Top 11 Zakelijke Leningen Met Spoed


Een zakelijke lening afsluiten met spoed, er zijn genoeg situaties waarin je als ondernemer kunt belanden waarin extra kapitaal ineens heel hard nodig is. Om je te helpen de juiste beslissing te maken heb ik hieronder alle aanbieders vergeleken die jou binnen 24 uur – 5 werkdagen een lening kunnen verschaffen.

Zakelijke lening met spoed? In Nederland zijn er 11 aanbieders die je binnen 5 werkdagen een zakelijke lening met spoed kunnen geven. De rente van de leningen ligt tussen de 3,4 – 57% per jaar. Deze is afhankelijk van de kredietwaardigheid van je bedrijf en hoe snel de lening nodig is.

geld lenen kost geld

Hieronder vergelijken we dus de 11 aanbieders waar jij uit kunt kiezen. Voordat we dat doen wil ik wel duidelijk maken dat sommige van deze aanbieder bizar hoge rentes van 20 – 57% per jaar rekenen. Dit zijn simpelweg woekerrentes en daar zou ik ver vandaan blijven. Gelukkig zijn er ook genoeg opties die een acceptabele rente rekenen (van 3,4 – 15%). Benieuwd welke dat zijn? Lees snel verder!

Lees ook: Top 10 Zakelijke Leningen Zonder BKR En jaarcijfers

Qeld

Duur van goedkeuring: binnen 1 uur
Tijd tot geld op rekening:
dezelfde werkdag
Minimale omzet: €0

Qeld heb ik in dit geval bovenaan de lijst neergezet. De reden daarvoor is simpel: de snelheid van de aanvraag is heel rap (dezelfde werkdag kan je het geld al op de rekening hebben staan). Daarnaast rekenen ze voor zakelijke kredieten ook een acceptabele rente van 4 – 15% op jaarbasis.

Leningen bij Qeld worden niet toegewezen op basis van omzet. Daarnaast hoeft je bedrijf ook niet al enkele jaren te bestaan. Er wordt vooral gekeken naar je ondernemersplan en, als je al een bedrijf hebt, de winstgevendheid van het bedrijf op basis van omzetcijfers en een BKR keuring.

De lening die je kunt aanvragen ligt vervolgens ergens tussen de €1.000 – €100.000. De normale looptijden zijn 6-18 maanden maar mocht je dit willen verlengen dan is een afspraak met je accountmanager genoeg. Aflossen gebeurd vervolgens gewoon op een maandelijkse basis aan de hand van een vast bedrag.

Klik hier om de zakelijke lening van Qeld te bekijken

Spotcap

Duur van goedkeuring: binnen 24 uur
Tijd tot geld op rekening:
na goedkeuring direct toegang
Minimale omzet: €300.000

Op de nummer 2 positie moet ik, als we kijken naar snelheid van de lening, wel Spotcap neerzetten. Het bedrijf is namelijk in staat om jou een zakelijke lening met spoed te verschaffen binnen 24 uur. Afhankelijk van je de kredietwaardigheid van je bedrijf betaal je daar dan wel een rente over van 6 – 22,8%. Dat is aan de hoge kant maar niet bizar hoog.

Het product wat Spotcap aanbiedt is een zakelijk krediet tussen de €10.000 – €350.000. Daar moet je ook wel een minimale jaaromzet van €300.000 omzet tegenover zetten dus dit is zeker niet voor het gehele MKB beschikbaar. Mocht je het krediet kiezen dan heeft deze een looptijd van 1 – 24 maanden.

Aflossen gebeurd vervolgens elke maand via automatische incasso. Dus stel dat jij op de 5e van oktober geld van je krediet gebruikt, dan zul je hier 5 november de eerste aflossing over betalen.

Tot slot is het wel goed om te weten dat Spotcap wel een goede achtergrondcontrole doet (deze gaat dus wel zeer rap, maar je moet wel de juiste documenten aanleveren). Zo doen ze een BKR onderzoek, vragen ze jaarcijfers, moet je bedrijf minimaal 2 jaar bestaan en willen ze BTW-aangiftes en 12 maanden aan bankafschriften zien.

