Wat Verdient Een Albert Heijn Manager?


Gaan werken bij een supermarkt als albert heijn heeft bepaalde voordelen. Er zijn altijd veel mogelijkheden om door te groeien, ook al begin je onderaan de ladder. Hier gaan we kijken wat iemand verdient die het tot albert heijn manager geschopt heeft.

Wat verdient een Albert Heijn manager? Iemand die werkt als albert heijn manager verdient tussen de €3800,- en €5800,- bruto per maand. Mocht je aangenomen worden als manager bij de albert heijn, dan kan het ook zijn dat je een traineeship krijgt. Hiermee wordt je tijdens het werken verder opgeleid binnen het bedrijf.

Dit is nog lang niet alles. Want wat verdient je bijvoorbeeld als je al een paar decennia ervaring erop hebt zitten? En welke pad kun je het beste bewandelen om deze functie uiteindelijk te bemachtigen? Je gaat het hier allemaal lezen! 

Lees ook wat het gemiddelde salaris is voor jouw leeftijd in deze blog!

Wat Is Het Startsalaris Van Een Albert Heijn Manager?

Op het moment dat je het eenmaal tot deze functie hebt geschopt ga je goed verdienen. Zeker als je uit een lagere positie of net van een opleiding afkomt. We kijken hier om te zien wat een beginnende albert heijn manager verdient.

Gaven we eerder al aan tussen welke bedragen er met deze baan ongeveer verdient kan worden, in het begin is dit vaak iets lager. Een jonge supermarktmanager bij de albert heijn zal starten met een salaris wat rond de €3000,- bruto per maand ligt. Dit kan daarna wel snel oplopen.

Uiteraard geeft het beginsalaris een goede indicatie van welke lonen er in deze functie betaald worden. Houdt er wel rekening mee dat het heel snel op kan lopen. Een ervaren albert heijn manager kan tientallen jaren later soms wel €2000 tot € 3000,- bruto meer verdienen elke maand.

Benieuwd naar het gemiddelde startsalaris van hbo/wo’ers en mbo’ers? Klik hier voor mbo en hier voor het hbo/wo.

Wat Verdient Een Ervaren Albert Heijn Manager?

Met jaren ervaring kun je enorm groeien in dit vak. Een ervaren albert heijn manager verdient absoluut niet slecht. Gezien de verantwoordelijkheid en werkdruk die bij de functie komt kijken is dit echter helemaal niet raar.

Indien je als manager al lang rondloopt bij deze supermarktketen loopt het salaris goed op. Een werknemer die deze ervaring bezit zal op deze positie op een bepaald moment zelfs meer dan € 6000,- euro bruto per maand kunnen verdienen.

Ondanks dat dit een zwaar beroep is, maakt het loon dus een hoop goed. Geen dag zal hetzelfde zijn, zowel in positieve als negatieve zin, maar hier wordt je gelukkig ook wel naar betaald. Met het aantal personeelsleden wat je leiding moet geven, past de hoogte van dit salaris daar echter prima bij.

Werkgelegenheid Albert Heijn Manager

Supermarkten, ook die van albert heijn, kun je overal vinden. Alleen deze keten heeft al bijna duizend vestigingen in Nederland. Daarmee beantwoorden we eigenlijk gelijk de vraag of er veel werkgelegenheid is.

Met zoveel supermarkten door het hele land heen, kun je dus goed aan werk komen als albert heijn manager. Vaak wordt je intern opgeleid, omdat een bedrijf als albert heijn graag mensen met kennis van het bedrijf gebruikt om deze vacatures in te vullen. Die zijn er dus meer dan genoeg met zoveel locaties.

De ervaring die je als albert heijn manager doet zul je overal kunnen gebruiken. Je opent hiermee dus vanzelf de deur naar nog veel meer werkgelegenheid. Er zijn talloze functies op dit niveau

Wat Is Een Albert Heijn Traineeship?

Voor iemand die de ambitie heeft om albert heijn manager te worden is een traineeship bij het bedrijf zelf de ideale weg om dit te bereiken. In het zogenaamde Retail Management Traineeship leer je tijdens de opleiding alle facetten van het bedrijf kennen.

