Wat Verdient Een Ambassadeur Van Een Goed Doel?


Om een functie als ambassadeur van een goed doel te kunnen vervullen zul je over een vlotte babbel moeten beschikken. Vaak is een baan als deze interessant voor studenten en jongeren om zodoende extra inkomen te kunnen genereren. Dit maakt het leuk om te zien hoeveel zij hiermee nu precies verdienen.

Wat verdient een ambassadeur van een goed doel? Een ambassadeur van een goed doel verdient tussen de 12 en 20 euro per uur, afhankelijk van de verdiende bonussen. Vaak werk je voor een organisatie die meerdere goede doelen vertegenwoordigd, al kan het ook voor een enkel goed doel zijn.

Omdat je veelal zelf kunt bepalen hoeveel je werkt is het een mooie optie voor flexibele werkers. Dat er met bonussen nog meer verdient kan worden is nog aantrekkelijker. Ben je dus goed in het werk, dan wordt je daar zeker voor beloond. We duiken gelijk nog verder in detail over de opbouw van het salaris van een ambassadeur van een goed doel.

Wat Is Het Startsalaris Van Een Ambassadeur Van Een Goed Doel?

Iemand die net begint zal ongetwijfeld tegen een paar lastige dingen aanlopen. Zeker in het begin zal het niet gelijk lukken om veel deals te sluiten met nieuwe klanten. Hier leer je natuurlijk wel ontzettend veel van. Al verdient het uiteraard nog niet zo goed als wanneer je wel een volwaardige medewerker met ervaring bent.

Als ambassadeur van een goed doel sta je vaak op evenementen of ga je bij mensen thuis langs op tijdstippen dat de meeste mensen niet weg zijn. Daarom zullen je werktijden wat afwijken en maakt je niet altijd dagen van 8 uur zoals bij veel andere functies. Het minimale salaris wat wordt verdient ligt op 50,- euro per dag.

Voor veel studenten of jongeren die dit als bijbaan doen is dat al aardig meegenomen. Wanneer je na verloop van tijd meer ervaring op doet zal het nog veel meer kunnen worden. Met behulp van bonussen en commissie die je krijgt voor het aantal nieuwe leden dat je weet binnen te slepen is er dus heel veel mogelijk.

Wat Verdient Een Ervaren Ambassadeur Van Een Goed Doel?

Een ambassadeur van een goed doel die regelmatig werkt, het werk leuk vindt en zich verbeterd kan dit op de loonstrook terugzien. Het bedrag wat verdient zal worden zal snel stijgen als het eenmaal lukt om steeds meer deals te sluiten.

Door het goed te doen loopt het loon aardig snel op. Er is namelijk geen limiet aan hoeveel nieuwe donateurs je kunt werven. Op een goede dag zijn dit er misschien wel tientallen. Logischerwijs lopen de verdiensten daardoor gelijk enorm op. Zo kan een ambassadeur van een goed doel die veel mensen over weet te halen zich aan te sluiten wel 150,- euro op een dag verdienen.

Dit is dus drie keer zoveel als het startersloon voor deze baan. Alleen al daarom is het zonder twijfel de moeite waard om in ieder geval te kijken of het wat voor je is. Als student of jonge parttimer kun je, als je goed bent, meer verdienen dan bij de meeste andere bijbanen. Daarnaast zijn de tijden lekker flexibel.

Is Er Veel Werkgelegenheid Voor Een Ambassadeur Van Een Goed Doel?

Goede doelen zullen altijd op zoek zijn naar nieuwe leden. Het maakt daarbij niet uit hoe deze precies gewerfd zullen worden, dit gaat altijd door. Zeker wanneer je goed bent als ambassadeur, zal er dus altijd wel wat te doen zijn. Des te mooier is het dat je meer kunt werken als je daar de tijd voor hebt.

