere partijen die het tegen een aanzienlijk lagere rente kunnen doen. Daarnaast zijn ze alsnog goedkoper dan Ferratum of Saldodipje.

Voordat je geld kunt lenen bij I-Finance moet je wel beschikken over een positieve MyCreditscore. Die kun je gelukkig gewoon op hun website aanvragen. Hiervoor moet je persoonlijke gegevens invullen. Binnen 5 minuten weet je dan of je in aanmerking komt voor een lening.

Klik hier om de website van I-Finance te bekijken.

4. Krediet Groep Nederland

Krediet Groep Nederland is een van de grotere partijen die je in Nederland kunt vinden op het gebied van kredietverstrekking. Ze zitten al sinds 1999 in ons kleine landje en dat betekent dat ze weten wat ze doen.

Als je op zoek bent naar een van de scherpste leningen (en laten we eerlijk zijn, wie is dat nou niet?) dan is Krediet Groep Nederland een goede partij. Zij bieden rentes aan van 3,9 – 8,7%. Geld lenen kan vanaf €1.000 – €100.000. Als je op zoek bent naar een iets grotere minilening dan kan dit dus zeker een goede deal zijn.

Looptijd van de lening varieert van 12 – 120 maanden wat betekent dat je met een kleine lening dus een jaar kunt doen over de aflossing. De goedkeuring van de aanvraag duurt een paar werkdagen wat eigenlijk heel normaal is in deze sector.

Klik hier om de lening van Krediet Groep Nederland te bekijken

5. Santander

Als je op zoek bent naar een iets grotere minilening dan is de Spaanse bank Santander (die ook gewoon in Nederland zaken doet) zeker een goede optie. Hier kun je namelijk een lening krijgen voor bedragen vanaf €1.500.

Daarvoor krijg je een lening die een looptijd heeft van 24 – 120 maanden. Er vanuit gaande dat het hier om een minilening gaat is het natuurlijk verstandig de looptijd zo kort mogelijk te houden omdat je dan de minste rente betaald.

Als je een lening wil aanvragen dan moet je bij Santander wat bankafschriften laten zien samen met een kopie van je ID of paspoort. Verder is het bij dit soort bedragen verplicht om een BKR-check te doen dus deze wordt ook gedaan.

De lening die je bij Santander kunt krijgen heeft een rente van 7,6 – 10%. Voor de kleinere bedragen kun je er vanuit gaan dat je een rente krijgt van 10% op jaarbasis. In alle gevallen gaat het hier dus om een hoge rente maar dat is bij de andere aanbieders niet anders.

Klik hier om de lening van Santander te bekijken.

6. Kredietspotter

Als je geen zin hebt om zelf uit te zoeken waar je het beste een minilening zonder bkr kunt krijgen dan is het ook mogelijk om bij een website verschillende offertes aan te vragen. Dat is waar Kredietspotter je goed van hulp kunt zijn.

Bij dit platform kun je direct een offerte aanvragen voor een bedrag van €1.500 – €250.000. Daarmee krijg je direct de beste aanbiedingen van verschillende aanbieders in Nederland. Wel gaat het hier dus weer om een iets grotere minilening.

De leningen die Kredietspotter voor je vergelijkt hebben een looptijd van 6 – 120 maanden. Daarnaast moet je rekening houden met een rente van 3,9% – 11,5% afhankelijk van de hoogte en de looptijd van de lening.

Daarnaast is het proces van Kredietspotter vaak ook ontzettend snel. Ze doen hun best om je binnen 1 werkdag te laten weten of je leningaanvraag mogelijk is en wordt goedgekeurd. Zo heb je dus snel duidelijkheid over welk bedrag je waar kunt lenen.

Verder is het aanvragen van de lening ook helemaal niet moeilijk. Op de website van Kredietspotter moet je bijvoorbeeld wat persoonlijke gegevens invullen samen met je inkomenssituatie. Daarnaast moet je het doel van de lening invullen en aangeven of je een negatieve BKR registratie hebt of niet. Met 5 minuten werk kun je dus al offertes ontvangen.

Klik hier om naar de website van Kredietspotter te gaan.

Stefan Kleinekoort

Op HGC schrijf ik over mijn interesse in persoonlijke financiën. Ik hoop andere te helpen met de blogs die ik schrijf en probeer moeilijke financiële zaken zo helder mogelijk te omschrijven!

Recente posts