Hypotheek Aflossen (Excel)

Sneller aflossen op je hypotheek, het is een doel van iedereen die een eigen huis heeft. Maar hoe zorg je ervoor dat je dit op een verstandige manier doet? En hoe zorg je ervoor dat je op de lange termijn écht het minste betaald? Deze excelsheet is dé oplossing!

Met deze excelsheet hoef je namelijk zelf geen enkele moeilijke berekening te maken. Voer je gegevens in en je weet binnen 10 minuten hoe je het beste kunt gaan aflossen. Daarnaast kun je excelsheet blijven aanpassen om zo te zien hoe eenmalige of regelmatige extra aflossingen van invloed zijn op je resterende schuld én rente. Lees hieronder meer voordelen!

Hoe werkt betaling?: Als je op een van de koopknoppen drukt dan wordt je doorgestuurd naar een externe omgeving om te betalen via Ideal/Bancontact/Paypal. Zodra je hebt betaald kun je het bestand direct downloaden naar je eigen computer en er meteen gebruik van maken. De betaling is eenmalig en je zit niet vast aan een abonnement. Je hoeft ook geen gegevens af te geven.

1. Vaste Én Variabele Rentes

Deze excelsheet is geschikt voor iedereen met een annuitaïre hypotheek. Het maakt in dit geval niet uit of je een vaste of een variabele rente hebt. Ook als je voor een bepaalde periode een vaste rente hebt welke daarna flexibel wordt is deze excelsheet voor jou. Alles valt namelijk aan te passen en de instructies in de excelsheet wijzen je gemakkelijk de weg!

2. In Één Oogopslag Duidelijkheid

Een van de handigste grafieken in deze excelsheet is de aflossingsgrafiek. Die laat je namelijk in één oogopslag zien hoeveel extra aflossingen écht hebben op je restschuld.

Verder laat deze grafiek je ook direct zien of je door je extra aflossing ook eerder klaar bent met aflossen of dat de looptijd hetzelfde blijft en je alleen rente bespaart. In onderstaand voorbeeld bespaar je bijvoorbeeld wel rente maar ben je niet sneller klaar met aflossen.

3. Huis Verkopen? Bereken Je Restschuld!

Verder zit deze excelsheet vol met handige rekenmachines. Een daarvan is de tabel die je laat zien hoeveel restschuld je hebt in een specifiek jaar. Wil je bijvoorbeeld over 5 jaar je huis verkopen? Dan kun je hier het juiste jaar invullen. De excelsheet laat je dan precies zien hoeveel restschuld je overhoudt! Zo weet jij precies waar je aan toe bent.

4. Extra Aflossingen Makkelijk Doorrekenen

Dit bestand laat je gemakkelijk verschillende soorten extra aflossingen doorrekenen om zo te zien wat het effect is op je rente én je aflossingsbedrag per maand.

Zo kun je terugkerende aflossingen makkelijk instellen via het kopje ”extra aflossing”. Het maakt niet uit of je dit maandelijks, om de drie maanden, jaarlijks of anders wilt aanpakken. De excelsheet staat vol met instructies die je aangeven hoe je dit moet doen!

Toch liever eenmalig een grote som geld aflossen? Dan kun je dat ook handmatig invoeren in het betalingsoverzicht! (zie punt 5).

5. Één Duidelijk Betalingsoverzicht

Het betalingsoverzicht is het hart van deze excelsheet. Op basis van de gegevens die jij invult laat hij je per maand zien hoeveel geld je exact betaalt aan rente én aflossing.

En dat rekent hij dan ook nog eens uit voor alle maanden voor een periode van maximaal 30 jaar! Zo weet je bijvoorbeeld precies hoeveel rente je in juni 2031 betaalt (om maar een voorbeeld te noemen).

Verder kun je in de licht oranje kolom eenmalige extra betalingen invoeren (handig als je bijvoorbeeld met je vakantiegeld extra wilt aflossen). Tot slot heeft de excelsheet natuurlijk ook een kolom die je de exacte restschuld laat zien per maand. Duidelijker wordt het niet!

6. Niet Goed? Geld Terug!

Tot slot krijg je natuurlijk ook standaard 14 dagen bedenktijd op de producten die jij bij HetGeldCollege.nl aanschaft! Mocht je om wat voor reden dan ook niet tevreden zijn dan kun je gewoon een e-mail naar mij sturen via klantenservice@hetgeldcollege.nl. Ik zorg er dan voor dat het geld binnen 2 dagen weer wordt teruggestort!

14 dagen niet goed geld terug