Zakelijk Lenen Zonder Gedoe (12 Beste Aanbieders)


Zakelijk lenen zonder gedoe, het is natuurlijk niet zo’n hele gekke gedachte. Als ondernemer wil je toch vooral ondernemen en niet dagen bezig zijn met het invullen van documenten. Gelukkig gaan we in deze blog alle bedrijven bekijken die jou makkelijk én snel van een zakelijke lening kunnen voorzien.

Zakelijk lenen zonder gedoe? In Nederland zijn er 12 aanbieders die snel en met weinig papieren administratie een zakelijke lening kunnen regelen. Houdt er wel rekening mee dat sommige zo flexibel zijn in hun beoordeling dat ze een woekerrente rekenen.

geld lenen kost geld

In onderstaande blog heb ik alle bedrijven op een rijtje gezet en beoordeeld op de volgende criteria: snelheid, achtergrondcontrole, flexibiliteit en papieren rompslomp. Zo weet je precies waar jij het beste zakelijk kunt lenen. Lees snel verder!

P.S.: Ben je vooral op zoek naar een lening zonder bkr controle en zonder het laten zien van je jaarcijfers? Dan is deze blog die ik eerder schreef wat je nodig hebt! Wil je vooral met spoed een lening aanvragen? Dan is deze blog waar je moet zijn.

1. Floryn NL

 • BKR onderzoek: nee
 • Vertonen van jaarcijfers: nee
 • Tijd tot geld op rekening: 2-5 werkdagen
 • Minimale omzet per jaar: €100.000

De reden dat ik Floryn bovenaan de lijst hebt gezet is redelijk simpel: de rente is ontzettend goed. We praten dan over zo’n 4,91 – 10% per jaar afhankelijk van je bedrijf. Dat is voor zakelijk lenen echt redelijk goedkoop.

Maar hoe zit het dan met de hoeveelheid gedoe die je bij Floryn ervaart? Die is eigenlijk ook ontzettend laag. Zo controleert Floryn jouw bedrijf niet op basis van een BKR onderzoek en wordt er ook niet gevraagd om je jaarcijfers. Het enige wat je hoeft te uploaden zijn banktransacties van de afgelopen 6 maanden. Vervolgens hoor je binnen 24 uur of je kunt lenen en voor hoeveel. Dat is alles!

De lening zelf werkt eigenlijk als volgt. Floryn biedt een zakelijk krediet aan. Dat heeft eigenlijk wel iets weg van rood staan op je normale bankrekening. In samenspraak met je accountmanager wordt het kredietbedrag bepaald. Dit ligt ergens tussen de €100.000 en €2 miljoen).

De looptijd van het krediet is ergens tussen de 1 maand en maximaal de 5 jaar. Je betaalt alleen rente over het gedeelte van het krediet wat je daadwerkelijk hebt gebruikt. Dat is wel zo eerlijk.

Dan even over de lening zelf. Floryn biedt alleen een zakelijk krediet aan. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als rood staan op een bankrekening. Je accountmanager bepaald hoeveel zakelijk krediet jij maximaal mag opnemen (tussen de €10.000 – €2 miljoen).

Dit krediet loopt 1 maand tot maximaal 5 jaar door. De rente betaal je flexibel en alleen over het gedeelte wat je hebt opgenomen. Aflossen gaat elke maand via automatische incasso en ook dat levert dus weinig gedoe op. Om al deze redenen is Floryn een aanrader.

Klik hier om naar het zakelijk krediet van Floryn te kijken.

2. Kredietvooruit

 • BKR onderzoek: nee
 • Vertonen van jaarcijfers: nee
 • Tijd tot geld op rekening: 2-4 werkdagen
 • Minimale omzet per jaar: €50.000

Kredietvooruit is de nummer twee op de lijst van zakelijk lenen zonder gedoe. De reden daarvoor is dat deze kredietverstrekker ook toegankelijker is voor de iets kleinere ondernemers als Floryn misschien net een te hoge omzeteis voor je heeft.

