Top 10 Zakelijke Leningen Zonder BKR En Jaarcijfers


Zakelijk lenen zonder dat er een BKR-toetsing of een navraag van je jaarcijfers aan vooraf gaat. Dat klinkt natuurlijk ideaal, helemaal als je weet dat jouw bedrijf hier normaliter op wordt afgekeurd. Echter, welke opties heb je hiervoor in Nederland en waar moet je op letten?

Zakelijke lening zonder BKR en jaarcijfers? In Nederland zijn er zes aanbieders die dit mogelijk maken. Door het gebrek aan onderzoek naar jouw kredietwaardigheid loop je wel het risico dat je een lening met woekerrente (14-200% rente op jaarbasis) afsluit.

geld lenen kost geld

Zoals er net al werd gezegd is de kans groot dat als jij een lening zoekt zonder BKR-toetsing en jaarcijfers dat je bedrijf dan niet heel kredietwaardig is. Dat zorgt ervoor dat de bedrijven die jou wel willen lenen een hele hoge rente vragen. Let hier a.u.b. ontzettend goed op. Sommige van deze aanbieders hanteren zulke hoge rentes dat ik ze zeker niet kan aanraden. Gelukkig bespreken we dat hieronder dus lees snel verder als je een goed geïnformeerde keuze wil maken!

1. Floryn NL

 • BKR onderzoek: nee
 • Vertonen van jaarcijfers: nee
 • Minimale omzet per jaar: €100.000

Als je een aanbieder zoekt met een lage rente en een flexibele lening dan is Floryn waarschijnlijk de beste keuze die je hebt. Als eerste even de harde cijfers: de rente ligt op zijn laagst op 4,91% per jaar. Aan de hogere kant kom je uit rond de 10% rente per jaar.

Dat is ook direct de reden waarom ik Floryn bovenaan heb gezet. Als je er vanuit gaat dat Floryn geen BKR onderzoek doet én ook niet vraagt om je jaarcijfers dan is de rente die je betaald echt heel laag. Helemaal als je dit vergelijkt met andere aanbieders op de lijst.

Dan even over de lening zelf. Floryn biedt alleen een zakelijk krediet aan. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als rood staan op een bankrekening. Je accountmanager bepaald hoeveel zakelijk krediet jij maximaal mag opnemen (tussen de €10.000 – €2 miljoen). Dit krediet loopt 1 maand tot maximaal 5 jaar door. De rente betaal je flexibel en alleen over het gedeelte wat je hebt opgenomen.

Het acceptatieproces is tot slot ook snel en gemakkelijk. Via de website van Floryn kun je een aanvraag indienen. Hiervoor hoef je alleen 6 maanden aan bankafschriften te uploaden. Binnen 24 uur krijg je te horen of je aanvraag is goedgekeurd of niet. Als je zakelijk wilt lenen zonder gedoe dan is Floryn een goede keuze.

Klik hier om naar het zakelijk krediet van Floryn te kijken.

2. Kredietvooruit

 • BKR onderzoek: nee
 • Vertonen van jaarcijfers: nee
 • Minimale omzet per jaar: €50.000

Kredietvooruit is een andere aanbieder van zakelijke leningen voor het MKB. Ten opzichte van Floryn en Atlantis kunnen kleinere ondernemers met een omzet vanaf €50.000 hier ook terecht.

De maximale rente ligt hierdoor wel een stuk hoger. Dit is ook zeker iets waar je goed op moet letten. Minimaal betaal je 6% rente op jaarbasis. Echter, als je een lage kredietwaardigheid hebt dan kan dit oplopen tot 24% op jaarbasis. Dat is echt een hele hoge rente.

Eigenlijk biedt Kredietvooruit een product en dat is gewoon simpelweg een zakelijke lening. Deze lening is minimaal €3.000 en maximaal €250.000. Verder gaat het bij dit bedrijf vooral om kortlopende leningen van 3-6 maanden. Korter of langer is niet mogelijk.

Daarnaast werkt de terugbetaling ook net iets anders dan normaal. Dat gaat namelijk via een vast percentage van je dagelijkse pin- en/of online omzet. Je lost dus automatisch af aan de hand van je omzet en dat begint vanaf dag 1.

