Snel Geld Lenen Zonder Gedoe: 10 Beste Aanbieders


Soms wil je gewoon snel geld lenen zonder gedoe. Als je dat al particulier wil doen dan ben je in deze blog zeker aan het juiste adres. Wil je dit als bedrijf doen dan kun je beter dit artikel lezen waarin ik zakelijke aanbieders vergelijk.

In onderstaande blog heb ik een top tien gemaakt van de kredietverstrekkers waarbij je in Nederland snel en relatief makkelijk geld kunt lenen. Deze kredietverstrekkers zijn geselecteerd uit een aanbod van alle 22 aanbieders in Nederland die ik heb kunnen vinden. Je kunt er dus vanuit gaan dat dit de aanbieders zijn die je met het minste gedoe geld lenen.

Disclaimer: Houdt er wel rekening mee dat, helemaal als je voor een kleine lening (minder dan €1.500) kiest, je bij bedrijven uitkomt waar veel mensen een slechte ervaring mee hebben. Als je voor grotere bedragen kiest dan krijg je vaak betere kredietverstrekkers en betere rentes.

geld lenen kost geld

1. Ferratum

BKR onderzoek: Nee
Minimale lening: 
€100
Maximale lening:
 €1.500
Tijd tot geld op rekening:
 24 uur

Als eerste aanbieder op deze lijst wil ik Ferratum noemen. Reden hiervoor is dat zij, als het gaat om lenen ‘zonder gedoe’ hier het beste aan voldoen. Zo kun je hier bijvoorbeeld lenen zonder een BKR-toetsing te ondergaan. Daarnaast is ook de hoeveelheid papierwerk die je moet invullen relatief laag.

Wel is het belangrijk om te weten dat je hier alleen bedragen kan lenen van €100 – €1.500. Voor grotere bedragen kun je beter beginnen bij de nummer 3 op deze lijst. Daarnaast zijn er ook zeker nadelen verbonden aan lenen op deze manier dus laten we daar even wat dieper op induiken.

Laten we dan even kijken naar de lening zelf. Ferratum biedt twee soorten leningen aan. Als eerste is er de minilening, Deze telt voor bedragen tot €1.000. Als je een bedrag boven de 1100 euro wil lenen dan praten we over de zogenaamde Pluslening.

Zowel de Minilening als de Pluslening hebben een hoge rente aan zich kleven. Bij Ferratum praat je dan over een rente van 9,71% op jaarbasis. Het enige wat verschilt is de manier van aflossen.

Bij een minilening betaal je de hele lening + de rente na 31 dagen in zijn geheel terug. Het gaat hier dus over een kortlopende lening en langere looptijden zijn met deze bedragen niet mogelijk.

Dan is er de Pluslening. Deze betaal je binnen 62 dagen terug Na 31 dagen los je de eerste helft van de lening inclusief rente af. Als er vervolgens weer 31 dagen verstreken zijn dan los je het laatste gedeelte af.

Het feit dat er geen BKR-toetsing of vaste contracten worden gevraagd betekent echter niet dat er geen eisen worden gesteld aan de lening. Deze zijn namelijk als volgt:

  • Een kopie van een geldig identiteitsbewijs
  • Een bankafschrift van de garantsteller (kopie, foto of screenshot). Het bankafschrift mag niet ouder dan 3 maanden zijn.
  • Een getekende overeenkomst hoofdelijke aansprakelijkheid.
  • Een loonstrook waar het adres op vermeld staat.
Geld lenen bij Ferratum

Vooral de hoofdelijke aansprakelijkheid is wel iets om even goed rekening mee te houden. Deze moet namelijk ondertekent worden door iemand die voor jou garant wil staan. Als je op de een of andere manier het geld niet kunt terugbetalen dan gaat Ferratum het geld bij de garantsteller halen.

