ING Rentepunten: Hoe Sparen En Wat Levert Het Op?


ING Rentepunten, iedereen die een ING rekening heeft zal het waarschijnlijk wel een keer voorbij hebben zien komen. Toch is de vraag wat die rentepunten eigenlijk zijn, hoe je ze spaart en wat je er eigenlijk voor kunt krijgen. In dit artikel alle antwoorden! Maar eerst even kijken wat die punten eigenlijk zijn.

Wat zijn ING Rentepunten? ING rentepunten zijn punten die je krijgt voor het gebruik van je betaal- of spaarrekening. Deze punten kun je in de ING winkel gebruiken om meer dan 1.000 producten te kopen.

Nu je dit weet wordt het tijd om verder te kijken. Als eerste gaan we precies kijken hoeveel punten je spaart bij de ING voor verschillende handelingen. Daarna bespreken we onder andere waar je de punten in jouw ING account kunt vinden, wat je ermee kunt kopen, hoe voordelig ze zijn en of je ze kunt inwisselen voor geld. Snel verder!

Hoe Spaar Je ING Rentepunten?

Rentepunten spaar je bij de ING door verschillende handelingen te verrichten met je betaal- en/of spaarrekening. Zo krijg je punten als je een rekening opent, als je gebruik maakt van je betaalpas/creditcard maar ook als je online betalingsmiddelen activeert (bron).

Vroeger zat dit iets anders in elkaar, toen kreeg je namelijk alleen rentepunten over de rente die je ontving (vandaar ook de naam). Maar met een rente die bijna 0% is, is dat natuurlijk niet voordelig. Daarom krijg je nu geld voor het doen van je dagelijkse bankzaken. Hieronder alle manieren waarop je punten op kunt bouwen!

Sparen

 • Rentegroei: elke euro opgebouwde rente: 100 Punten p.m.
 • Eerste keer openen spaarrekening met variabele rente: 2.500 Punten

Betalen

 • Betalen met je ING Betaalpas (minimaal 4 transacties): 100 Punten p.m.
 • Automatische incasso (minimaal 1 incasso): 100 Punten p.m.
 • Er komt min. €700 (bv. salaris) op je betaalrekening bij: 100 Punten  p.m.
 • Je hebt een Jongeren- of Studentenrekening: 100 Punten p.m.

Mobiel & Internet

 • Betaalverzoek sturen: 100 Punten p.m.
 • Betalen via Mobiel Betalen of Apple Pay: 100 Punten p.m.
 • Activeren Mobiel Bankieren App: 1.000 Punten
 • Activeren Mobiel Betalen of Apple Pay: 2.500 Punten

Creditcards

 • Gebruik maken van je (Studenten) Creditcard: 200 Punten p.m.
 • Gebruik maken van je Platinumcard: 400 Punten p.m.
 • Activeren (Studenten) Creditcard of Platinumcard: 2.500 Punten
 • Eerste keer gebruik Creditcard: 1.000 Punten

Soms vragen mensen zich ook weleens af of je ING punten kunt bijkopen. Dat is helaas niet mogelijk, je moet de punten echt verdienen op bovenstaande manieren. Wel is het met bovenstaande manieren relatief makkelijk om alleen met een spaar- of betaalrekening al 300-500 punten per maand bij te laten schrijven. Dat is toch mooi meegenomen.

Hoe Kom Je Bij ING Rentepunten?

Nu wil je waarschijnlijk weten hoeveel punten jij hebt gespaard en waar je deze kunt vinden. Eigenlijk is dat heel simpel. Je kunt de punten namelijk gewoon vinden in je Mijn ING omgeving. Wel zul je normaal gesproken even moeten rond zoeken.

Gelukkig heb ik hier de link die je, als je hebt ingelogd, direct naar het puntenaantal van jouw account toebrengt. Is dat even makkelijk.

Wat Zijn ING Rentepunten Waard?

Hoeveel ING Rentepunten precies waard zijn is wat moeilijk te zeggen. Dat komt namelijk doordat rentepunten eigenlijk geen vaste waarde hebben.

Zo kun je voor 500 rentepunten een kortingsbon van 20% voor Philips producten aanschaffen maar kun je 500 punten ook gebruiken om €5 korting te krijgen bij Topbloemen. Als je voor €100 een Philips product koopt dan krijg je dus vier keer zoveel korting dan dat je bij Topbloemen zou krijgen.

Naast kortingsbonnen kun je rentepunten ook gebruiken in combinatie met een geldbedrag om spullen te kopen. Zo kun je bijvoorbeeld een JBL speaker kopen voor €99 +2.000 punten. Diezelfde speaker zie ik voor €129 bij andere webshops staan dus in dat opzicht zitten er dus wel koopjes tussen.

Rentepunten hebben dus geen vaste waarde. De waarde hangt vooral af van de producten die je koopt en de bedrijven waarvan je ze koopt.

Kun Je ING Rentepunten Inwisselen Voor Geld?

Een van de dingen die mensen zich al snel afvragen met de rentepunten is of je deze ook kunt inwisselen voor geld. Ik heb hiervoor even moeten zoeken op de website van ING maar zij schrijven hier het volgende over: “Je punten zijn geen geld waard”.

De reden daarvoor is eigenlijk best logisch. ING geeft je de punten gratis als een beloning voor het gebruik maken van je ING betaalpas. De punten gebruik jij in hun eigen winkel om zo producten goedkoper aan te schaffen.

Echter hebben ING en de verkoper waarschijnlijk gewoon een gereduceerde prijs afgesproken. Dat betekent dus dat ING er op deze manier niet financieel op achteruit gaat.