Tot slot is de doorloop periode van Kredietvooruit wel heel snel. Binnen 24 uur krijg je te horen of je aanvraag is goedgekeurd. 24 daarna staat het geld al op je rekening.

Klik hier om het zakelijke krediet van Kredietvooruit te bekijken.

3. Pinvoorschot

 • BKR onderzoek: nee
 • Vertonen van jaarcijfers: nee
 • Minimale omzet per jaar: €25.000

Nu we bij Pinvoorschot aankomen stijgen de rentes ook gestaag. De minimale en maximale rentes staan niet vermeld op de website. Wel wordt het via onder andere Financer duidelijk dat de rente rond de 27-28% op jaarbasis ligt. Dat is écht een hoge rente en daarmee loop je dus een groot risico. De reden voor deze hoge rente is dat Pinvoorschot ook aan kleinere ondernemers leent. Je hoeft immers maar een omzet te hebben van €25.000 per jaar.

Daar kun je dan wel een lening van minimaal €2.000 tot maximaal €50.000 voor terugkrijgen. Pinvoorschot beidt dus echt een lening aan en geen andere producten zoals kredieten. Deze lening heeft dan een looptijd van 3-6 maanden.

Het aflossen van de lening begint op dag 1. Pinvoorschot werkt namelijk, net als met Kredietvooruit met aflossen via je pinbetalingen. Afhankelijk van je omzet los je dus meer of minder af.

Het goedkeuringsproces van de lening is daarentegen ook redelijk persoonlijk. Als eerste komt er namelijk een adviseur van het bedrijf naar je toe. Na dit gesprek kun je de aanvraag indienen. Deze wordt binnen 2 dagen gekeurd. 2 dagen na de keuring staat het geld op je rekening.

Klik hier om de lening van Pinvoorschot te bekijken

4. CapitalBox

 • BKR onderzoek: nee
 • Vertonen van jaarcijfers: nee
 • Minimale omzet per jaar: €50.000

Dan zijn we nu aangekomen in de wereld van CapitalBox (onderdeel van het grotere Ferratum). Daarmee laten we de lage, betaalbare rentes écht achter ons en is het tijd voor de woekerrentes. Capitalbox leent namelijk aan het MKB maar geeft op de website geen minimale of maximale rente op. Wel wordt er gesteld dat er een gemiddelde rente is van 34,80% op jaarbasis. Dat is bizar hoog.

Capitalbox houdt zich bezig met het verstrekken van kleine, zakelijke leningen. Deze hebben normaal gesproken een looptijd van ongeveer 6-18 maanden. Verder worden ze verstrekt aan bedrijven die minimaal 12 maanden bestaan en een omzet hebben van €50.000 of meer. Daar kun je een lening voor aanvragen tussen de €2.000 – €100.000.

Terugbetalingen vinden vanaf de eerste maand plaats en gaan op basis van een vast maandelijks bedrag zodat je precies weet waar je aan toe bent. Wat wel goed is om te weten is dat Capitalbox niet werkt met een zekerheidsstelling (een derde partij die garant staat voor jouw lening). Je bent bij deze lening altijd persoonlijk aansprakelijk. Dat verhoogt dus jouw risico.

Hoe snel het aanvraagproces precies verloopt is moeilijk te zeggen. Capitalbox laat op hun website hier weinig over los. Wel wordt duidelijk dat je het aanvragen in eerste instantie 5 minuten kost. Daarna wordt je opgebeld en worden de mogelijkheden besproken, dan komt de goedkeuring en wordt het geld gestort.

Klik hier om te kijken naar de zakelijke lening van Capitalbox

5. Bridgefund

 • BKR onderzoek: nee
 • Vertonen van jaarcijfers: nee
 • Minimale omzet per jaar: €50.000

Dit is de laatste aanbieder waarbij je een lening kunt ontvangen zonder BKR en jaarcijfers. Hierna zijn er nog wel andere opties maar wordt een van de twee vaak wel gecontroleerd.