Klik hier om de lening van Ferratum te bekijken

2. Saldodipje

BKR onderzoek: Nee
Minimale lening: 
€100
Maximale lening: 
€1.500
Tijd tot geld op rekening:
 24 uur

Naast Ferratum kun je ook kiezen voor een andere aanbieder van flitskredieten en minleningen: Saldodipje. Wel mag het gelijk duidelijk zijn dat er tussen de voorwaarden van Ferratum en Saldodipje eigenlijk geen verschilt zit.

Reden daarvoor is namelijk dat Saldodipje gewoon onderdeel is van het overkoepelende bedrijf Ferratum. Daardoor heeft Saldodipje exact dezelfde voorwaarden, rentepercentages, aflossingstermijnen en leningbedragen.

De garantstelling en de gegevens die je moet aanleveren zijn daarnaast ook weer allemaal hetzelfde. Hier geldt dus ook weer dat je geen zorgen hoeft te maken over een negatieve BKR registratie.

Dus zou je het beste voor Ferratum of Saldodipje moeten kiezen? In dat opzicht maakt het eigenlijk helemaal niet uit. Persoonlijk ga ik er vanuit dat Ferratum op deze manier consumenten het gevoel wil geven dat ze iets te kiezen hebben, hoewel dat dus niet zo is.

Klik hier om de lening van Saldodipje te bekijken

3. Kredietspotter

BKR onderzoek: Ja
Minimale lening: 
€1.500
Maximale lening: 
€250.000
Tijd tot geld op rekening:
 3-4 werkdagen

Als je wilt snel geld wilt lenen zonder gedoe dan kan het ook ontzettend makkelijk zijn om via een website direct de beste offertes te ontvangen. Een van de websites die dat in mijn optiek het beste doet is Kredietspotter.

Bij dit platform kun je direct een offerte aanvragen voor een bedrag van €1.500 – €250.000. Daarmee krijg je direct offertes van eigenlijk alle aanbieders die er op deze lijst ook te vinden zijn. Dan kun je zelf de voorwaarden vergelijken van de verschillende offertes.

De leningen die Kredietspotter voor je vergelijkt hebben een looptijd van 6 – 120 maanden. Daarnaast moet je rekening houden met een rente van 3,9% – 11,5% afhankelijk van de hoogte en de looptijd van de lening.

Daarnaast is het proces van Kredietspotter vaak ook ontzettend snel. Ze doen hun best om je binnen 1 werkdag te laten weten of je leningaanvraag mogelijk is en wordt goedgekeurd. Zo heb je dus snel duidelijkheid over welk bedrag je waar kunt lenen.

Verder is het aanvragen van de lening ook helemaal niet moeilijk. Op de website van Kredietspotter moet je bijvoorbeeld wat persoonlijke gegevens invullen samen met je inkomenssituatie. Daarnaast moet je het doel van de lening invullen en aangeven of je een negatieve BKR registratie hebt of niet. Met 5 minuten werk kun je dus al offertes ontvangen.

Klik hier om naar de website van Kredietspotter te gaan.

4. Santander

BKR onderzoek: Ja
Minimale lening: 
€1.500
Maximale lening: 
€50.000
Tijd tot geld op rekening:
 4-5 werkdagen

Een andere aanbieder die al vanaf relatief kleine bedragen (€1.500) lening aanbiedt is Santander. Deze Spaanse bank doet al langere tijd zaken in Nederland en is daardoor een veilige partij om zaken mee te doen.

Voor een lening moet je bij Santander niet al teveel documenten aan te leveren. Ze willen wat bankafschriften zien, samen met een kopie van je ID of paspoort. Daarnaast doen ze natuurlijk een BKR-check. Al met al valt het gedoe gehalte hier dus mee.

De lening die je bij Santander afsluit heeft een rente van 7,6% – 10%. Daarmee moet ik wel zeggen dat ze niet direct de goedkoopste zijn. Helemaal omdat de laagste lening toch al boven de 7% uitkomt zijn ze daarom zeker niet mijn favoriete aanbieder.

