Over HGC.nl

Over HetGeldCollege.nl

HetGeldCollege.nl gaat over meer vrijheid creëren door simpelweg goed om te gaan met je geld.

Want geld, tja, dat is in onze samenleving toch wel een bijzonder iets. Soms is het er in overvloed en soms zit je wat krapper bij kas.

Het grappige vind ik dat dat compleet normaal is. Er zijn weinig mensen die hun hele leven financieel alles voor elkaar hebben. En er zijn net zo weinig mensen die heel hun leven ”financiële pech” hebben.

Ieder mens maakt periodes mee waarin het soms wat beter gaat en soms wat slechter, geld is daar een geweldige afspiegeling van en dat is misschien ook wel wat mij zo interesseert.

Daarom schrijf ik sinds januari 2019 verschillende keren per maand op deze website om alles te bespreken rondom geld. Verder ben ik heel blij om te zeggen dat dat ook aanslaat en dat er ontzettend veel mensen geholpen worden! Hieronder wat statistieken:

  • Meer dan 85.000+ bezoekers per maand (en dat worden er steeds meer!)
  • Meer dan 2.000+ mensen die hun financiën bijhouden met het gratis huishoudboekje
  • 40+ mensen die ik persoonlijk heb kunnen helpen via e-mail of telefoon nadat ze mij een vraag hebben gesteld over hun eigen financiële situatie.

Waarom HetGeldCollege.nl?

Deze blog is eigenlijk ontstaan doordat ik geld en financiën meer in de openheid wil brengen.

Op geld rust namelijk een aardig taboe. Ooit op een feestje gevraagd wat iedereen verdient? Ik kan je garanderen dat dat geen succesnummer is!

Onze financiën houden we toch liever voor onszelf. Begrijp me niet verkeerd, dat is je goed recht. Ik denk echter wel dat iedereen heel veel van elkaar zou kunnen leren.

Want wanneer leer je nou echt over geld? Op school wordt er eigenlijk met geen woord over gesproken. Als volwassenen heb je hooguit je eigen ervaring, de ervaring van je vriend(innen) en je opvoeding om op te bouwen.

Niet geheel verrassend levert dat nogal wat problemen op. Zo heeft 1 op de 5 Nederlandse huishoudens risicovolle schulden. Datzelfde aantal huishoudens heeft ook helemaal geen spaargeld. Niks, nada, noppes.

En toch houden we collectief ons mond dicht over onze financiën. Want als het goed gaat hoeft niemand het te weten, en als het slecht gaat geldt hetzelfde.

Ik vind dat zonde en zie dat graag anders. Vandaar dat ik mij op deze website kapot blog om te zorgen dat iedereen goede financiële informatie tot zijn beschikking heeft in begrijpelijk nederlands.

Stefan Kleinekoort

Wie ben ik?

Hallo daar! Mijn naam is Stefan Kleinekoort en ik woon in Pijnacker. Ik ben, zoals dat zo mooi genoemd wordt, een starter. Een starter op de arbeidsmarkt en de woningmarkt.

Ik ben werkzaam op een school in Delft, maar meer kan ik daar helaas niet over kwijt!

Als het om financiën gaat dan heb ik van alles wat meegekregen. Hoogtijdagen heb ik ten volste mogen ervaren en grijze wolken heb ik ook voorbij zien komen. Zelf heb ik ondertussen aardig wat kennis mogen vergaren over geld: 

  • Ik beleg al meer dan 6 jaar op een bewuste en verantwoordelijke manier
  • Daarnaast heb ik meer dan 200+ blogs geschreven over financiële onderwerpen (van salarissen tot kosten besparen en van pensioenen tot verzekeringen)

Doordat ik zoveel verschillende financiële situaties heb mogen meemaken ben ik geïntereseerd geraakt in geld. Doordat ik er zelf zoveel mee bezig ben geweest doe ik nu hard mijn best die bruikbare kennis met andere mensen te delen!

Ik gun het namelijk iedereen om ten volste genieten van het leven en een gezonde financiële toekomst. Want goed omgaan met je geld geeft rust, ruimte en maakt gelukkig. Daar geloof ik echt in.

Om volledige openheid te geven sta ik ook gewoon met mijn gezicht en volledige naam op deze website. Daarnaast deel ik ook een groot gedeelte van mijn financiële informatie.

Dat is mijn keuze, als het taboe op geld verbroken moet worden, laat ik er zelf dan maar mee beginnen toch? :’)

Als je vragen hebt, of als je gewoon hallo wilt zeggen dan kun je dat doen via het contactformulier. Doe dat gerust, ik vind het hartstikke leuk om met mensen te praten!

Waar kun je het beste beginnen?

Dat ligt er helemaal aan wat je wil lezen! Hieronder heb ik je wat suggesties gegeven waar je hopelijk wat mee kan: