Swishfund Review In 2021 (Ervaringen/Klachten/Rente)


Als je geintereseerd bent in het afsluiten van een lening bij Swishfund dan wil je natuurlijk weten welke ervaringen ander mensen hebben met dit bedrijf. Daarom heb ik in deze Swishfund review alle belangrijke punten op een rijtje gezet. Eerst even een snel antwoord:

Over het algemeen zijn mensen die ervaringen hebben met Swishfund tevreden over de snelheid van de lening en het feit dat er niet heel veel gegevens worden gevraagd. Mensen die kritisch zijn geven vaak de hoge rente (18 – 27,6% per jaar) als reden om geen lening af te sluiten.

Nu je dit weet gaan we hier wat dieper op induiken. Als eerste lees je hoeveel je bij Swishfund kunt lenen, welke rente je betaald en welke omzet je moet hebben. Verder bespreken we natuurlijk de looptijd van de lening, het aflossen en de benodigde documenten. Tot slot sluiten we af met klachten die mensen over Swishfund hebben en ook met positieve ervaringen. Lees snel verder!

Benieuwd naar de leningmogelijkheden van Swishfund? Klik hier om hun website eens goed te onderzoeken en om te zien wat ze jou kunnen bieden!

Hoeveel Kun Je Bij Swishfund Lenen?

Bij Swishfund kun je terecht voor verschillende bedragen. Ze lenen al geld uit als je een lening wil aanvragen van €3000. De maximale lening die ze verstrekken stopt bij een bedrag van €500.000. Dat zorgt ervoor dat Swishfund zowel voor de kleine ondernemer alswel middelgrote ondernemingen een optie kan zijn.

Als we dit vergelijken met de rest van de markt dan zien we dat Swishfund zich dus ook op deze ondernemers richt. Er zijn namelijk kredietverstrekkers die zich pas vanaf 250.000 beschikbaar stellen maar Swishfund richt zich specifiek op een groot gedeelte van de kleine en middelgrote ondernemers.

Houdt er wel rekening mee dat niet iedereen het maximale bedrag van €500.000 kan lenen. Afhankelijk van je omzet zal Swishfund berekenen wat zij een redelijk bedrag vinden om te kunnen uitlenen.

Heb Je Een Minimale Omzet Nodig Om Geld Te Lenen?

Ja, je hebt een minimale omzet nodig om geld te kunnen lenen bij Swishfund. Ze willen dat je minimaal €50.000 per jaar omzet draait voordat ze je een lening kunnen verstrekken. Deze omzet moet worden bevestigd door de jaarcijfers over het vorige boekjaar.

De gemiddelde omzet van €50.000 is een redelijk normaal bedrag voor de markt. Als je toevallig niet aan dit bedrag kunt voldoen dan ben je misschien beter af bij de volgende kredietverstrekkers. Als je meer wilt weten over deze geldverstrekkers dan kan ik je aanraden dit artikel te lezen: Zakelijk Geld Lenen (Alle 20 Aanbieders in Nederland Vergeleken).

Welke Rente Betaal Je Bij Swishfund?

Swishfund bied lening aan met verschillende rentes. Afhankelijk van de grote van de lening en de kracht van je bedrijf betaal je een rente van minimaal 18% en maximaal 27,60% op jaarbasis. Dat komt neer op 1,5 – 2,3% rente per maand.

Daar wil ik gelijk even bijzeggen dat dat dus wel een stevige rente is. Voor verschillende artikelen op deze website heb ik alle 20 zakelijke kredietverstrekkers meerdere keren op een rijtje gezet. Swishfund is altijd een van de kredietverstrekkers die een absurd hoge rente rekent.

Een ‘normale’ rente voor een zakelijk krediet ligt namelijk tussen de 5 – 10% op jaarbasis. Bij Swishfund betaal je dus het drie of vierdubbele. Vanzelfsprekend kan ik je alleen al om deze reden aanraden om toch een andere kredietverstrekker te kiezen.

Daarnaast rekent Swishfund ook nog eens 2% afsluitkosten voor het bevestigen van de lening. Over het algemeen is dit dus een aardige rits kosten waar je rekening mee moet houden.

Wat Is De Looptijd Van Een Lening Bij Swishfund?

Swishfund specialiseert zich in kortlopende zakelijke kredieten. De looptijd van een lening is minimaal 3 en maximaal 12 maanden. Dat betekent dat de leningen dus het beste geschikt zijn voor kortlopende kapitaalinjecties en niet zozeer voor langdurige projecten van je bedrijf waar je langer over de terugbetaling wilt doen.

Als we kijken naar het gemiddelde van de markt dan valt mij op dat Swishfund met zijn kortlopende leningen redelijk normaal is. Er zijn kredietverstrekkers die leningen aanbieden van 3-6 maanden, terwijl er ook leningen verkrijgbaar zijn die een looptijd hebben van 5 of 10 jaar. Afhankelijk van de behoefte van je bedrijf zal je dus een keuze moeten maken of dit voor jou passend is.