Klik hier om het zakelijke krediet van Spotcap te bekijken

Bridgefund

Duur van goedkeuring: binnen 24 uur
Tijd tot geld op rekening:
1-3 werkdagen na goedkeuring
Minimale omzet: €50.000

Voordat we Bridgefund gaan bespreken wil ik wel even een disclaimer erbij zetten. De reden dat ze hoog op de lijst staan is omdat ze een snelle doorlooptijd hebben en dus een zakelijke lening met spoed kunnen aanbieden. Echter, dat betekent niet dat dit bedrijf direct een goede keuze is.

De reden dat ik dit zeg is omdat Bridgefund leningen aanbiedt met een rente van 18 – 42%. Dat valt dus simpelweg in de categorie woekerrentes en brengt een groot financieel risico met zich mee.

Dit komt onder andere doordat Bridgefund onder andere geen jaarcijfers vraagt en ook geen BKR controle doet. Daarnaast is hun acceptatiebeleid redelijk ruim waardoor bedrijven met een lage kredietwaardigheid ook een lening kunnen afsluiten.

Mocht je voor dit bedrijf kiezen dan kun je een zakelijke lening afsluiten tussen de €5.000 – €250.000. Deze heeft dan een looptijd van 1 – 24 maanden. Aflossen begint vanaf dag één en gebeurd daarna dagelijks door middel van een automatische incasso.

Klik hier om de zakelijke lening van Bridgefund te bekijken

Capitalbox

Duur van goedkeuring: 24 uur
Tijd tot geld op rekening:
24 uur na goedkeuring
Minimale omzet: €50.000

Als je een zakelijke lening met spoed zoekt dan is CapitalBox (onderdeel van Ferratum) in Nederland ook een optie. Hier heb je namelijk binnen twee dagen het geld op je rekening. Of dit echter de beste keuze voor je is, dat is een ander verhaal.

Dat komt doordat dit bedrijf een gemiddelde rente rekent van 34,80% op jaarbasis. Dat is een ontzettend hoge rente, helemaal als je er vanuit gaat dat je als kredietwaardig bedrijf ergens anders ook een lening voor 6-10% kan afsluiten. Dit is dus zeker geen aanrader, ookal zijn ze wel snel.

De leningen van Capitalbox hebben normaliter een looptijd van zo’n 6-18 maanden. Het gaat dan vaak om de kleinere, zakelijke leningen van €2.000-€100.000. Deze worden aan je verstrekt als jee bedrijf minimaal €50.000 omzet heeft en 12 maanden bestaat.

Het terugbetalen begint al in de eerste maand en wordt gebaseerd op een vast maandelijks bedrag. Zo weet jij direct waar je aan toe bent. Wat je wel moet weten is dat Capitalbox niet werkt met zekerheidsstellingen (dat zijn derde partijen die voor jou garant staan). Je moet dus persoonlijk aansprakelijk zijn en dat verhoogt jouw risico als ondernemer.

Verder is het goed om te weten dat Capitalbox geen BKR onderzoek doet en ook geen jaarcijfers hoeft in te zien. De lening wordt gebaseerd op de cashflow die je hebt, daarvoor zul je even wat banktransacties moeten doorgeven. Daarna worden de mogelijkheden besproken, wordt de offerte opgesteld en na goedkeuring wordt het proces in gang gezet.

Klik hier om te kijken naar de zakelijke lening van Capitalbox

Yeaz

Duur van goedkeuring: 24 uur
Tijd tot geld op rekening:
2 dagen na goedkeuring
Minimale omzet: €20.000

Een andere, snelle aanbieder is Yeaz. Dit is waarschijnlijk de aanbieder die de minste eisen stelt aangezien ze leningen verstrekken aan ondernemers met een omzet van minimaal €20.000 per jaar. Daar staat wel een torenhoge rente van 18 tot zelfs 57% op jaarbasis tegenover. Daarom zou ik je eigenlijk al direct willen aanraden deze aanbieder over te slaan.

Toch geïnteresseerd? Dan is hier de extra informatie. Bij Yeaz kun je een lening afsluiten van €1.000 – €50.000. Ze richten zich hiermee dus echt op kleine ondernemers en ZZP’ers.

Daarnaast is het gevaarlijke van Yeaz dat je geen aflossingsverplichting hebt. Dat klinkt natuurlijk super maar is financieel gezien verre van ideaal. Het enige wat Yeaz van je wil is dat jij de rente en de kosten betaalt. Dat betekent echter dat het bedrag wat je in rente en kosten betaalt uiteindelijk meer kan worden dan het bedrag wat je geleend hebt. Dat is hun verdienmodel maar voor jou als ondernemer super riskant.

