Werkzaam zijn als bhv instructeur geeft je de taak om anderen alles te leren over veiligheid op de werkvloer. Je zult cursussen geven, vaak op locatie, aan medewerkers van bedrijven. iedereen bedrijf moet, afhankelijk van de grootte daarvan, een aantal bhv’ers in dienst hebben. Best wel verantwoordelijk werk dus, maar verdient het dan ook goed?
Wat verdient een BHV-instructeur? Als bhv instructeur met een fulltime dienstverband verdien je gemiddeld 3.000,- euro bruto per maand. Afhankelijk van je leeftijd en ervaring zal dit bedrag hoger of lager liggen.
Een lekker inkomen met veel goede voorwaarden is niet verkeerd. Om een goede bhv instructeur te zijn moet je wel veel weten en op de hoogte blijven. De opleiding is ook niet makkelijk. We lichten dat hier verder toe, net als de goede arbeidsvoorwaarden en andere zaken die het salaris bepalen.
Lees ook wat het gemiddelde salaris is voor jouw leeftijd in deze blog!
Wat Is Het Startsalaris Van Een BHV-Instructeur?
Indien je als bhv instructeur werk hebt gevonden kun je eindelijk aan de slag gaan. In het begin, zonder veel ervaring met het werk zelf, begin je op een iets lager salaris. Naarmate de jaren vorderen kun je meer ervaring opdoen wat zich uit zal betalen in een groter loon.
Zo verdient de bhv instructeur aan het begin van zijn werkzaamheden een loon van 2750,- euro bruto in de maand. Met alle andere extra’s die horen bij deze baan, is dat zeker niet slecht. Bovendien kan het salaris aardig op gaan lopen naarmate je meer ervaring hebt opgedaan.
Doordat je veel onderweg bent en met allerlei verschillende mensen te maken hebt zul je snel meer leren over dit vak. Daarnaast moet je constant op de hoogte blijven voor het geval er dingen veranderen. Doordat je kennis snel toeneemt zul je ook meer gaan verdienen.
Benieuwd naar het gemiddelde startsalaris van hbo/wo’ers en mbo’ers? Klik hier voor mbo en hier voor het hbo/wo.
Wat Verdient Een Ervaren BHV-Instructeur?
Een ervaren bhv instructeur is erg waardevol voor een werkgever. Bijvoorbeeld wanneer deze nieuwe collega’s op weg moet helpen of moeilijkere klussen moet afhandelen. Bijvoorbeeld voor grote groepen of groepen die lastig zijn om mee te werken. Dan rijst de vraag natuurlijk of het salaris van de werknemer dan ook waardevoller wordt.
Gelukkig voor alle bhv instructeurs is dat binnen hun beroep wel het geval. Ze zijn dus niet alleen erg waardevol voor een werkgever maar krijgen hier ook naar betaald. Zo kan een bhv instructeur die al meer dan tien jaar werkzaam is al gauw een salaris verdienen van 3250,- euro bruto in de maand.
Omdat er veel mogelijkheden zijn om door te groeien en bij te leren als bhv instructeur kun je nog verder komen. Wanneer je bijvoorbeeld mensen gaat trainen die ook dit beroep willen doen. In dat geval kun je nog meer salaris gaan verdienen.
Werkgelegenheid BHV-Instructeur
Iedereen die graag een bhv instructeur wil worden vraagt zich ongetwijfeld af of er ook veel werk in is. Dat is altijd wel goed om te weten, maar zeker voor dit beroep. Wanneer je een extra opleiding gaat volgen om dit te worden wil je natuurlijk niet dat dit voor niks is.
Qua kansen om aan een baan te komen voor een bhv instructeur zit het wel goed. Tegenwoordig moeten allerlei bedrijven mensen in dienst hebben die bhv cursussen hebben gevolgd en dit jaarlijks opnieuw moeten doen. Omdat dit wettelijk verplicht is voor deze bedrijven is er dus werk zat.
Voor mensen die graag bhv instructeur willen gaan worden is dit een fijne gedachte. Er zal altijd vraag zijn naar personeel wat dit werk voor allerlei instanties uit kan voeren. Daarom hoeft niemand met de juiste papieren wakker te liggen over het vinden van een baan.