De lening die je aanvraagt heeft een looptijd van 24 – 120 maanden. Daarmee kun je dus redelijk flexibel zijn in hoeveel tijd je wilt nemen om de lening terug te betalen. Het aanvragen duurt enkele werkdagen wat redelijk normaal is voor grotere leningen.

Klik hier om de lening van Santander te bekijken.

5. Lender & Spender

BKR onderzoek: Ja
Minimale lening: 
€2.500
Maximale lening: 
€25.000
Tijd tot geld op rekening:
 2-4 werkdagen

Lender en Spender is in mijn optiek altijd een goede partij als je een lening wil aanvragen. Ze bieden namelijk middelgrote leningen aan met een rente van 5-9% op jaarbasis afhankelijk van de looptijd en de grootte van de lening. Dat is niet zozeer goedkoop maar ook niet buitensporig duur.

De looptijd van de leningen die Lender en Spender verstrekt ligt tussen de 24 – 60 maanden. Dat is voor middelgrote leningen een normale looptijd. Hoe korter de looptijd, hoe minder rente je natuurlijk betaald.

Aflossen gebeurd elke maand via een automatische incasso van je rekening. Hierbij betaal je een bedrag als aflossing en een gedeelte bestaat dan weer uit rente. Het geld staat daarnaast ook relatief snel op je rekening. Denk dan aan 2-4 werkdagen.

Wel is het goed om te weten dat je natuurlijk wat persoonlijke gegevens moet invullen. Daarnaast wil Lender en Spender ook dat je beschikt over een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd of een pensioenuitkering. Anders kom je helaas niet in aanmerking.

Klik hier om de lening van Lender & Spender te bekijken

6. Krediet Groep Nederland

BKR onderzoek: Ja
Minimale lening: 
€5.000
Maximale lening: 
€75.000
Tijd tot geld op rekening:
 4-5 werkdagen

Krediet Groep Nederland is een van de grotere partijen in Nederland die ook al een hele lange tijd persoonlijke leningen aanbieden in ons kleine landje. Ze doen dit namelijk al vanaf 1999 en dat zorgt ervoor dat ze weten wat ze doen.

Als je op zoek bent naar een van de scherpste leningen (en laten we eerlijk zijn, wie is dat nou niet?) dan is Krediet Groep Nederland een goede partij. Zij bieden rentes aan van 3,9 – 6,9%. Wel is het goed om te weten dat de lening minimaal €5.000 moet zijn.

Looptijd van de lening varieert van 12 – 120 maanden wat betekent dat je hier dus ook voor de iets kortere leningen terecht kunt. De goedkeuring duurt vervolgens een paar werkdagen wat eigenlijk heel normaal is in deze sector.

Klik hier om de lening van Krediet Groep Nederland te bekijken

7. Freo

BKR onderzoek: Ja
Minimale lening: 
€5.000
Maximale lening: 
€75.000
Tijd tot geld op rekening:
 2-3 werkdagen

Een kredietverstrekker die ik ook zeker aan je wil doorgeven is Freo. Dat komt natuurlijk ook weer doordat ze een scherpe rente aanbieden. We praten hier dan over 3,6% minimaal en 6,5% maximaal. Wel weer vanaf €5.000 beschikbaar.

Vanzelfsprekend hoort hier een BKR toetsing bij. Daarnaast moet je ook gegevens over je inkomenssituatie inleveren samen met de normale persoonsgegevens. Wel krijg je dan dus een van de scherpste rentes.

Freo pakt de looptijd van leningen net iets anders aan. Deze is namelijk standaard 60 maanden. Wel is het bij Freo (net als veel andere aanbieders) mogelijk om tussentijds boetevrij af te lossen.

Klik hier om de lening van Freo te bekijken.