Als eerste is het goed om te weten dat ook hier geen BKR onderzoek wordt gedaan én er ook geen jaarcijfers worden gevraagd. Kredietvooruit heeft namelijk ook alleen je banktransacties van de afgelopen 6 maanden nodig om een lening te kunnen verstrekken.

Wel is het zo dat de rente van die lening een stukje hoger ligt dan dat ik graag zou zien. Op het laagste punt kun je 6% rente per jaar betalen. Dat is redelijk. Kom je echter in de hogere schalen terecht dan praten we over 24% en dat is dan weer ontzettend duur.

De lening die Kredietvooruit je hiervoor kan aanbieden is minimaal €3.000 en maximaal €250.000. De looptijd van de lening bedraagt 3-6 maanden dus het is goed om te weten dat dit echt kortlopende leningen zijn.

Voordeel van het bedrijf is wel dat ook het terugbetalen zonder gedoe gaat. Dit gaan namelijk via een gedeelte (een vast, dagelijks percentage) van je pin- en/of online omzet. Elke dag lost je via deze omzet een gedeelte van je lening af tot alles is terugbetaald.

Klik hier om het zakelijke krediet van Kredietvooruit te bekijken.

3. CapitalBox

 • BKR onderzoek: nee
 • Vertonen van jaarcijfers: nee
 • Tijd tot geld op rekening: 2 werkdagen
 • Minimale omzet per jaar: €50.000

Op plek drie heb ik besloten Capitalbox neer te zetten. Dat komt vooral doordat Cpaitalbox een nóg hogere rente rekent dan Kredietvooruit. Gemiddeld gaat het hier dan om 34,80% op jaarbasis. Dat is écht bizar hoog en daarom vind ik dit bedrijf ook geen aanrader. Dan kun je nog zo makkelijk lenen, dit is gewoon te duur.

Wel kun je zakelijk lenen zonder dat er veel gedoe aan vastzit. Hier wordt namelijk ook geen BKR controle gedaan en niet om je jaarcijfers gevraagd. De beslissing wordt genomen op basis van je cashflow.

De leningen van Capitalbox hebben een grootte van €2.000 – €100.000 en een looptijd van ongeveer 6-18 maanden. Verder moet je bedrijf hiervoor een omzet hebben van minimaal €50.000 en moet je bedrijf minimaal 12 maanden bestaan.

Het terugbetalen is relatief makkelijk en gebeurd vanaf de eerste maand. Maandelijks wordt er een automatische incasso van je rekening afgeschreven op basis van een vast, van te voren besproken, bedrag. Wel is het zo dat je bij Capitalbox persoonlijk garant moet staan voor de lening. Dat verhoogt dus ontzettend je risico als ondernemer.

Klik hier om te kijken naar de zakelijke lening van Capitalbox

4. Bridgefund

 • BKR onderzoek: nee
 • Vertonen van jaarcijfers: nee
 • Tijd tot geld op rekening: 2-4 werkdagen
 • Minimale omzet per jaar: €50.000

Geen BKR controle? Check. Geen jaarcijfers? Check. Een bizar hoge rente? Check. Net als Capitalbox kun je ook bij Bridgefund lenen zonder veel gedoe maar betaal je daar wel de hoofdprijs voor. Dan praten we over een rente van 18 – 42% op jaarbasis.

Net als bij de meeste bedrijven verstrekt ook Bridgefund kortelopende zakelijke leningen. Meestal hebben deze een looptijd van 1 – 24 maanden een grootte van €5.000 – €250.000.

Bridgefund begint daarnaast ook al op dag één met het terughalen van zijn geleende geld met een automatische incasso. Dagelijks wordt er een vast bedrag van je rekening afgeschreven totdat je aan het einde van de lening geen schuld meer hebt staan.

Het aanvraagproces gaat trouwens ook weer op basis van een overzicht van je zakelijke rekeningen. Je kunt de lening al binnen één dag rond hebben maar gemiddeld duurt het zo’n 3 dagen.