Hoeveel Kost De Opleiding Tot BHV-Instructeur?
Om als bhv instructeur aan de slag te kunnen gaan zul je goede kennis van zaken moeten hebben. Maar hoe wordt je het precies en wat kost deze opleiding? Dat gaan we hier gelijk bekijken.
Er zijn opleidingen die je klaarstomen om bhv instructeur te worden maar er is niet een specifieke vooropleiding. Het belangrijkste is dat je een opleiding met een medische achtergrond hebt gevolgd. De uiteindelijk cursus tot bhv instructeur kan daarna gevolgd worden en kost minstens 1500,- euro.
Iemand die deze opleiding wil doen kan ervoor kiezen dit binnen een periode van een paar dagen, weken of maanden te doen. Het is dus maar net wat de voorkeur van iemand is. Daarna zul je meer kansen hebben om een baan als bhv instructeur te vinden.
Arbeidsvoorwaarden BHV-Instructeur
Vooral vanwege het feit dat je als bhv instructeur veel onderweg bent, heb je een aantal fijne arbeidsvoorwaarden. Deze maken de functie extra aantrekkelijk. Daarbij is het een mooie aanvulling op een toch al aardig salaris. Maar welke voorwaarden vallen daar nu precies onder?
Het hangt er natuurlijk per werkgever een beetje van af, maar voor bhv instructeurs die veel onderweg zijn geldt over het algemeen hetzelfde. Deze krijgen een auto van de zaak, net als een smartphone en eventueel een laptop of tablet. Daarbij kunnen er vaak extra trainingen gevolgd worden op kosten van de werkgever.
Al met al een interessant pakket aan lucratieve voorwaarden dus. Deze kom je zeker niet bij elke functie of werkgever tegen. Daarom kan het een mooi zetje in de rug zijn om voor een baan als deze te kiezen. Het werk geeft ook voldoening, want je leert mensen iets waarmee ze anderen ontzettend kunnen helpen als die dit het hardste nodig hebben.
Hoe Wordt Het Salaris Van Een BHV-Instructeur Bepaald?
Zo op het eerste gezicht dus een aardig aantrekkelijke baan, dat bhv instructeur. De voorwaarden zijn goed en je traint vooral mensen voor als er iets fout gaat, terwijl dat tijdens jouw werkzaamheden zelden of nooit zal gebeuren. Toch ligt het allemaal wat gecompliceerder. Je verzorgd namelijk de training voor allerlei soorten bedrijven. Dit kan vanaf de locatie van je werkgever, maar ook door het hele land bij bedrijven zelf. Deze training is lang niet altijd hetzelfde. Deze zal vaak aangepast worden aan een betreffend bedrijf. Op de ene werkplek lopen mensen grotere risico’s dan ergens anders.
De meeste bhv instructeurs zijn dus vaak onderweg. Dat betekent tegelijk dat er veel zelfstandig gewerkt wordt. Bedrijven rekenen er dus op dat ze wat aan iemand over kunnen laten. Naast de zelfstandigheid is allerlei medische kennis vereist. Om deze op orde te houden zal een bhv instructeur zelf regelmatig cursussen moeten blijven volgen. Als gecertificeerd instructeur zal het geen probleem moeten zijn om werk te vinden. Wel vragen bepaalde werkgevers alleen mensen die al een aantal jaren ervaring mee kunnen brengen.
Uit dit alles blijkt wel dat we het over een aardig divers beroep hebben. Dit goed uitoefenen is niet altijd even makkelijk. Je weet immers ook nooit echt wat voor publiek je voor je gaat krijgen. Daarom zijn de zaken die de hoogte van het loon van een bhv instructeur bepalen er best wel veel. Welke daarvan de meeste invloed hebben kan verschillen. Toch zijn het meestal deze dingen die het meest belangrijk zijn:
- Welke leeftijd je hebt
- Wat voor werkgever je voor werkt
- De certificaten, cursussen en training die je hebt afgerond
- Het type dienstverband waar je in werkt