Wat Verdient Een Beveiliger?


Iemand die beveiliger is heeft een baan waar veel bij komt kijken. Je bent verantwoordelijk voor het waarborgen van de veiligheid binnen een bepaald gebied, op een evenement of op openbare plekken. Met veel onregelmatige tijden en andere bijzonderheden aan dit beroep is het interessant om te zien wat een beveiliger verdient.

Wat verdient een beveiliger?

SalarisschaalBrutosalaris per maand
2 €1718 – €1756 
3 €1794 – 2138 
4 €1871 – 2252 
5 €1985 – 2329 
6 €2061 – €2405 
7 €2176 – €2562 

In welke salarisschaal je als beveiliger valt hangt heel erg af van je opleidingsniveau en welke certificaten je hebt behaald. Daarnaast speelt je functie ook een grote rol. De salarisschalen zoals ze hierboven staan vermeld zijn gebaseerd op de CAO beveiliging.

Het is leuk om te kijken hoe dit salaris precies tot stand komt. Daarnaast bekijken we welke andere mogelijkheden dit beroep biedt. Bijvoorbeeld als ZZP’er. Tegelijkertijd gaan we verder bespreken hoe je beveiliger kunt worden en wat de doorgroeimogelijkheden zijn.

Lees ook wat het gemiddelde salaris is voor jouw leeftijd in deze blog!

Wat Is Het Startsalaris Van Een Beveiliger?

Beveiligers die net met een baan beginnen krijgen een starterssalaris. Het voordeel is dat dit wel aardig kan oplopen door een aantal extra inkomsten. Het precieze inkomen van een beveiliger die net begint is nog niet heel hoog. Naarmate de tijd vordert gaat dit wel flink omhoog.

Omdat iemand nog veel moet leren zal het wat tijd kosten voordat er meer verantwoordelijke werkzaamheden kunnen worden gedaan. Dit zal voor jonge beveiligers vooral gebeuren onder de supervisie van anderen. Daarom krijgt een beveiliger die net begint een loon van 1718,- euro bruto per maand.

Door goed op te letten, veel uren te maken en jezelf verder te ontwikkelen zal dit vanzelf in je salaris terug te zien zijn. Naar verloop van tijd krijg je steeds verantwoordelijker werk. Denk hierbij aan het beveiligen van grote evenementen en speciale klussen. Daarmee wordt het inkomen ook steeds hoger.

Benieuwd naar het gemiddelde startsalaris van hbo/wo’ers en mbo’ers? Klik hier voor mbo en hier voor het hbo/wo.

Wat Verdient Een Ervaren Beveiliger?

Als beveiliger kun je buiten het startsalaris met de nodige toeslagen dus al aardig wat verdienen. Met veel ervaring in het vak kan dit alleen nog maar verder oplopen. Daarom doe je er goed aan om dit werk goed te doen en zoveel mogelijk kennis op te bouwen. Als je iedere kans goed aangrijpt zal dit zich zeker uit gaan betalen.

Ervaren beveiligers zullen steeds meer verantwoordelijkheden toegewezen krijgen. Denk hierbij aan de leiding over een heel team. Of het beveiligen van steeds grotere groepen mensen. Mede om deze redenen kan een ervaren beveiliger wel tot 2562,- euro bruto in de maand verdienen.

Ondanks het feit dat het startsalaris misschien niet gelijk heel erg hoog ligt, kun je wel doorgroeien. Werkgevers zullen altijd blij zijn met mensen die al veel ervaring hebben opgebouwd. Daarom vinden deze het vaak niet erg om deze een beter salaris te bieden. Op deze manier kun je dus je veel voordeel halen en je expertise benutten.

Wat Verdient Een Beveiliger Als ZZP’er?

Omdat beveiliging op talloze manieren gedaan kan worden, is het geen slecht idee om als zelfstandige aan de slag te gaan. Hierdoor kun je goed inspringen op de vraag die er is naar beveiligers. Maar ook kun je dit goed doen naast een andere baan, wanneer je wel de benodigde papieren hebt om in de beveiliging te werken. Maar wat verdient een beveiliger als ZZP’er?