Klik hier om de zakelijke lening van Bridgefund te bekijken

5. Qeld

BKR onderzoek: ja
Vertonen van jaarcijfers: ja
Tijd tot geld op rekening:
dezelfde werkdag
Minimale omzet: €0

Ja, Qeld doet inderdaad een BKR onderzoek. En ja, je moet ook je jaarcijfers laten zien. Toch staat deze plek op een vijfde positie en dat is in mijn optiek een logische keuze. Reden daarvoor is dat Qeld ontzettend snel is én ze een goede rente bieden.

Als eerste even over de snelheid. Als je de aanvraag aan het begin van de werkdag invult dan zou het zomaar kunnen dat je aan het einde van de werkdag het geld al kunt gebruiken. Dat is echt ongekend. Dan even de rente, je betaalt bij Qeld zo’n 4 – 15% rente. Dat is eigenlijk gewoon een goede rente (al is 15% misschien ietwat hoog).

De lening die je voor die rente kunt krijgen schommelt ergens tussen de €1.000 en €100.000. Daarnaast hebben ze een redelijk flexibele looptijd maar komt deze normaliter uit op 6-18 maanden. De aflossing vindt vervolgens maandelijks plaats via automatische incasso en gaat aan de hand van een vast bedrag.

Klik hier om de zakelijke lening van Qeld te bekijken

6. Atlantis Financiers

 • BKR onderzoek: nee
 • Vertonen van jaarcijfers: nee
 • Tijd tot geld op rekening: 4-6 werkdagen
 • Minimale omzet per jaar: €250.000

Dan hebben we nog Atlantis Financiers. Een middenmoter in mijn optiek als het gaat om deze lijst. Eerste reden daarvoor is dat de minimale omzet van €250.000 niet voor iedere ondernemer haalbaar zal zijn. Daarnaast is de snelheid van de lening met 4-6 werkdagen best snel maar zeker niet de snelste op de lijst.

De rente is daarentegen wel goed. Dan praten we over zo’n 4,5 – 12% op jaarbasis. Dat is een goede rente voor een zakelijke lening. Of een zakelijk krediet, want dat heeft Atlantis ook.

Als eerste even de zakelijke lening. Deze noemt Atlantis het ”Ondernemerskrediet”. Die heeft een grootte van €5.000 tot maximaal €1.000.000. De looptijd van de lening is wat langer dan bij de andere aanbieders en ligt tussen de 6-60 maanden.

Het Impuls Krediet is een krediet wat Atlantis baseert op je openstaande facturen. Ze gebruiken de openstaande facturen als onderpand. Zo zorgen ze ervoor dat je factuur direct liquide is en je dat geld weer direct in de zaak kunt stoppen.

7. Yeaz

 • BKR onderzoek: ja, maar hoeft niet het einde te zijn
 • Vertonen van jaarcijfers: nee
 • Tijd tot geld op rekening: 3 werkdagen
 • Minimale omzet per jaar: €20.000

Dan weer een aanbieder waar ik persoonlijk niet zo’n fan van ben: Yeaz. Dit bedrijf lijkt op het eerste gezicht een goede match. BKR onderzoek wordt gedaan maar is normaal geen afknapper. Daarnaast hoef je geen jaarcijfers te vertonen. Tot slot mogen ondernemers met een minimale omzet van €20.000 hier al een lening aanvragen.

Waarom ben ik geen fan? De bizar hoge rente van 18 – 57% op jaarbasis. Yeaz richt zich met dit product echt op kleine ondernemers die in kritieke geldnood zitten. Probleem is alleen dat ze zich vervolgens blauw betalen aan rente.

Mocht je toch nog door willen met Yeaz dan is het goed om te weten dat de lening ergens tussen de €1.000 – €50.000 ligt. Daarnaast heb je bij Yeaz ook geen aflossingsverplichting. Dit klinkt ideaal maar is ontzettend gevaarlijk. Je betaalt namelijk wel gewoon kosten én rente. Zo zorgt Yeaz ervoor dat je tot in den treuren blijft betalen terwijl je eigenlijk niets aflost.

