Laagste Rente Persoonlijke Lening (22 Aanbieders Vergeleken)


Waar je laagste rente op een persoonlijke lening kunt vinden is vaak helemaal niet duidelijk. Sommige kredietverstrekkers claimen heel goedkoop te zijn terwijl je na goed onderzoek erachter komt dat dat eigenlijk heel erg tegenvalt.

Om jou veel werk uit handen te nemen heb ik de moeite genomen om de 22 grootste kredietverstrekkers van Nederland op een rijtje te zetten gebaseerd op de minimale rente die ze kunnen leveren. Hieronder vind je deze lijst samen met wat overige voorwaarden. Gegarandeerd dat je hier dus de laagste rente op je persoonlijke lening gaat vinden. Lees snel verder!

P.S.: Als je waarde hecht aan snel geld kunnen lenen dan is deze blogpost waarschijnlijk relevanter: Snel Geld Lenen Zonder Gedoe. Heb je een BKR-registratie? Dan is deze blog het beste: Geld Lenen Zonder BKR (Top 10)

geld lenen kost geld

1. Freo

De rente voor een persoonlijke lening is bij Freo minimaal 3,6% en maximaal 6,5%. Bij Freo kun je leningen aanvragen van €5.000 – €75.000 met een looptijd van 60 maanden.

De looptijd die hier dus aan vastzit is altijd 60 maanden maar je kunt boetevrij tussentijds aflossen. Daarnaast kun je het geld binnen 2-3 werkdagen op je rekening verwachten. Als je op zoek bent naar de laagste rente op een persoonlijke lening dan is Freo dus zeker de beste keuze.

Klik hier om naar de website van Freo te gaan

2. Geldshop

De rente voor een persoonlijke lening is bij Geldshop minimaal 3,6% en maximaal 11,5%. Bij Geldshop kun je leningen aanvragen van €5.000 – €150.000 met een looptijd van 6 – 180 maanden.

Verder is het goed om te weten dat dit bedrijf zelf geen krediet verstrekt. In plaats daarvan vergelijken ze kredietverstrekkers voor je en ontvang je zo de scherpst mogelijke rente.

Klik hier om naar de website van Geldshop te gaan

3. A-krediet

De rente voor een persoonlijke lening is bij A-krediet minimaal 3,6% en maximaal 13,99%. Bij A-krediet kun je leningen aanvragen van €10.000 – €100.000 met een looptijd van 12 – 180 maanden.

A-krediet werkt als bemiddelaar en daardoor verstrekken ze zelf geen leningen. Daarnaast geven ze er de voorkeur aan om je eerst een gesprek te laten hebben met een onafhankelijk financieel adviseur die samen met jou de mogelijkheden bekijkt. Op deze manier weet je zeker dat je zakelijk gezien een goede keuze maakt.

Klik hier om naar de website van A-krediet te gaan

4. Defam

De rente voor een persoonlijke lening is bij Defam minimaal 3,7% en maximaal 10%. Bij Defam kun je leningen aanvragen van €5.000 – €75.000 met een looptijd van 12 – 120 maanden.

Defam is zelf een kredietverstrekker dus het is mogelijk om bij hun een lening af te sluiten. Wel is het goed om te weten dat ook Defam met een onafhankelijk financieel adviseur werkt. Op hun website kun je contact leggen met de klantenservice en zij kunnen je naar zo’n adviseur verwijzen.

Klik hier om naar de website van Defam te gaan

5. Findio

De rente voor een persoonlijke lening is bij Findio minimaal 3,8% en maximaal 9,1%. Bij Findio kun je leningen aanvragen van €5.000 – €75.000 met een looptijd van 6 – 120 maanden.

Zoals je kunt zien specialiseert Findio zich in middelgrote leningen (net als veel aanbieders op deze lijst). Voor de goedkeuring van de lening moet je inzicht geven in je financiele situatie (bijvoorbeeld je hypotheeklasten moet je doorgeven). In totaal duurt het 2-3 werkdagen om het geld op je rekening te krijgen.

Klik hier om naar de website van Findio te gaan

6. Krediet Groep Nederland

De rente voor een persoonlijke lening is bij Krediet Groep Nederland minimaal 3,9% en maximaal 6,9%. Bij Krediet Groep Nederland kun je leningen aanvragen van €1.000 – €100.000 met een looptijd van 12 – 120 maanden.

Voor de laagste rente op een persoonlijke lening is Krediet Groep Nederland dus zeker ook een goede partij. Helemaal omdat de maximale rente dus niet boven de 7% uitkomt (dat is redelijk uniek). Goedkeuring duurt zoals gewoonlijk weer een aantal werkdagen.

Klik hier om naar de website van Krediet Groep Nederland te gaan

7. Kredietspotter

De rente voor een persoonlijke lening is bij Kredietspotter minimaal 3,9% en maximaal 11,5%. Bij Kredietspotter kun je leningen aanvragen van €1.500 – €250.000 met een looptijd van 6 – 120 maanden.