8. Findio

BKR onderzoek: Ja
Minimale lening: 
€5.000
Maximale lening: 
€75.000
Tijd tot geld op rekening:
 2-3 werkdagen

Findio is onderdeel van een van de grootste financiele instellingen in de wereld (Crédit Agricole). Daardoor kun je er zeker van zijn dat je hier te maken hebt met een serieuze kredietaanbieder.

Persoonlijk moet ik zeggen dat ik blij verrast ben met de reviews die dit bedrijf ontvangt op Google Reviews. In het oerwoud van leningen lijkt Findio met 4,2/5 sterren en 159 reviews een goede, betrouwbare partij te zijn.

Laten we het dan even over de cijfers hebben. De rente ligt tussen de 3,8 – 9,1%. Daarvoor kun je een bedrag lenen van €5.000 – €75.000. De 9,1% vind ik bij dit soort bedragen aan de hoge kant, houdt daar dus wel rekening mee.

De looptijd ligt vervolgens tussen de 6 – 120 maanden en het geld staat vaak al binnen 3 werkdagen op je rekening. Dat is natuurlijk een goede omlooptijd en iets wat je van zo’n partij mag verwachten.

De gegevens die je moet achterlaten vallen vervolgens ook wel mee. Natuurlijk persoonsgegevens en een BKR controle. Verder willen ze je hypotheek- of huurbedrag weten (omdat dat meetelt in de berekening van je vaste lasten) en je netto inkomen.

Klik hier om de lening van Findio te bekijken

9. Directa

BKR onderzoek: Ja
Minimale lening: 
€7.500
Maximale lening: 
€60.000
Tijd tot geld op rekening:
 2-3 werkdagen

Directa is een partij die ik ook zeker in deze toplijst wil hebben. Dit is vooral een goede partij als je op zoek bent naar een grotere lening. Reden daarvoor is dat ze deze aanbieden vanaf €7.5000. Daarnaast duurt de aanvraag met 2-3 werkdagen ook niet heel lang.

Wat ik daarnaast iets goeds vind is dat de rente die ze hanteren heel transparant is. Deze ligt namelijk tussen de 5,5 – 6%. Lenen kost geld maar persoonlijk vind ik dit een relatief scherpe rente (al kan het bij sommige partijen dus misschien nog iets voordeliger).

Houdt bij deze lening rekening met een looptijd van 24 – 120 maanden. Dat is voor dit soort leningen eigenlijk een hele normale doorlooptijd. Verder is het goed om te weten dat je persoonsgegevens moet doorgeven. Een recente salarisstrook en een persoonsbewijs hoort ook bij het pakket.

Klik hier om de lening van Directa te bekijken

10. Rabobank / ING / ABN AMRO

BKR onderzoek: Ja
Minimale lening: 
€2.500
Maximale lening: 
€75.000
Tijd tot geld op rekening:
 2-4 werkdagen

Als laatste wil ik de lijst afsluiten met partijen die iedereen kent: de 3 grootste banken in Nederland. De reden hiervoor is dat, als je al klant bent bij deze partijen, zij relatief snel en makkelijk in staat zijn geld aan je te lenen. Dat komt omdat ze veel gegevens van jou natuurlijk al in hun bestand hebben staan.

Wel zijn de voorwaarden per bank allemaal net iets anders. Daarom zal ik hieronder de verschillende voorwaarden per bank even duidelijk op een rijtje zetten:

BankMin. LeningMax. LeningMin. RenteMax. RenteLooptijd in maanden
Rabobank €    2,500 € 50,0005.3%9.15%12 tot 60
ING €    2,500 € 75,0005.1%9.7%6  tot 96
ABN AMRO €    5,000 € 75,0004.0%9.7%12-144

Stefan Kleinekoort

Op HGC schrijf ik over mijn interesse in persoonlijke financiën. Ik hoop andere te helpen met de blogs die ik schrijf en probeer moeilijke financiële zaken zo helder mogelijk te omschrijven!

Recente posts