Zakelijk Geld Lenen (Alle 20 Aanbieders Vergeleken)


Zakelijk geld lenen, dat wil je natuurlijk snel, makkelijk en tegen een scherpe rente. Toch is het in het oerwoud van aanbieders lang niet altijd duidelijk of je wel een goede deal te pakken hebt. Sommige aanbieders leveren een goed product, terwijl andere een absolute woekerrente rekenen. Dus, hoe pak je dit aan?

Zakelijk geld lenen? In Nederland zijn er 20 serieuze aanbieders waar je zakelijk geld kunt lenen. De beste opties zijn vaak die van stichtingen of bedrijven met een normale (3-8%) rente. De slechtste opties zijn partijen die rentes rekenen van 18 – 57% op jaarbasis.

geld lenen kost geld

Om jou als ondernemer (of je nu startende zzp’er bent of een volledige MKB onderneming hebt) te helpen bij dit proces heb ik hieronder de 20 aanbieders vergeleken. Factoren waar we naar kijken zijn de omzeteisen, rentes, looptijden van de leningen, hoe snel het geld op je rekening staat en de achtergrondcontrole die er gedaan wordt. Meer weten? Lees snel verder!

1. Qredits

BKR onderzoek: ja
Vertonen van jaarcijfers: ja
Tijd tot geld op rekening:
5-10 werkdagen
Minimale omzet: €0 (startende ondernemers hebben een ondernemingsplan nodig)

Er is maar een organisatie de de nummer een plek op deze lijst verdient en dat is Qredits. De reden daarvoor is dat dit namelijk een stichting is van ING, Triodos, Rabobank en het ministerie van Economische Zaken en de Europese investeringsbank.

Doordat het hier om een stichting gaat heeft de organisatie geen winstoogmerk. Dat zie je dan weer terug in de rente die je betaalt. Die is namelijk standaard 7,75% op jaarbasis. Daarvoor krijg je een lening van maximaal €250.000 en een looptijd van 12-120 maanden.

Het voordeel van Qredits is ook dat ze veel verschillende producten aanbieden. Zo kun je kiezen voor een microkrediet (max. €50.000), een bedrijfshypotheek, een flexibel krediet, een MKB-krediet of een lease. Zo kunnen startende ondernemers, ZZP’ers en ervaren bedrijfseigenaren allemaal bij deze organisatie terecht.

In totaal duurt het aanvraagproces iets van 2 weken. De aanvraag gebeurd vooral op basis van het ondernemingsplan, een BKR controle en (als die er al zijn) jaarcijfers. Voordeel van Qredits is dus wel dat ze ook aan startende ondernemers gewoon kredieten verstrekken.

Aflossen van de lening gebeurd vervolgens automatisch via automatische incasso op een maandelijkse basis. Je betaalt dan dus je aflossing én de rente die je nog schuldig bent.

Klik hier om de zakelijke leningen van Qredits te bekijken.

2. UWV

BKR onderzoek: ja
Vertonen van jaarcijfers: nee, wel ondernemingsplan
Tijd tot geld op rekening:
onbekend
Minimale omzet: €0

Over het UWV ga ik even kort zijn aangezien ze niet voor elke ondernemer interessant zullen zijn. Deze kredieten zijn namelijk alleen interessant voor startende ondernemers. Je kunt hier een voorbereidingskrediet (€2.988) of starterskrediet (€36.155) aanvragen als je niet bij Qredits terecht kan.

Daar zit een rente op van 8% per jaar en maximaal een looptijd van 10 jaar. Voorwaarden zijn vooral dat het werk wat je gaat doen in lijn ligt met de ervaring en vaardigheden die je hebt. Ben je een startende ondernemer dan is dit zeker de moeite waard.

Klik hier om meer te weten te komen over de kredieten van het UWV.

3. Qeld

BKR onderzoek: ja
Vertonen van jaarcijfers: ja
Tijd tot geld op rekening:
dezelfde werkdag
Minimale omzet: €0 (startende ondernemers hebben een ondernemingsplan nodig)

Nu we de maatschappelijke initiatieven hebben gehad komen we in het domein van de commerciële bedrijven. Qeld is in mijn optiek daar echt een van de betere in. Dat komt omdat ze een snelle lening weten aan te bieden met weinig eisen én een scherpe rente.

Als eerste de snelheid, vaak kun je bij Qeld dezelfde werkdag het geld al op je rekening hebben staan. Er is eigenlijk geen enkele andere partij die dit zo constant kan regelen.

De lening ligt tussen de €1.000 – €100.000, heeft een looptijd van 6-18 maanden en een rente van 4-15%. 15% is misschien wat aan de hoge kant maar met een beetje kredietwaardigheid heb je dus een scherpe rente.

De lening wordt aan je toegekend op basis van een BKR onderzoek en het laten zien avn je jaarcijfers. De aflossing gebeurd vervolgens op een maandelijkse basis via automatische incasso. Het is trouwens ook gewoon een vast bedrag dus zo weet je waar je aan toe bent.

