2000 Euro Lenen Zonder BKR-Toetsing, Kan Dat?


Soms zijn er van die momenten in je leven dat je geld wilt lenen. Soms gaat het om kleine bedragen en soms probeer je wat geld voor grotere aankopen bij elkaar te krijgen. Het is dan vervelend als je een BKR-registratie hebt die niet heel gunstig is. Vandaag kijken we daarom naar de vraag of het mogelijk is om 2000 euro te lenen zonder BKR-toetsing.

Het is niet mogelijk om in Nederland 2000 euro te lenen zonder een BKR-toetsing te doen. De enige bank die een lening uitkeert van 2000 euro is Santander en zijn doen een BKR-toetsing. Wel kun je bij Ferratum of Saldodipje een bedrag van 1500 euro lenen zonder BKR-toetsing.

Nu je dit weet gaan we de mogelijkheden die je hebt even onder de loep nemen. Als eerste bespreken we de voorwaarden en mogelijkheden bij Santander. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Daarna bespreken we het lenen van 1500 euro bij Ferratum en Saldodipje. Verder bespreken we ook nog enkele ander opties die je hebt en waar je rekening mee moet houden als je een lening aanvraagt. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

geld lenen kost geld

1. Santander

Als je 2000 euro wilt lenen in Nederland dan is de Spaanse bank Santander eigenlijk je enige optie. De reden hiervoor is dat zij de enige bank zijn die particuliere leningen aanbieden vanaf een bedrag van 1500 euro. Laat het duidelijk zijn dat ik hiervoor de gegevens van 22 Nederlandse kredietverstrekkers op een rijtje heb gezet om hier zeker van te zijn.

Alle andere banken of kredietverstrekkers in Nederland bieden alleen kleinere of alleen grotere leningen aan. Dus, als je 2000 euro wilt lenen kom je dus uit bij Santander. Wat kun je van deze bank verwachten?

Als eerste wil Santander dat je een kopie van je ID en een reeks bankafschriften aanlevert. Daarnaast willen ze natuurlijk ook een aantal persoonlijke gegevens hebben voordat ze je een lening geven.

Zoals gemeld doen ze ook een BKR-toetsing om te kijken of jij nog schulden hebt staan die niet zijn afgelost. Houdt er rekening mee dat alleen openstaande schulden vaak een probleem zijn. Als je een achterstallige schuld had die je hebt afgelost is dat voor de bank een stuk minder vaak een probleem.

De lening die je afsluit heeft een rente van 10%. Dat is een stevige rente voor een lening dus dat is zeker wel iets om rekening mee te houden.

Daarnaast heeft de lening minimaal een looptijd van 24 maanden en kan dit oplopen naar maximaal 120 maanden. Tot slot duurt het aanvragen van de lening vaak enkele werkdagen. Dat is redelijk normaal als je een lening aanvraagt.

Hieronder heb ik ook nog even de totale kosten van een lening bij Santander op een rijtje gezet. Ik ben hierbij uitgegaan van een looptijd van 24 maanden. Dit kun je ook verhogen maar dan betaal je natuurlijk wel meer kosten in zijn totaliteit.

Klik hier om de lening van Santander te bekijken.

Rente Persoonlijke Lening Santander

2. Ferratum

De tweede optie de je hebt is om te kiezen voor een aanbieder al Ferratum. Dit bedrijf is een aanbieder van zogenaamde minileningen en flitskredieten. Zoals we al eerder hebben gezegd hechten zij geen waarde aan een BKR-onderzoek en kun je hier maximaal 1500 euro lenen (ook als je een negatieve BKR registratie hebt).

Laten we dan even kijken naar de lening zelf. Ferratum biedt twee soorten leningen aan. Als je een bedrag boven de 1100 euro wil lenen dan praten we over de zogenaamde Pluslening.

Die Pluslening heeft een aardige rente aan zichzelf kleven. Bij Ferratum praat je namelijk over een rente van 9,71% op jaarbasis.

Het aflossen werkt daarnaast ook iets anders dan bij Santander. Zo betaal je deze lening binnen 62 dagen weer af. Na 31 dagen los je de eerste helft van de lening inclusief rente af. Als er vervolgens weer 31 dagen verstreken zijn dan los je het laatste gedeelte af.

Er wordt dus geen BKR-toetsing gedaan. Dat betekent echter niet dat Ferratum je er makkelijk vanaf laat komen. Zo moet je de volgende documenten aanleveren voordat je een lening kunt krijgen:

  • Een kopie van een geldig identiteitsbewijs
  • Een bankafschrift van de garantsteller (kopie, foto of screenshot). Het bankafschrift mag niet ouder dan 3 maanden zijn.
  • Een getekende overeenkomst hoofdelijke aansprakelijkheid.
  • Een loonstrook waar het adres op vermeld staat.
Geld lenen bij Ferratum

Vooral de hoofdelijke aansprakelijkheid is wel iets om even goed rekening mee te houden. Deze moet namelijk ondertekent worden door iemand die voor jou garant wil staan. Als je op de een of andere manier het geld niet kunt terugbetalen dan gaat Ferratum het geld bij de garantsteller halen.