Klik hier om de zakelijke lening van Yeaz te bekijken

8. Pinvoorschot

 • BKR onderzoek: nee
 • Vertonen van jaarcijfers: nee
 • Tijd tot geld op rekening: 5-10 werkdagen
 • Minimale omzet per jaar: €25.000

Als je weinig gedoe wilt hebben dan is ook Pinvoorschot voor de kleinere ondernemer een optie. Je aanvraag wordt vooral geaccepteerd op basis van je pinomzet. Hier wordt dus ook geen BKR onderzoek gedaan en er zijn ook geen jaarcijfers nodig.

Wel zit er een klein beetje gedoe aan deze aanbieder. Dat is namelijk dat er eerst een persoonlijk adviseur naar je huis komt om de mogelijkheden met je te bespreken. Dat kan dus enkele dagen duren. Daarnaast zit je ook met dit bedrijf vast aan een rente van gemiddeld 27,5%, ook niet echt heel erg prettig.

De lening die je kunt afsluiten is voor ZZP’ers en kleinere ondernemers wel fijn. Die ligt namelijk tussen de €2.000 – €50.000. De looptijd is zeer kort en ligt tussen de 3-6 maanden.

Dan even over het aflossen. Zoals we net al zeiden controleert Pinvoorschot vooral je pinomzet. Dat komt doordat je een vast percentage van je omzet aflost via het pinautomaat. Dat gebeurd dagelijks en automatisch en levert dus weinig gedoe op.

Klik hier om de lening van Pinvoorschot te bekijken

9. Boozt24

 • BKR onderzoek: nee
 • Vertonen van jaarcijfers: ja
 • Tijd tot geld op rekening: 3 werkdagen
 • Minimale omzet per jaar: €500.000

Boozt24 is een goede aanbieder voor zakelijke leningen. Wel is het zo dat ze met een minimale omzet van €500.000 écht niet voor iedereen beschikbaar zijn. Daarnaast vragen ze ook om jaarcijfers en je boekhouding. Een BKR onderzoek is dan weer niet nodig.

Tot nu toe valt de hoeveelheid gedoe dus mee. Hoe zit dat met de rente? Gemiddeld komt die bij Boozt24 uit op een percentage van 7%. Daar is dus simpelweg helemaal niets mis mee. Daar moet wel bij gezegd worden dat het hier weer gaat om een krediet en niet direct een zakelijke lening.

De grootte van die lening wordt gebaseerd op de waarde van de debiteuren die je hebt. Minimaal krijg je een krediet van €250.000 en maximaal €1.000.000. Voordeel is wel weer dat, als je jouw krediet volledig hebt aangevuld, de rekening wel maandelijks opzegbaar is. Dat is dus mooi meegenomen.

Het aflossen van de lening, daar heb je ook geen omkijken naar. Dat komt doordat de facturen die jij verstuurt door Boozt24 worden gebruikt als onderpand. Als jij een factuur verstuurt, dan verstuur je die ook naar Boozt24. Zij betalen binnen 24 uur het bedrag van de factuur uit op jouw rekening.

Als de debiteur vervolgens betaalt dan gaat dit geld naar Boozt24 en zo wordt je krediet dus weer betaald. Wel moet je de rente van 7% nog zelf betalen. Houdt hier dus rekening mee.

Klik hier om het financiële product van Boozt24 te bekijken

10. Swishfund

 • BKR onderzoek: nee
 • Vertonen van jaarcijfers: ja
 • Tijd tot geld op rekening: 7 werkdagen
 • Minimale omzet per jaar: €50.000

Dan hebben we ook nog Swishfund. Wat zij aanbieden is eigenlijk gewoon een simpele zakelijke lening voor de kleinere (of toch iets grotere) ondernemers. Deze varieert namelijk tussen de €3.000 – €500.000. je kunt al een lening krijgen met een minimale omzet van €50.000 per jaar.

Hoe zit het in dat opzicht met de rente? Die is hier ook weer aardig hoog, in dit geval 18 – 27% op jaarbasis om precies te zijn. BKR onderzoek wordt er voor deze lening niet gedaan, het laten zien van je jaarcijfers is daarentegen wel een must. De lening sluit je vervolgens af voor een periode van 3-12 maanden.

Voor het aflossen heb je vervolgens twee opties. De eerste optie is een automatische incasso waarbij het geld maandelijks van je rekening wordt afgeschreven. De andere optie is dagelijks terugbetalen via een percentage je pinomzet.

Alf het gaat om de hoeveelheid gedoe dan ligt het er bij Swishfund een beetje aan hoeveel je wilt lenen. Voor kleinere aanvragen hebben ze je banktransactie nodig. Grotere aanvragen hebben ook BTW-aangiften en jaarcijfers nodig.

Klik hier om de zakelijke lening van Swishfund te bekijken

11. Spotcap

BKR onderzoek: ja
Vertonen van jaarcijfers: ja
Tijd tot geld op rekening:
1 werkdag
Minimale omzet: €300.000

Spotcap staat op plek 11 op de lijst. Dat is niet specifiek om een reden maar vooral omdat er wel wat gedoe achter het proces zit. Zo doen ze inderdaad een BKR onderzoek en moet je jouw jaarcijfers laten zien.

Daar komen ook nog wat andere documenten (BTW-aangiftes en bankafschriften) bij kijken waardoor het proces wel even wat papierwerk vergt. Wel is het zo dat het bedrijf loeisnel is met het goedkeuren van de lening. Binnen 24 uur kan de goedkeuring namelijk al in je inbox zitten.

Dan nog even over het krediet (het is een krediet) zelf. Daarvoor moet je als bedrijf wel minimaal €300.000 omzetten. Daar krijg je dan een lening voor terug tussen de €10.000 – €350.000. De rente ligt aan de hoge kant met 6 – 22,8%. Hoog, maar niet ontzettend. De looptijd waar je tegenaan kijkt is 1 – 24 maanden.

Aflossen levert gelukkig ook niet veel gedoe op. Dit gaat namelijk maandelijks via automatische incasso. Mocht je bijvoorbeeld op de 10e van de maand je krediet gebruiken, dan krijg je de volgende maand op de 10e de rekening.

Klik hier om het zakelijke krediet van Spotcap te bekijken

12. New10

BKR onderzoek: ja
Vertonen van jaarcijfers: ja
Tijd tot geld op rekening:
2-4 werkdagen
Minimale omzet: €50.000

Als laatste op de lijst hebben we New10, onderdeel van ABN AMRO. Zij zijn vaak in staat om je binnen 2-4 werkdagen een lening te verschaffen. Wel geven ze vaak voorkeur aan ABN AMRO klanten.

Voor het verkrijgen van de lening wordt er wel een achtergrondcontrole gedaan gebaseerd op je BKR status en de jaarcijfers van je bedrijf. Mocht je aan alle eisen voldoen dan krijg je een lening van €5.000 – €1.000.000 afhankelijk van je behoefte en kredietwaardigheid.

De rente van New10 is wel ontzettend goed te noemen. Deze ligt namelijk op 3,4 – 9,5% per jaar. Dat is ontzettend betaalbaar en levert je een looptijd op van 3-60 maanden afhankelijk van de afspraken. In die periode betaal je de lening via maandelijkse automatische incasso.

Klik hier om de zakelijke lening en/of krediet van New10 te bekijken

Meer weten en lezen over zakelijk geld lenen? Bekijk dan deze blog waarin ik alle 20 aanbieders in Nederland op een rijtje heb gezet. Zo weet je precies of jij de juiste keuze maakt!

Stefan Kleinekoort

Op HGC schrijf ik over mijn interesse in persoonlijke financiën. Ik hoop andere te helpen met de blogs die ik schrijf en probeer moeilijke financiële zaken zo helder mogelijk te omschrijven!

Recente posts