De reden voor het grote verschil in rentepercentages en de grootte van de lening is omdat ook Kredietspotter een vergelijkingswebsite is. Ze lenen dus zelf geen geld uit maar regelen voor jou de scherpste offertes bij verschillende kredietverstrekkers. Daar kun je vervolgens zelf de beste aanbieding uit kiezen.

Klik hier om naar de website van Kredietspotter te gaan

8. Leningen.nl

De rente voor een persoonlijke lening is bij Leningen.nl minimaal 3,9% en maximaal 11,5%. Bij Leningen.nl kun je leningen aanvragen van €5.000 – €250.000 met een looptijd van 12 – 180 maanden.

Net als kredietspotter is ook Leningen.nl een bemiddelingswebsite. Eigenlijk valt hier verder weinig over te zeggen maar je kunt voor de zekerheid natuurlijk meerdere vergelijkingswebsites gebruiken om voor jou de persoonlijke lening met de laagste rente te vinden.

Klik hierfri om naar de website van Leningen.nl te gaan

9. Frisia Financieringen

De rente voor een persoonlijke lening is bij Frisa Financieringen minimaal 3,9% en maximaal 13,99%. Bij Frisia Financieringen kun je leningen aanvragen van €10.000 – €250.000 met een looptijd van 12 – 120 maanden.

Mag het een verrassing heten dat ook Frisia Financieringen een bemiddelaar is in het financiele landschap? Wat wel weer opvallend is, is het feit dat je hier wel terecht kunt voor de zeer grote persoonlijke leningen (tot €250.000).

Klik hier om naar de website van Frisia Financieringen te gaan

10. ABN AMRO

De rente voor een persoonlijke lening bij ABN AMRO is minimaal 4,0% en maximaal 9,7%. Bij ABN AMRO kun je leningen aanvragen van €5.000 – €75.000 met een looptijd van 12 – 144 maanden.

Houdt er wel rekening mee dat ABN AMRO (samen met de ING en Rabobank) alleen leningen verstrekt aan bestaande klanten. Wel kun je daardoor een relatief scherpe rente krijgen en hoef je ook niet zoveel gegevens in te vullen (omdat ze een groot gedeelte dan natuurlijk al in huis hebben).

Klik hier om naar de website van ABN AMRO te gaan

11. Nationale Nederlanden

De rente voor een persoonlijke lening bij Nationale Nederlanden is minimaal 4,3% en maximaal 10%. Bij Nationale Nederlanden kun je leningen aanvragen van €5.000 – €50.000 met een looptijd van 12 – 120 maanden.

Nationale Nederland is een andere grote partij die iedereen in Nederland eigenlijk wel kent. De rente is relatief normaal, wel is het zo dat de lening die je kunt aanvragen best klein is. Verder is het goed om te weten dat je het geld binnen 5-8 werkdagen op je rekening kunt verwachten vanaf het moment dat je de aanvraag start.

Klik hier om naar de website van Nationale Nederlanden te gaan

12. Qander

De rente voor een persoonlijke lening bij Qander is minimaal 4,9% en maximaal 9%. Bij Qander kun je leningen aanvragen van €7.500 – €50.000.

Bij Qander kun je dus ook terecht voor de middelgrote leningen. Verder moet ik erkennen dat het niet duidelijk is welke looptijd Qander hanteert. Mocht je dit dus willen weten dan zul je zelf een aanvraag moeten doen via hun website.

Klik hier om naar de website van Qander

13. Lender & Spender

De rente voor een persoonlijke lening bij Lender en Spender is minimaal 5% en maximaal 9%. Bij Lender en Spender kun je leningen aanvragen van €2.500 – €25.000 met een looptijd van 24 – 60 maanden.

Voordat je een lening aanvraagt bij Lender & Spender is het goed om te weten dat je dat alleen kunt doen als je een vast arbeidscontract hebt of een pensioenuitkering. Daarnaast wordt de lening binnen enkele werkdagen aan je uitgekeerd als de aanvraag is goedgekeurd.

Klik hier om naar de website van Lender & Spender te gaan

14. ING

De rente voor een persoonlijke lening bij ING is minimaal 5,1% en maximaal 9,7%. Bij ING kun je leningen aanvragen van €2.500 – €75.000 met een looptijd van 6 – 96 maanden.

Een andere grote bank waar je een rekening kunt aanvragen is natuurlijk de ING als je hier een vaste klant bent. Eigenlijk geld hiervoor hetzelfde als de ABN AMRO, de aanvraag loopt waarschijnlijk redelijk snel en de rentes zijn relatief gunstig.

Klik hier om naar de website van ING te gaan

15. Interbank

De rente voor een persoonlijke lening bij Interbank is minimaal 5,1% en maximaal 13,99%. Bij Interbank kun je leningen aanvragen van €2.500 – €75.000 met een looptijd van 6 – 180 maanden.