Veel organisaties hebben bijvoorbeeld als eis dat je minstens een dag per week beschikbaar bent. Dit is natuurlijk geen probleem als je studeert, je kunt immers altijd nog een dag in het weekend aan de slag gaan. Omdat het verloop bij banen als deze vrij groot is, zal er altijd veel werkgelegenheid in zijn. Want mensen stoppen er vaak ook snel weer mee. Als je dus wel goed bent, is dat alleen maar mooi meegenomen.

Niet alleen is het mooi dat er veel werkgelegenheid is, de bonusstructuur waar de meeste bedrijven mee werken maakt het extra aantrekkelijk. Reden genoeg om er alle tijd die je over hebt in te stoppen dus. Naarmate het steeds iets beter gaat, zul je dit terug gaan zien in je verdiensten.

Hoeveel Kost De Opleiding Tot Ambassadeur Van Een Goed Doel?

Mocht je deze functie gaan vervullen, dan is het zeer waarschijnlijk dat je hiervoor een training krijgt. Dit zal geen weken duren. het helpt je echter wel op gang om een beetje de kneepjes van het vak onder de knie te krijgen.

In de meeste gevallen worden mensen ambassadeur van een goed doel. Dat betekend dat je er niet direct een opleiding voor nodig hebt. Voor de training zelf zul je ook zeker niet hoeven te betalen. Het maakt niet uit welk niveau je qua studie doet als student, werkgevers die deze baan aanbieden zullen kandidaten aannemen van ieder niveau.

Dat je er geen opleiding voor hoeft te doen is uiteraard een fijne bijkomstigheid. Wat je wel op zult doen is sales ervaring en die kun je later altijd gebruiken. Dat is dus wel degelijk een win-win situatie. Er is geen opleiding nodig en er hoeven geen kosten gemaakt te worden, maar de ervaring kan in een later stadium van je loopbaan zomaar eens goed van pas komen.

Hoe Wordt Het Salaris Van Een Ambassadeur Van Een Goed Doel Bepaald?

Als ambassadeur van een goed doel zijn er dus verschillende facetten die bepalen hoeveel je uiteindelijk zal verdienen. In zeker zin mogen we zeggen dat ervaring enigszins een rol speelt. Wanneer je namelijk ervaring hebt met de producten en de diensten die je aanbiedt en verkoopt, zal het vaker lukken om ze aan andere te verkopen.

Hierdoor gaan je algehele inkomsten omhoog waardoor het gunstig is voor je uiteindelijke salaris. Veel mensen die echt goed zijn in werk als dit zullen vaak al snel de kneepjes van het vak onder de knie hebben. Gevolg is natuurlijk dat er veel nieuwe klanten of leden zullen worden geworven met grotere bonussen als gevolg. De volgende dingen bepalen voor een groot deel hoe succesvol je zult zijn als ambassadeur van een goed doel:

  • Commercieel inzicht
  • Doorzettingsvermogen
  • Goede communicatie

Omdat je vaak genoeg nee te horen zult krijgen moet je relatief sterk in je schoenen staan om dit beroep succesvol te kunnen doen. Dit, in combinatie met commercieel inzicht en goede communicatieve vaardigheden zullen je tot een uitstekende ambassadeur maken. Als je veel nieuwe donateurs weet aan te melden zal dat betekenen dat je deze eigenschappen precies weet te gebruiken.

Buiten dat het werk leuk is om te doen, doe je veel commerciële ervaring op die je later goed kunt gebruiken. Er is immers niets zo moeilijk en uitdagend voor een verkoper als koude acquisitie. Als het dan alsnog lukt om nieuwe donateurs te werven zal dit een extra goed gevoel geven.

Als mooie extra werk je dan ook nog eens voor organisaties die hun best doen om de wereld te verbeteren. In die zin is het dus een mooie manier om en je steentje bij te dragen en een lekker zakcentje bij te verdienen terwijl je belangrijk ervaring opdoet voor later.

Stefan Kleinekoort

Op HGC schrijf ik over mijn interesse in persoonlijke financiën. Ik hoop andere te helpen met de blogs die ik schrijf en probeer moeilijke financiële zaken zo helder mogelijk te omschrijven!

Recente posts