Net als veel andere aanbieders met een bizar hoge rente is het aanvraagproces van Yeaz wel snel en gemakkelijk. Jaarcijfers en overzichten van je zakelijke rekening zijn onderdeel van het proces. Slechte jaarcijfers zijn geen afknapper maar leveren wel een hoge rente op. Mocht er goedkeuring zijn dan staat het geld binnen 48 uur op je rekening.

Klik hier om de zakelijke lening van Yeaz te bekijken

Floryn

Duur van goedkeuring: 24-48 uur
Tijd tot geld op rekening:
1-3 dagen na goedkeuring
Minimale omzet: €100.000

Als je niet binnen 24 uur geld hoeft te lenen, maar je hier ook 5 dagen maximaal over kunt doen, dan is Floryn echt een aanrader. Dat komt doordat de rente op 4,91 – 10% per jaar ligt. Dat is, voor de gemiddelde zakelijke lening, echt heel goedkoop.

Daarnaast is Floryn in zijn goedkeuringsproces ook ontzettend flexibel. Ze doen namelijk geen BKR onderzoek. Daarnaast vragen ze ook niet om je jaarcijfers. Floryn baseert jouw lening aanvraag namelijk totaal op de zakelijke banktransacties van de afgelopen 6 maanden. Daarnaast moet je wel minimaal een omzet van €100.000 per jaar hebben.

Verder hebben we het product wat Floryn aanbiedt, dat is namelijk een zakelijk krediet. Eigenlijk komt dat op ongeveer hetzelfde neer als rood staan op je bankrekening. Je hebt dus flexibel toegang tot geld en over het geleende bedrag betaal je rente. Je accountmanager bepaald hoeveel krediet jij mag hebben (dat ligt tussen de €10.000 – €200.000). Het krediet is flexibel beschikbaar. Dan praten we over minimaal 1 maand en maximaal 5 jaar.

Klik hier om naar het zakelijk krediet van Floryn te kijken.

Kredietvooruit

Duur van goedkeuring: 24 uur
Tijd tot geld op rekening:
1-3 dagen na goedkeuring
Minimale omzet: €50.000

Kredietvooruit is een andere aanbieder met een snelle doorlooptijd. Dan praten we over zo’n 2-4 dagen totdat je het geld op je rekening hebt staan. Bij Kredietvooruit kunnen ook de kleinere ondernemers (minimaal €50.000 omzet) terecht.

Daarbij moet je wel weer rekening houden met een sterk gestegen rente. Heb je een sterk, kredietwaardig bedrijf? Dan betaal je minimaal een rente van 6% op jaarbasis. Staat je bedrijf er een stuk minder goed voor? Dan kan dit oplopen tot 24% op jaarbasis. Hoe je het ook went of keert, dat is gewoon een hoge rente.

Een zakelijke lening sluit je bij Kredietvooruit af voor een looptijd van 3-6 maanden. Ze focussen zich dus echt op een hele korte looptijd. De grootte van de lening kan variëren van €3.000 – €250.000. Dat hangt natuurlijk weer af van je behoefte en de grootte van je bedrijf.

Sommige aanbieders werken met een net iets andere manier van aflossen dan dat je gewend zult zijn. Kredietvooruit is daar een van. Je lost namelijk dagelijks af via een vast percentage van je online- en/of pin omzet. Zo los je dus meer of minder af afhankelijk van hoeveel je die dag hebt omgezet. Deze aflossing begint al vanaf de eerste dag.

Tot slot nog even het acceptatieproces. Ook bij Kredietvooruit wordt er niet gecontroleerd op jaarcijfers of BKR. De kredietaanvraag wordt vooral gebaseerd op hoeveel pin/online omzet je behaald aangezien dat de manier is waarop het bedrijf zijn geld terughaalt.

Klik hier om het zakelijke krediet van Kredietvooruit te bekijken.

Boozt24

Duur van goedkeuring: 24 uur
Tijd tot geld op rekening:
2 dagen na goedkeuring
Minimale omzet: €500.000

Boozt24 is er wel echt voor de grotere ondernemers. Je hebt namelijk minimaal een omzet van €500.000 nodig om een krediet bij hun af te sluiten. Mocht jouw bedrijf hieraan voldoen dan is Boozt24 wel een serieuze partij. De rente die je betaald ligt namelijk rond de 7% op jaarbasis en dat is een hele goede rente.