Interbank is ideaal als je een lening zoekt met een hele lange looptijd. 180 maanden is immers een hele lange periode om een lening te laten lopen. Ga wel bij jezelf na of het verstandig is om voor zo’n lange periode af te lossen. Het is immers een persoonlijke lening, geen hypotheek. Belangrijk punt: de aanvraag gaat via een persoonlijk financieel adviseur die je op de website kunt vinden.

Klik hier om naar de website van Interbank te gaan

16. Rabobank

De rente voor een persoonlijke lening bij Rabobank is minimaal 5,3% en maximaal 9,15%. Bij Rabobank kun je leningen aanvragen van €2.500 – €50.000 met een looptijd van 12 – 60 maanden.

Eigenlijk hetzelfde als de ING en ABN AMRO maar dan met net iets andere voorwaarden. Rentes zijn wel praktisch gelijk en daardoor kun je als vaste klant van de Rabobank waarschijnlijk hier wel even een kijkje nemen.

Klik hier om naar de website van Rabobank te gaan

17. Directa

De rente voor een persoonlijke lening bij Directa is minimaal 5,5% en maximaal 6%. Bij Directa kun je leningen aanvragen van €7.500 – €60.000 met een looptijd van 24 – 120 maanden.

Een aanbieder die misschien niet direct de laagste rente heeft voor een persoonlijke lening maar die zeker wel een hele lage maximale rente biedt. Daarnaast zijn de looptijden ruim en kun je hier voor middelgrote leningen heel goed terecht.

Klik hier om naar de website van Directa te gaan

18. Becam

De rente voor een persoonlijke lening bij Becam is minimaal 6% en maximaal 13,99%. Bij Becam kun je leningen aanvragen van €10.000 – €250.000 met een looptijd van 12 – 120 maanden.

Becam heeft in het landschap van persoonlijke leningen aardig wat kritiek gekregen. Toch is de lening die ze aanbieden op het eerste gezicht niet heel slecht. Daarbij moet ik wel zeggen dat je met de rente dan wel aan de lage kant moet zitten, als je boven de 8% zit dan zou ik toch even nadenken of dat wel een goede beslissing is. Verder zijn ze wel geschikt voor hele grote leningen dus als dat is wat je zoekt kunt je natuurlijk een aanvraag doen.

Klik hier om naar de website van Becam te gaan

19. Santander

De rente voor een persoonlijke lening bij Santander is minimaal 7,6% en maximaal 10%. Bij Santander kun je leningen aanvragen van €1.500 – €50.000 met een looptijd van 24 – 120 maanden.

Als je op zoek bent naar een persoonlijke lening met de laagste rente dan is Santander misschien niet de eerste keuze. Reden hiervoor is dat de rente redelijk hoog ligt. Wel kun je bij Santander al lenen vanaf €1.500 waar de meeste bedrijven beginnen vanaf €2.500 of €5.000. In dat opzicht bieden ze dus zeker waarde.

Klik hier om naar de website van Santander te gaan

20. I-Finance

De rente voor een persoonlijke lening bij I-Finance is minimaal 9,9% en maximaal 9,9%. Bij I-Finance kun je leningen aanvragen van €500 – €10.000 met een looptijd van 12 – 60 maanden.

I-Finance is een aanbieder die ik vorige keer toevallig tegenkwam. Ze specialiseren zich in kleine leningen met een relatief korte looptijd. Of het verstandig is om een bedrag van €500 te lenen dat zul je voor jezelf moeten beslissen. Zoek je naar een persoonlijke lening voor een paar duizend euro dan zijn er zoals je hebt kunnen zien betere aanbieders.

Klik hier om naar de website van I-Finance te gaan

21. Ferratum

De rente voor een persoonlijke lening bij Ferratum is minimaal 13,99% en maximaal 13,99%. Bij Ferratum kun je leningen aanvragen van €100 – €1.500 met een looptijd van 1 – 2 maanden.

Als je op zoek bent naar een hele kleine, kortlopende lening dan kom je eigenlijk redelijk snel bij Ferratum uit. Of dat een goed iets is, dat is een ander verhaal. Deze aanbieder van zogenaamde minileningen en flitskredieten heeft namelijk niet de beste reputatie. Ik kan het je daarom eigenlijk ook niet aanraden om hier geld te lenen.

Klik hier om naar de website van Ferratum te gaan

22. Saldodipje

De rente voor een persoonlijke lening bij Saldodipje is minimaal 13,99% en maximaal 13,99%. Bij Saldodipje kun je leningen aanvragen van €100 – €1.500 met een looptijd van 1 – 2 maanden.

Saldodipje is onderdeel van Ferratum en daarom bieden ze exact hetzelfde aan. Een hele kleine lening met een hele hoge rente en een korte looptijd. Er is een reden voor dat je deze twee bedrijven onderaan de lijst terugvindt dus ook dit is zeker geen aanrader.

Klik hier om naar de website van Saldodipje te gaan

Stefan Kleinekoort

Op HGC schrijf ik over mijn interesse in persoonlijke financiën. Ik hoop andere te helpen met de blogs die ik schrijf en probeer moeilijke financiële zaken zo helder mogelijk te omschrijven!

Recente posts