De reden dat Bridgefund op plek zes staat is de hoge rente die ze rekenen. Die ligt namelijk tussen de 18 – 42% op jaarbasis. We kunnen daar lang of kort over praten maar dat is gewoon ontzettend duur lenen.

Bij Bridgefund gaat het ook weer om kortlopende zakelijke leningen. Dan praten we over een periode van 1 – 24 maanden afhankelijk van wat jouw behoeftes zijn. Die lening varieert in grote van €5.000 – €250.000.

Terugbetalen werkt bij Bridgefund volledig automatisch. Dat gaat namelijk vanaf dag één via een automatische incasso. Elke dag wordt hier een vast bedrag van afgeschreven en zo ben je na het einde van de looptijd dus hopelijk weer schuldenvrij.

Tot slot nog het aanvraagproces. Hiervoor heeft Bridgefund een overzicht nodig van al jouw zakelijke rekeningen. Als alles meezit is het mogelijk om het geld binnen één dag op je rekening te hebben staan. De gemiddelde doorlooptijd is 3 dagen.

Klik hier om de zakelijke lening van Bridgefund te bekijken

6. UWV

 • BKR onderzoek: ja
 • Vertonen van jaarcijfers: nee
 • Minimale omzet per jaar: €0

Dit is een optie om zakelijk te lenen waar ondernemers vaak overheen kijken. Het UWV en de overheid geven namelijk ook zakelijke leningen uit al zitten hier natuurlijk wel een paar voorwaarden aan verbonden.

Helemaal als starter kom je hier goed aan je trekken. Via het UWV kun je namelijk een voorbereidingskrediet (maximaal €2.988) of een starterskrediet (maximaal €36.155) aanvragen. Het voorbereidingskrediet kun je declareren en het starterskrediet wordt op je rekening gestort.

Als je gebruik maakt van een starterslening dan betaal je hier eenmalig een rente van 8% over. Die rente geldt voor de complete looptijd van de lening (maximaal 10 jaar) en is dus bizar laag vergelijken met commerciële bedrijven die het geld aan je uitlenen. Je aanvraag wordt wel gecontroleerd via een ondernemingsplan én een BKR controle. Klik hier om naar de leningen van het UWV te gaan.

Als groeiende onderneming is de kans groot dat je recht heb op een van de vele subsidies waar de overheid mee strooit op ondernemersgebied. Daarvoor kijk je het beste even in deze lijst van de KvK. Het is even wat werk om het door te spitten maar waarschijnlijk wel de moeite waard gezien de lage rentes die de overheid biedt.

7. Boozt24

 • BKR onderzoek: nee
 • Vertonen van jaarcijfers: ja
 • Minimale omzet per jaar: €500.000

Dan is er nog Boozt24, zij controleren niet op BKR maar hebben daarnaast wel jaarcijfers van je nodig. Wel is de lijst met andere voorwaarden best streng en is dit voor de kleinere ondernemer (met minimaal €500.000 omzet) niet echt weggelegd.

Mocht je wel aan deze eisen voldoen dan is Boozt24 een hele goede keuze. Afhankelijk van de kredietwaardigheid van het bedrijf betaal je een rente rond de 7% op jaarbasis. Dat is echt een hele goede rente.

Het product van Boozt24 is daarentegen niet direct een zakelijke lening. Eigenlijk krijg je weer gewoon de mogelijkheid om rood te staan. Hoeveel je rood mag staan wordt gebaseerd op je debiteurenportefeuille. Dit is minimaal €250.000 en maximaal €1.000.000. Daarnaast is deze rekening-courant maandelijks opzegbaar als je natuurlijk als je schuld hebt afgelost.

Het aflossen van de lening gebeurd dus ook automatisch. Dat komt doordat dit bedrijf de facturen dus van jou overkoopt. Dat werkt als volgt. Als jij een factuur verstuurd dan pakt Boozt24 dat op en stuurt jou binnen 24 uur het bedrag van die factuur. Het geld wat vervolgens door de debiteur betaald wordt is de aflossing van dat gedeelte van het krediet. Als al jouw debiteuren betalen wordt er dus automatisch afgelost (houdt wel rekening met de rente, dit zul je zelf moeten doen).