Net als met Floryn is het product wat Boozt24 je aanbiedt ook niet direct een zakelijke rekening. Het gaat hier weer om een krediet waarmee je dus rood kunt staan. De grootte van dit krediet wordt gebaseerd op je debiteurenportefeuille. Je praat minimaal over een krediet van €250.000 en maximaal over €1 miljoen. Als je schuld is afgelost kun je de rekening wel maandelijks opzeggen.

Nog even terug naar die debiteuren, daar zit namelijk ook gelijk de manier in verstopt waarop het krediet automatisch wordt afgelost. Eigenlijk werkt dat als volgt. Als jij een factuur verstuurd dan stuurt Boozt24 je binnen 24 uur het bedrag wat er op die factuur staat. Lost de debiteur af? Dan gaat dat geld naar Boozt24 toe als aflossing. Houdt er wel rekening mee dat je de rente zelf moet betalen.

Klik hier om het financiële product van Boozt24 te bekijken

New10

Duur van goedkeuring: binnen 15 minuten
Tijd tot geld op rekening:
2-4 dagen na goedkeuring
Minimale omzet: €50.000

New10 is een andere serieuze partij waar je een zakelijke lening met spoed kunt afsluiten, al hangt er een beetje vanaf hoeveel spoed je hebt. Vaak lukt het om de lening binnen 2-4 dagen op je rekening te krijgen.

In het geval van New10 praten we dan over een lening van €5.000 – €1.000.000 afhankelijk van de grootte van je bedrijf. Dat New10 zulke grote leningen aanbiedt komt natuurlijk doordat ze onderdeel zijn van de ABN AMRO en daardoor hebben ze veel kapitaal tot hun beschikking.

Het voordeel van New10 is wel dat de rente die je betaald ontzettend schappelijk is. Dan praten we over 3,4 – 9,5% op jaarbasis. Dat valt dus gewoon in de betaalbare categorie. Deze lening heeft een looptijd van 3-60 maanden dus ook voor de langere termijn is dit een optie.

Het goedkeuringsproces verloopt onder andere via een BKR onderzoek en het laten zien van jaarcijfers. Daarnaast moet je ook een minimale omzet hebben van €50.000 per jaar. De lening wordt vervolgens maandelijks afgelost via een automatische incasso.

Klik hier om de zakelijke lening en/of krediet van New10 te bekijken

Pinvoorschot

Duur van goedkeuring: Eerst een persoonlijke afspraak, dan binnen 2 dagen
Tijd tot geld op rekening:
2 dagen na goedkeuring
Minimale omzet: €25.000

Zoals je kunt zien is Pinvoorschot je in staat een zakelijke lening met spoed te geven binnen ongeveer 7-10 dagen. Afhankelijk van je behoeftes zou dit dus een optie kunnen zijn. Wel is het zo dat de rentes weer heel hoog liggen.

Op hun eigen website laat het bedrijf hier weinig over los maar via onder andere Financer wordt het duidelijk dat het rond de 27-28% op jaarbasis kan liggen. Dat is weer een bizar hoge rente.

De reden dat de rentes weer hoger liggen is omdat Pinvoorschot aan kleinere ondernemers leent, je hoeft immers maar €25.000 omzet op jaarbasis te draaien. De lening die je wordt aangeboden ligt vervolgens minimaal op €2.000 en maximaal op €50.000. Het gaat hier ook weer om kortlopende leningen van 3-6 maanden.

Net als Kredietvooruit begint het aflossen bij Pinvoorschot al op dag 1 en verloopt dit via het pinautomaat. Afhankelijk van je pinomzet los je dus meer of minder op een dag af.

Goedkeuring van de lening gebeurd hier niet online. Vandaar dat het misschien niet heel geschikt is als je haast hebt. Er komt namelijk een adviseur van Pinvoorschot naar je toe die de aanvraag vervolgens indient. Vanaf daar duurt het 3-4 dagen voordat het geld op je rekening staat.

Klik hier om de lening van Pinvoorschot te bekijken

Meer weten en lezen over zakelijk geld lenen? Bekijk dan deze blog waarin ik alle 20 aanbieders in Nederland op een rijtje heb gezet. Zo weet je precies of jij de juiste keuze maakt!

Stefan Kleinekoort

Op HGC schrijf ik over mijn interesse in persoonlijke financiën. Ik hoop andere te helpen met de blogs die ik schrijf en probeer moeilijke financiële zaken zo helder mogelijk te omschrijven!

Recente posts