Als ze mensen de punten daadwerkelijk voor geld zouden laten inruilen dan zou iedereen daar voor kiezen en zou ING er financieel op achteruit gaan. Daarnaast zou er waarschijnlijk veel minder succes zijn voor verkopers in de ING winkel en daardoor zouden deze partnerschappen ook minder opleveren.

Waar Kun Je ING Rentepunten Inwisselen?

ING Rentepunten kun je hier inwisselen bij de online winkel van de ING. Dat is ook gelijk de enige plek waar je gebruik kunt maken van de punten. Het is dus niet zo dat je bij andere online webshops (Bol, Wehkamp etc.) de punten kunt gebruiken voor korting.

Ook kun je de punten niet inzetten via bedrijven die hun goederen aanbieden op het platform (bijv. direct bij JBL). Dit moet via de online webshop van ING gebeuren.

Hoe Voordelig Zijn ING Rentepunten?

Om te zien hoe voordelig de rentepunten van de ING zijn heb ik hieronder verschillende producten gepakt die in de ING winkel te vinden zijn. In de ene kolom vind je de ING prijs en het aantal punten. In de andere kolom vind je de goedkoopste prijzen die ik online heb kunnen vinden bij verschillende webshops.

ProductING PrijsGoedkoopste Prijs
Sinnen Skihelm Titan Visor€79,00 + 3.900 punten€ 129
Weber Original Kettle E-5730€179 + 1.000 punten€ 230,60
JBL Xtreme 2€166 + 8.300 punten€ 189
Philips Omnia Espresso (EP2221/40)€259 + 1.000 punten€ 345
Samsonite S’cure Spinner 75€112 + 5.600 punten€ 169
Burkely Antique Avery Backpack€76 + 3.600 punten€ 129,95
Rituals: Ritual of Hamman€39 + 100 punten€ 39,90
Philips Avent Baby Monitor (SCD713/26)€82 + 4.100 punten€ 94

Wat ik persoonlijk heel opvallend vind is dat de punten soms een gigantisch verschillende korting opleveren. Zo leveren 8.300 punten je bij de JBL Xtreme 2 in totaal €23 korting op. Dat terwijl 1.000 punten je bij de Philips Omnia Espressomachine een korting van €86 opleveren.

Kortom komt het er dus op neer dat het de moeite loont om, voordat je je punten inruilt, even te checken of jij de benodigde hoeveelheid punten ook echt de moeite waard vindt. Misschien is het beter om op een volgende deal te wachten en de punten gewoon op te sparen.

Rentepunten En Artikel Retourneren

Als je een product wat je (gedeeltelijk) met punten hebt aangeschaft wilt retourneren dan moet je dat binnen 30 dagen doen. Voordeelbonnen kun je niet retourneren. Een product retourneren verschilt per leverancier. Daarom raadt ING je aan om eerst even hun klantenservice te bellen via 020 22 888 88. Zo kunnen zij je aangeven welke stappen je moet doorlopen.

Verder zul je een retourformulier moeten invullen en terugsturen. Deze vind je bij de e-mailbevestiging van je aankoop. Tot slot is het goed om te weten dat het geld en de punten binnen 2 weken weer worden teruggestuurd op je rekening.

Kunnen ING Rentepunten Vervallen?

Ja, ING rentepunten vervallen na 3 jaar. Wel is het zo dat alleen de punten die 3 jaar of ouder zijn vervallen het is dus niet zo dat heel je tegoed in één keer vervalt. Hoe dat werkt is als volgt: als je elke maand 100 punten spaart dan vervallen na 3 jaar alleen de punten die 3 jaar of ouder zijn.

Waarom vervallen de rentepunten na 3 jaar? ING geeft op zijn website aan dat ze dan het gevoel hebben dat ze je lang genoeg de kans hebben gegeven om de punten nuttig te besteden. Ergens hebben ze daar natuurlijk ook gelijk in. Wel is het iets om rekening mee te houden.

Daarnaast is het zo dat, als je in de winkel van ING iets besteld, ze eerst de rentepunten aftrekken die het oudst zijn. Dat is dus een goed systeem want zo zorgen ze ervoor dat je zo min mogelijk risico loopt op het verliezen van opgebouwde rentepunten.

Verder vervallen ING rentepunten als je jouw betaal- of spaarrekening stopzet. Dit gebeurd dan per direct.

ING Deals Zonder Punten

Tot slot is het goed om te weten dat er in de ING winkel ook deals te vinden zijn waarvan je gebruik kunt maken zonder punten te hebben. Denk bijvoorbeeld aan korting op Apple accessoires, Calvin Klein producten of Samsung elektronica. Die deals vind je hier.

Als je gebruik wilt maken van deze deals dan is het wel goed om te weten dat je klant bij ING moet zijn. Je moet namelijk wel inloggen bij ING om de kortingscodes hiervoor te ontvangen. Deze kortingscode gebruik je vervolgens op de pagina van het bedrijf waarvan jij spullen wilt kopen.

Eigenlijk zijn de deals van de ING die je zonder punten kunt kopen dus gewoon extraatjes. Het kan dus de moeite lonen om hier even te kijken voordat je bijvoorbeeld elektronica of iets dergelijks wilt aanschaffen.

Stefan Kleinekoort

Op HGC schrijf ik over mijn interesse in persoonlijke financiën. Ik hoop andere te helpen met de blogs die ik schrijf en probeer moeilijke financiële zaken zo helder mogelijk te omschrijven!

Recente posts