Aanvragen gaat via Boozt24 ook redelijk snel. Hiervoor moet je een jaarrekening, boekhouding en een overzicht van je debiteurenportefeuille opsturen. Binnen 24 uur ontvang je een offerte en daarna wordt de aanvraag beoordeeld. Het geld komt dan snel jouw kant op.

Klik hier om het financiële product van Boozt24 te bekijken

8. Swishfund

 • BKR onderzoek: nee
 • Vertonen van jaarcijfers: ja
 • Minimale omzet per jaar: €50.000

Een andere cowboy in de wereld van zakelijke leningen is Swishfund. Zij staan er ook om bekend flexibel om te gaan met de eisen die er gesteld worden. Daar staat wel weer een hoge rente van 18 – 27% op jaarbasis tegenover.

Het product wat Swishfund aanbiedt is eigenlijk gewoon een hele simpele zakelijke lening. Als je minimaal €50.000 per jaar omzet kun je bij deze partij terecht. De hoogte van de lening varieert van €3.000 tot €500.000. Laten we dat in ieder geval een ruim aanbod noemen.

Het aflossen van de lening kan op twee manieren. De eerste manier is een automatische incasso waarbij het geld van je rekening wordt afgeschreven. De andere manier is terugbetalen via een gedeelte van de omzet op basis van je pinomzet.

Het aanvraagproces loopt bij Swishfund redelijk snel door. Je kunt op basis van je banktransacties binnen 10 minuten online je aanvraag indienen. Voor grotere aanvragen kunnen wel aanvullende gegevens worden gevraagd zoals BTW-aangiften en jaarcijfers. Je aanvraag wordt binnen 24 uur gekeurd en binnen 6 dagen staat het geld dan op je rekening.

Klik hier om de zakelijke lening van Swishfund te bekijken

9. Yeaz

 • BKR onderzoek: ja, maar hoeft niet het einde te zijn
 • Vertonen van jaarcijfers: nee
 • Minimale omzet per jaar: €20.000

Tot slot hebben we nog Yeaz, dit is waarschijnlijk de meest flexibele aanbieder aangezien deze leningen verstrekt aan ondernemers met een omzet van minimaal €20.000 per jaar. Dat betekent wel dat de rentes gigantisch hoog zijn. Dan praten we over 18 tot zelfs 57% op jaarbasis(!).

Yeaz richt zich in dat opzicht echt op de kleinere ondernemers. Ze verstrekken namelijk leningen ter grootte van €1.000 – €50.000. Dat is natuurlijk niet een hele grote lening en daarom geschikt voor ZZP’ers. Als krijgen die dus wel een torenhoge rente voorgeschoteld waar ik liever vandaan zou blijven.

Het gevaarlijke aan deze lening is daarnaast ook dat je geen aflossingsverplichting hebt. Dat klinkt ideaal maar is eigenlijk heel gevaarlijk. Zolang jij Yeaz elke maand de kosten en rente betaald gaan zij je niet vragen om extra af te lossen. Je loopt dan wel het risico dat je tot in den treuren rente betaald maar eigenlijk geen steek verder komt met je aflossing.

Het aanvraagproces van Yeaz is wel snel, net als met veel andere aanbieders met een hele hoge rente. Je kunt je aanvraag online indienen via de website. Yeaz controleert vooral je jaarcijfers en overzichten van je zakelijke rekening. Jaarcijfers hoeven trouwens geen afknapper te zijn, al zullen slechte jaarcijfers je rente wel aardig laten stijgen. Bij goedkeuring staat het geld binnen 48 uur op je rekening.

Klik hier om de zakelijke lening van Yeaz te bekijken

Meer weten en lezen over zakelijk geld lenen? Bekijk dan deze blog waarin ik alle 20 aanbieders in Nederland op een rijtje heb gezet. Zo weet je precies of jij de juiste keuze maakt!

Stefan Kleinekoort

Op HGC schrijf ik over mijn interesse in persoonlijke financiën. Ik hoop andere te helpen met de blogs die ik schrijf en probeer moeilijke financiële zaken zo helder mogelijk te omschrijven!

Recente posts