Klik hier om de zakelijke lening van Qeld te bekijken.

Lees ook: Zakelijk Lenen Zonder Gedoe (Top 12 Aanbieders)

4. Floryn NL

 • BKR onderzoek: nee
 • Vertonen van jaarcijfers: nee
 • Tijd tot geld op rekening: 2-5 werkdagen
 • Minimale omzet per jaar: €100.000

Dan komen we bij Floryn, misschien net niet zo snel als Qeld maar wel flexibel én met een scherpe rente. Laten we eerste even kijken naar de snelheid. Het geld kun je binnen 2-5 werkdagen op je rekening hebben en dat is dus nog steeds heel erg rap.

Dan is er de rente, die ligt bij Floryn tussen de 4,91 – 10% per jaar. Daarmee zijn ze echt heel scherp te noemen, helemaal als het gaat om zakelijk lenen. Hiervoor krijg je een lening van €10.000 – €2 miljoen met een looptijd van 1 maand tot 5 jaar afhankelijk van je behoeften.

Als je een lening bij Floryn wilt aanvragen dan is het goed om te weten dat zij geen BKR onderzoek doen en dat er ook niet jaar je jaarcijfers wordt gevraagd. Ze hebben alleen van de afgelopen 6 maanden je zakelijke banktransacties nodig. Op basis daarvan wordt een beslissing gemaakt.

Wel is het goed om te weten dat het hier om een krediet gaat en niet om een lening. Dat werkt namelijk net even wat anders. Zo krijg je niet in een keer een groot bedrag op je rekening gestort. In plaats daarvan kun je elke keer flexibel geld lenen van Floryn wanneer je dit nodig heb. Het is dus een flexibele, on-demand lening.

Je betaalt alleen rente over het gedeelte van de lening wat je daadwerkelijk hebt opgenomen. De aflossing vindt maandelijks plaats via automatische incasso en dat levert dus weinig gedoe op.

Klik hier om naar het zakelijk krediet van Floryn te kijken.

5. New10

BKR onderzoek: ja
Vertonen van jaarcijfers: ja
Tijd tot geld op rekening:
2-4 werkdagen
Minimale omzet: €50.000

Een andere goede all-round aanbieder, dat moet New10 zijn. Zij zijn een initiatief van ABN AMRO en zijn je in staat redelijk snel én met een goede rente een lening te verschaffen. Wel is het goed om te weten dat ABN AMRO klanten natuurlijk een streepje voor hebben als het bijvoorbeeld druk is.

Wat kun je bij New10 krijgen? Als eerste een lening van €5.000 – €1 miljoen afhankelijk van de omzet van je bedrijf, kredietwaardigheid en waar je behoefte aan hebt. Deze lening wordt aan je gegeven op basis van de jaarcijfers van je bedrijf en een BKR controle.

Dan de rente, die is met 3,4 – 9,5% weer zeer laag en het laat zien waarom zaken doen met grotere partijen vaak een goed idee is. Daarvoor krijg je een lening met een looptijd van 3-60 maanden. Deze lening betaal je vervolgens terug via een maandelijkse automatische incasso.

Klik hier om de zakelijke lening en/of krediet van New10 te bekijken.

6. Fundament (via Loanstreet)

 • BKR onderzoek: ja
 • Vertonen van jaarcijfers: ja
 • Tijd tot geld op rekening: binnen 2 weken
 • Minimale omzet per jaar: onbekend

Fundament is een redelijk aparte aanbieder op deze lijst. Dat komt doordat Fundament een fonds is wat is opgericht door accountant en administratiekantoren. Ze hebben ook geen website en je kunt alleen een lening aanvragen via het Nederlandse Loanstreet (een website waar je bedrijfsleningen kunt vergelijken).

De lening moet een minimale grootte van €100.000 hebben en kan maximaal uitlopen naar de €1.000.000. De rente is wel weer goed te noemen en ligt tussen de 4 – 9% per jaar. Dat is echt heel schappelijk. Maximaal heeft deze lening een looptijd van 5 jaar.

Wel is het lastig om erachter te komen hoeveel omzet een bedrijf minimaal moet omzetten om in aanmerking te komen voor deze lening. Gezien de minimale grote van €100.000 van de lening verwacht ik dat de omzet ook in die lijn moet liggen.

Klik hier om de zakelijke lening van Fundament te bekijken op Loanstreet.

7. Collin Crowdfund

 • BKR onderzoek: ja
 • Vertonen van jaarcijfers: ja
 • Tijd tot geld op rekening: vaak binnen 2 weken (afhankelijk van crowdfunding)
 • Minimale omzet per jaar: €50.000

Nu stappen we even de hoek in van de crowdfunding mogelijkheden. Er zijn namelijk genoeg platformen die op deze manier een zakelijke lening aanbieden. Vaak krijg je daar als bedrijf ook nog een hele schappelijke rente voor terug (Bij Collin Crowdfund ligt dit tussen de 4,9 – 9,5% per jaar).