Iedereen die interesse heeft om deze traineeship te doen kan hierop solliciteren. Je hoeft hiervoor niet al bij albert heijn werkzaam te zijn. Mocht je worden aangenomen dan leer je binnen drie jaar alles van dit bedrijf. Zo wordt je klaargestoomd om daarna als albert heijn manager aan de slag te gaan.

Het voordeel als je eerst een traineeship gedaan hebt is dat je veel van het bedrijf zelf komt te weten. Daarnaast die je al veel contacten op die je later weer tegen kunt komen. Daarom is het zeer interessant om voor deze uitdaging te gaan als je toch al graag deze baan wilde doen. 

Verdient Een Albert Heijn Franchiser Het Meest?

In totaal is ongeveer een derde van alle albert heijn vestigingen in handen van zogenoemde franchisenemers. Deze ondernemers zijn dus als het ware eigenaar van een supermarkt terwijl zij werken onder dezelfde formule als andere vestigingen. Maar, verdienen zij ook meer?

De franchisenemers hebben vooral in de afgelopen decennia erg goed verdient. Bepaalde ondernemers hebben meerdere vestigingen. Sommige van hen hebben het zelfs tot in de Quote 500 geschopt en zijn dus multimiljonair geworden. Daarnaast heeft dit het bedrijf geholpen nog sneller te groeien.

Helaas zoekt het bedrijf momenteel geen franchisenemers meer. Dit heeft er vooral mee te maken dat zij qua locaties overal a; goed vertegenwoordigd zijn. Er zijn weinig plaatsen waar geen supermarkt te vinden is, dus is de noodzaak om nieuwe vestigingen te open en met franchisenemers te werken er niet of nauwelijks meer.

Waar Hangt Het Salaris Van Een Albert Heijn Manager Vanaf?

Een hele supermarkt managen is geen eenvoudige klus. Niet alleen heb je enorm veel mensen die voor je werken, er zijn allerlei dingen waar je als albert heijn manager de eindverantwoordelijke voor bent.

Denk hierbij aan het voorraadbeheer, de planning, de omzet en het oplossen van klachten. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat jouw winkel er altijd goed uitziet. Je rapporteert aan een regiomanager of districtsmanager die meerdere winkels onder zich heeft.

Al met al een hele klus dus. Om dit te kunnen worden heb je naast de nodige kennis van je bedrijf en winkel ook een aantal andere eigenschappen nodig.

Goede communicatieve vaardigheden mogen niet ontbreken. Zeker omdat je de leiding hebt over allerlei verschillende afdelingen en mensen. Je zult een baan hebben  die erg veel afwisseling brengt maar zeker ook veel verantwoordelijkheid.

Mocht je hier echter geknipt voor zijn dan krijg je daar veelal goede voorwaarden voor terug. Als albert heijn manager werk je onder goede voorwaarden en verdient je een salaris wat past bij de grote verantwoordelijkheid en het uitgebreide takenpakket.

Wel is het fijn om te weten wat dit salaris precies beïnvloedt. Iemand die net een opleiding of traineeship heeft gevolgd en begint aan deze baan verdient logischerwijs minder dan een collega met tientallen jaren werkervaring in dezelfde functie.

Buiten dat zijn er nog een aantal dingen die uitmaken wat een albert heijn manager precies aan het einde van iedere maand krijgt bijgeschreven. Binnen het minimale en maximale salaris zit een aardig verschil, dus je kunt qua loon zeker doorgroeien.

Nog een mogelijkheid voor ervaren albert heijn managers is om te proberen later als regiomanager aan de slag te gaan. Binnen de functie van supermarktmanager hebben de volgende dingen de meeste invloed op de hoogte van jouw salaris:

  • Aantal jaren ervaring
  • Of je een franchiser bent of in loondienst
  • De gevolgde opleiding

Stefan Kleinekoort

Op HGC schrijf ik over mijn interesse in persoonlijke financiën. Ik hoop andere te helpen met de blogs die ik schrijf en probeer moeilijke financiële zaken zo helder mogelijk te omschrijven!

Recente posts