Tot slot ook nog even de totale kosten van een lening van 1500 euro met een rente van 9,71% en een looptijd van 62 dagen: €1517.80

Klik hier om de lening van Ferratum te bekijken

3. Saldodipje

Naast Ferratum kun je ook kiezen voor een andere aanbieder van flitskredieten en minleningen: Saldodipje. Wel mag het gelijk duidelijk zijn dat er tussen de voorwaarden van Ferratum en Saldodipje eigenlijk geen verschilt zit.

Reden daarvoor is namelijk dat Saldodipje gewoon onderdeel is van het overkoepelende bedrijf Ferratum. Daardoor heeft Saldodipje exact dezelfde voorwaarden, rentepercentages, aflossingstermijnen en leningbedragen.

De garantstelling en de gegevens die je moet aanleveren zijn daarnaast ook weer allemaal hetzelfde. Hier geldt dus ook weer dat je geen zorgen hoeft te maken over een negatieve BKR registratie.

Dus zou je het beste voor Ferratum of Saldodipje moeten kiezen? In dat opzicht maakt het eigenlijk helemaal niet uit. Persoonlijk ga ik er vanuit dat Ferratum op deze manier consumenten het gevoel wil geven dat ze iets te kiezen hebben, hoewel dat dus niet zo is.

Klik hier om de lening van Saldodipje te bekijken

4. Geld Lenen Bij Familie Of Vrienden

Naast de reguliere geldverstrekkers is het natuurlijk ook altijd slim om even naar andere opties te kijken. Helemaal het lenen van geld bij familie of vrienden kan in dat opzicht een goed idee zijn.

Neem bijvoorbeeld de lening van Ferratum of Saldodipje. Hier moet je standaard al iemand garant laten staan voor je lening. Is het dan niet verstandiger om het geld voor een korte periode bij deze persoon te lenen.

Omdat het om vrienden of familie gaat zijn de voorwaarden vaak een stuk gunstiger. Zo kun je bijvoorbeeld een lage of helemaal geen rente ‘onderhandelen’ op je lening. Vrienden en familie zijn toch een stuk eerder geneigd om je uit de brand te helpen.

Daarnaast krijg je geen positieve of negatieve BKR-registratie als je bij vrienden of familie leent. Dit gebeurd immers onderhands en dat is weer een stuk beter voor je toekomstige betaalgeschiedenis.

5. Geld Lenen Via Een Creditcard

Deze optie werkt alleen als je al een creditcard in je bezit had voordat je een negatieve BKR registratie hebt gekregen. Als je namelijk een creditcard wil aanvragen met een negatieve registratie dan is dat niet mogelijk.

Bij veel creditcards is het namelijk mogelijk om een bedrag te lenen van 2500 – 5000 euro via je doorlopende krediet. Als je dit bedrag binnen 21 dagen terugbetaald dan hoef je hier vaak geen eens rente over te betalen.

Mocht je het bedrag niet binnen die periode terugbetalen dan zul je hier elke maand rente over moeten betalen. Eigenlijk is deze rente altijd 14% op jaarbasis. Zoals altijd geld hier dus ook weer dat geld lenen geld kost. Toch kan het een goede oplossing zijn voor mensen die weten dat het geld eraan komt maar die het nu net even niet tot hun beschikking hebben.

Waar Moet Je Rekening Mee Houden Als Je 2000 Euro Wil Lenen?

Als je 2000 euro wilt lenen dan zou ik je als eerste willen aanraden hier verstandig mee om te gaan. Helemaal als je een BKR-toetsing probeert te ontwijken kan het zijn dat je niet in staat bent de lening en bijkomende kosten te dragen. Bekijk alsjeblieft goed voor jezelf of een nieuwe lening wel echt zo verstandig is.

Naast de kosten zijn ook de looptijden van de leningen zeer belangrijk om kritisch naar te kijken. Het terugbetalen van een lening over een periode van 24 maanden (Santander) is voor veel mensen namelijk een stuk behapbaarder dan hetzelfde bedrag terug te betalen in 62 dagen (Ferratum & Saldodipje). Immers, 2000 euro terugbetalen in 2 maanden betekent dat je elke maand 1000 euro(!) aan extra uitgaven hebt. Houdt hier goed rekening mee.

Tot slot is het ook verstandig om na te gaan of sparen simpelweg niet een betere optie is dan het geld tegen hoge rentes te lenen. Als je 2000 euro wilt lenen dan is de kans groot dat je dit geld wil gebruiken voor een bepaalde aankoop of verbouwing. Het is eigenlijk altijd verstandiger om het geld te sparen en een paar maanden te wachten met de aankoop.

Stefan Kleinekoort

Op HGC schrijf ik over mijn interesse in persoonlijke financiën. Ik hoop andere te helpen met de blogs die ik schrijf en probeer moeilijke financiële zaken zo helder mogelijk te omschrijven!

Recente posts