Door zelfstandig te worden kun je veel makkelijker je eigen schema indelen dan wanneer je in loondienst bent. Omdat beveiliging een vak is met vaak hele andere tijden dan een andere baan van 9 tot 5, zal dit voor sommige een prettige manier van werken zijn. Als ZZP’er in de beveiliging is het gebruikelijk om een uurtarief van 40,- euro exclusief BTW te rekenen.

Het nadeel is echter wel dat je meer zaken zelf moet regelen. Hier heb je in loondienst weinig last van. Dan kom je gewoon werken, maakt je uren en wordt aan het einde van de maand uitbetaald. Als zelfstandige ben je ook verantwoordelijk voor andere dingen. Als je echter goede contacten hebt en weet dat je voldoende werk gaat krijgen is het een optie die interessant voor je zou kunnen zijn.

Hoeveel Kost De Opleiding Tot Beveiliger?

Iemand die beveiliger kan worden kan dit het beste te doen door eerst een opleiding te volgen die hierop aansluit. Later is er altijd nog tijd om allerlei extra opleidingen en cursussen te volgen om zodoende nog meer kennis op te doen en jezelf te specialiseren. Maar hoeveel kost een dergelijke opleiding eigenlijk?

De wettelijke kosten voor het lesgeld als je een MBO opleiding tot beveiliger wilt doen zijn 1168,- euro per lesjaar. Dit geldt voor een studie op Niveau 2 die tot maximaal twee jaar duurt. Je leert in deze periode alles wat een beveiliger moet weten voordat deze aan de slag kan gaan.

Deze opleiding vormt een prima basis voor een verdere loopbaan als beveiliger. Door alle facetten van het beroep onder de knie te krijgen wordt je klaargestoomd voor een baan. Daar horen vaak stages en andere projecten bij zodat je alvast wat praktijkervaring op kunt doen.

Hoe Wordt Het Salaris Van Een Beveiliger Bepaald?

Als beveiliger heb je voldoende mogelijkheden om een steeds hoger salaris te krijgen. De zaken die de hoogte hiervan bepalen zijn vrij talrijk. Het voordeel is, wanneer er veel dingen zijn die het salaris bepalen, dat er ook veel kansen liggen om te stijgen qua loon.

Het helpt natuurlijk als je de juiste mensen kent. Door te focussen op de dingen die bepalend zijn kom je een stuk verder. Voor een functie als beveiliger zijn vooral de volgende onderdelen van belang voor de hoogte van het salaris:

  • Welke beveiligingsfunctie je precies doet
  • Onregelmatige werktijden waarvoor je extra toeslagen ontvangt
  • Binnen welke salarisschaal je valt
  • Hoeveel ervaring je hebt
  • De werkgever en het type dienstverband waarin je actief bent

Wanneer je als beveiliger net begint kom je gelijk te weten in welke salarisschaal je valt. Dit kan in bepaalde perioden weer omhoog gaan. Hiervoor moet je uiteraard uren maken en meer ervaring opdoen.

Het kan wel verschillen aan de hand van voor welke werkgever je actief bent. Mocht je het idee hebben dat er bij andere werkgevers meer te verdienen valt dan kun je altijd nog verder kijken. Als je wat ervaring hebt opgebouwd kun je dit op die manier goed benutten.

Binnen een beroep in de beveiliging zul je veel te maken kijken met onregelmatige werktijden. Omdat het vaak om evenementen gaat zal het geen uitzondering zijn dat je in het weekend of in de nacht moet werken. Afhankelijk van wanneer je precies uren maakt, zal de toeslag voor onregelmatige werktijden hoger of lager uitvallen.

Zo krijg je voor diensten tijdens feestdagen dubbel uitbetaald. In het weekend wordt er 35% extra uitbetaald en doordeweeks in de avond 10% en in de nacht 20%. Als je dus veel werkzaam bent gedurende deze tijden kun je veel extra inkomen genereren.

Stefan Kleinekoort

Op HGC schrijf ik over mijn interesse in persoonlijke financiën. Ik hoop andere te helpen met de blogs die ik schrijf en probeer moeilijke financiële zaken zo helder mogelijk te omschrijven!

Recente posts