Dit is de rijkste vrouw van Nederland


Heb je altijd al willen weten wie de rijkste vrouw is van Nederland? Wacht dan niet langer en lees snel verder om dit te ontdekken. In dit artikel lees je welke Nederlandse vrouw in 2022 is bestempeld als rijkste vrouw.

In 2022 heeft de Quote de 500 rijkste Nederlanders op een rijtje gezet. De rijkste vrouw was Charlene de Carvalho-Heineken. Ze was niet alleen de rijkste vrouw, maar ook de rijkste inwoner van Nederland (1).

Ben je benieuwd wie Charlene de Carvalho-Heineken eigenlijk is? Wil je wie hoe rijk ze is en hoe ze rijk is geworden? Lees dan snel verder om het antwoord op deze vragen te ontdekken.

Wie is Charlene de Carvalho-Heineken?

Zoals de naam al waarschijnlijk je doet vermoeden is Charlene de Carvalho-Heineken familie van de beroemde Heineken familie. Ze is niet zomaar familie. Ze is namelijk de dochter van dé Freddy Heineken, de oprichter van het merk Heineken. Ze staat al jarenlang op nummer 1 van de rijkste Nederlanders, namelijk sinds 2017.

Vanaf dat Charlene jong is hoeft ze zich geen zorgen te maken over geld. Desondanks heeft Charlene een studie rechten aan de Universiteit van Leiden afgerond. Na het behalen van haar diploma is ze in 1988 onderdeel geworden van het bestuur van de houdstermaatschappij van de brouwerij.

Hoe rijk is Charlene de Carvalho-Heineken?

Het vermogen van Charlene de Carvalho-Heineken wordt geschat op 12,8 miljard euro. Dit is maar liefst twee keer zoveel dan het vermogen van de tweede rijkste Nederlander.

Haar vermogen is wel gezakt vergeleken met 2021. In 2021 was haar vermogen namelijk 13,5 miljard euro. Wellicht heeft dit te maken met de recessie. Desondanks heeft ze in 2022 al 130 miljoen euro verdiend aan alleen dividenden uit het bedrijf.

Haar jaarlijkse inkomen is helaas niet bekend. Wel is bekend dat de Heineken Holding al jaren wereldwijd een van de grootste bedrijven op het gebied van dranken is. in 2022 had het bedrijf maar liefst 3,3 miljard winst.

Hoe is Charlene de Carvalho-Heineken zo rijk geworden?

Toen Charlene na het behalen van haar diploma ging werken in het bestuur van de houdstermaatschappij zal ze waarschijnlijk al een zeer goed salaris hebben verdiend. Ook had ze op dat moment al een aantal aandelen in het bedrijf.

Na het overleden van haar vader in 2022 is haar vermogen erg gegroeid. Toen erfde ze namelijk maar liefst 3,7 miljard euro aan aandelen van het bedrijf. Hierdoor werd ze grootaandeelhouder van het bedrijf. Ze heeft momenteel maar liefst 23% van de aandelen van Heineken in bezit.

Welke Nederlanders staan er verder in de top 5 van rijkste Nederlanders in 2022?

De tweede rijkste Nederland is wel een man, namelijk Ralph Sonnenberg. Zijn vermogen wordt geschat op 6,2 miljard. Ralph is familie van de eigenaren van het merk Luxaflex.

De derde rijkste Nederland is ook een man. Dit is Frits Goldschmeding met een geschat vermogen van 5,2 miljard. Frits is oprichter van de Goldschmeding Foundation en mede oprichter van Randstad. Zijn doel met deze foundation was om meer liefde en wederkerigheid in de economie te brengen.

Nummer 4 is een gedeelde plek voor Gérita en Inge Wessels. Hun vermogen wordt geschat op 4,9 miljard euro. Van hun overleden vader Dik Wessels hebben ze veel winstgevende activiteiten geërfd. Ze hebben zelf geld geïnvesteerd in Duitse en Nederlandse woningen, die onder het bedrijf DW Property vallen.

Op nummer 5 staat Remon Vis met een geschat vermogen van 4,4 miljard euro. Remon stond voorheen hoger in de lijst van rijkste Nederlanders. Hij heeft zijn vermogen te danken aan dat hij enig grootaandeelhouder is van CTP (Central Trade Park). Dit is een vastgoedbedrijf.

Benieuwd naar de rijkste vrouwen van de wereld? Dat lees je hier.

Conclusie

Charlene staat al jaren op nummer 1 van de rijkste Nederlanders. Dit heeft ze onder meer te danken aan dat ze grootaandeelhouder is van het winstgevende bedrijf Heineken. Alleen al door de winst door aandelen verdient ze veel per jaar. Charlene zal waarschijnlijk nog jaren op nummer 1 blijven staan, want ze heeft maar liefst twee keer zoveel vermogen dan de twee na rijkste Nederlander Ralph Sonnenberg.

Voor de top 5 rijkste Nederlanders geldt dat ze ondanks hun enorme vermogen toch blijven werken. De ene doet dit meer op de voorgrond en de ander -zoals Charlene- doet dit meer op de achtergrond.

HGC Redactie

Vanuit HGC schrijven meerdere schrijvers over financiële zaken, met als doel im complexe zaken eenvoudig te maken. Alle schrijvers zijn geïnteresseerd in financiën en verdiepen zich in de materie om de onderwerpen zo goed mogelijk toe te lichten.

Recente posts