Hoe Lang Duurt Het Voordat Swishfund Je Geld Stort?

Het aanvragen van een zakelijk krediet is natuurlijk ook iets wat je snel achter de rug wilt hebben. Daarom is het goed om te weten wat je kunt verwachten van de snelheid van dit proces.

Over het algemeen is het zo dat Swishfund ernaar streeft om het geld binnen 7 dagen op je rekening te hebben. We praten hier dan over een doorlooptijd die start vanaf het moment van je aanvraag. De goedkeuring gebeurd vaak binnen de eerste dagen en een paar dagen later ontvang je dus je geld.

Hiermee is Swishfund ook redelijk gemiddeld. In Nederland zijn er aanbieders die zich erop richten om het geld al binnen 48 uur over te maken, andere kredietverstrekkers doen er weer twee weken over. Een week is dus heel gemiddeld en zal voor de meeste bedrijven voldoende zijn.

Welke Documenten Moet Je Bij Swishfund Aanleveren?

Daarnaast wil je natuurlijk ook weten welke documenten je bij Swishfund moet aanleveren voordat ze jouw aanvraag in behandeling nemen.

Als het gaat om de kleinere leningen dan zul je als eerste een overzicht van 6 maanden van je bankafschriften moeten inleveren. We gaan er hier dan even vanuit dat ‘kleinere’ leningen vooral worden aangevraagd door ZZP’ers.

Mocht je aan de grote kant van het spectrum zitten qua lening dan wil Swishfund ook andere gegevens van je ontvangen. Denk hierbij dan bijvoorbeeld aan de jaarcijfers van het afgelopen jaar en een overzicht van de BTW-aangiften.

Hoe Werkt Het Aflossen Van De Lening?

Het aflossen van de lening en de manier waarop dat gebeurd is vanzelfsprekend ook een belangrijk punt als het gaat om het kiezen van een lening. Bij Swishfund heb je de keuze uit twee verschillende manieren om je lening af te lossen.

Als eerste kun je er op de ’traditionele’ manier om je lening maandelijks te laten aflossen via automatische incasso. Op die manier los je zowel een gedeelte van je lening als een gedeelte van de rente elke maand af.

De andere manier is om dagelijks een gedeelte van je lening af te lossen via je pinomzet. Dat is tegenwoordig een populaire manier om af te lossen. Afhankelijk van je pinomzet los je dan meer of minder af. Swishfund schrijft namelijk direct een vast percentage af van je pinomzet.

Welke Klachten Krijgt Swishfund Te Horen?

Net als elk bedrijf ontvangt ook Swisfhund klachten over hun dienstverlening. Na onderzoek op verschillende forums heb ik drie voorkomende klachten voor je op een rijtje gezet.

  1. Hoge rente
    Een van de eerste klachten die ik op verschillende forums heb kunnen vinden gaat natuurlijk over de bizar hoge rente die Swishfund rekent. In mijn optiek hebben verschillende mensen gelijk als ze het hebben over een woekerrente. Logischerwijs zijn veel mensen hier dus niet over te spreken en zul je voor jezelf moeten uitmaken wat jij hier van vindt.
  2. Lange wachttijd
    Een andere klacht die ik voorbij heb zien komen is dat de doorlooptijd soms toch niet zo snel is als verwacht. Zoals ik al heb gezegd mikt Swishfund normaal gesproken op een wachttijd van om en nabij de week. Er zijn echter ook gevallen bekend waarin mensen een drie weken of een maand hebben gewacht en dan zijn afgewezen.
  3. Slechte communicatie
    Tot slot lijkt communicatie over de voorwaarden niet altijd duidelijk te zijn. Zo werd er op forums bijvoorbeeld vermeld dat borgstelling voor een stichting niet nodig was, terwijl hier later toch weer wel om werd gevraagd.

Welke Positieve Ervaringen Hebben Mensen Met Swishfund?

Positieve ervaringen zijn er natuurlijk ook. De positieve punten die mensen lijken op te vallen zijn vooral de snelheid van de aanvraag en het feit dat er niet al teveel vragen worden gesteld in het aanmeldproces.

De mensen die positief zijn lijken zich er daarnaast bewust van te zijn dat ze meer rente betalen dan dat als ‘normaal’ kan worden beschouwd. Toch stelt de snelheid van de lening sommige ondernemers toch in staat makkelijker zaken te doen. Daarom zien zij dit niet als het grootste bezwaar.

Stefan Kleinekoort

Op HGC schrijf ik over mijn interesse in persoonlijke financiën. Ik hoop andere te helpen met de blogs die ik schrijf en probeer moeilijke financiële zaken zo helder mogelijk te omschrijven!

Recente posts