Het enige nadeel van crowdfunden is natuurlijk wel dat de aanvraag niet binnen enkele dagen geregeld is. Het succesvol aanvragen van een crowdfundcampagne duurt vaak iets van 2-3 weken voordat je het geld het ontvangen.

Bij dit specifieke platform heb je als bedrijf minimaal een omzet nodig van €50.000. Daar kun je een lening voor aanvragen van tussen de €25.000 – €2.500.000 afhankelijk van de kredietwaardigheid van je bedrijf. Zo’n lening heeft een looptijd van 6-60 maanden afhankelijk van de afspraken die je maakt met Collin.

Afgezien van de minimale omzet doet Collin ook een onderzoek naar je BKR status en je jaarcijfers. Dat is vaker het geval als het gaat met crowdfunding om zo zekerheid te bieden aan de investeerders.

Klik hier om meer te weten te komen over een zakelijke lening via Collin Crowdfund.

8. Fundingcircle

 • BKR onderzoek: ja
 • Vertonen van jaarcijfers: ja
 • Tijd tot geld op rekening: vaak binnen 2 weken (afhankelijk van crowdfunding)
 • Minimale omzet per jaar: €30.000

Nu we toch in de crowdfundhoek zitten kunnen we net zo goed doorgaan met Fundingcircle. Dit is het bekendste platform wat er in Nederland is te vinden als het gaat om het crowdfunden van ondernemingen. De organisatie opereert namelijk ook in andere landen waaronder het Verenigd Koninkrijk.

Net als met andere aanbieders doet ook Fundingcircle een achtergrondcheck van je onderneming in de vorm van een BKR onderzoek en jaarcijfers. Daarnaast moet je onderneming minimaal 2 jaar bestaan en een positieve of een stabiele omzet hebben. Voordeel is wel dat je hier als onderneming al terecht kunt met een minimale omzet van €30.000 per jaar.

Als je een zakelijke lening zoekt voor je project dan kun je die op dit platform krijgen voor €10.000 – €250.000. Afhankelijk van hoe snel de campagne gevuld wordt gaat het ook hier om een periode van enkele weken voordat je over het geld kunt beschikken.

Dan de looptijd en de rente. Die zijn eigenlijk alle twee best goed te noemen. De looptijd ligt tussen de 6 – 60 maanden wat je dus aardig wat speling geeft. De rente ligt ergens tussen de 2,49 – 16,68% per jaar. Dat is zowel aan de lage en aan de hoge kant. Je zult dus zelf moeten kijken wat voor jouw onderneming rendabel is.

Klik hier om de mogelijkheden van Fundingcircle te bekijken.

9. Voor De Groei

 • BKR onderzoek: ja
 • Vertonen van jaarcijfers: ja
 • Tijd tot geld op rekening: vaak binnen 2 weken (afhankelijk van crowdfunding)
 • Minimale omzet per jaar: onbekend, minimaal 2 jaar bestaan

Dan het laatste crowdfund platform op de lijst. Laat ik daar een ding maar gelijk bij zeggen: dit is voor de grotere ondernemers. Zoek je namelijk een zakelijke lening voor je project van minder dan €250.000 dan hoef je bij dit platform namelijk niet aan te kloppen. Maximaal kijk je tegen een lening aan van €5.000.000.

Om als ondernemer hiervoor in aanmerking te komen wordt er niet direct een minimale omzet gecommuniceerd. Ik kan mij wel voorstellen dat die minimaal ergens richting de €250.000 per jaar gaat.

Daarnaast doet het bedrijf bij dit soort bedragen natuurlijk een BKR onderzoek, willen ze je boekhouding met jaarcijfers zien en laten ze jou en zichzelf informeren door financiële experts.

Dan nog even over de lening zelf. Als we naar de looptijd kijken dan zien we dat die varieert van 6 -84 maanden. Dat is met zulke grote leningen natuurlijk ook niet zo heel erg gek. De rente ligt daarnaast op 3,50 – 9% op jaarbasis en dat is ook een hele redelijke rente waar je als bedrijf wat mee kan.

Klik hier om de optie voor zakelijk lenen bij Voor De Groei te bekijken.

10. Subsidies Van De Overheid

 • BKR onderzoek: ja
 • Vertonen van jaarcijfers: ja
 • Tijd tot geld op rekening: afhankelijk van subsidie, enkele weken
 • Minimale omzet per jaar: afhankelijk van subsidie

Een optie die ondernemers vaak over het hoofd zien dat zijn de subsidies van de overheid. Het voordeel van een subsidie is vaak dat je er langer over mag doen om het terug te betalen én dat de rente vaak heel erg aantrekkelijk is.

Nu zijn er ontzettend veel mogelijke subsidies, zo kan de overheid garant staan voor je zakelijke lening (als je die toch besluit ergens ander af te sluiten), maar is er ook een innovatiekrediet voor vernieuwende producten. Als ik zo door de lijst van mogelijke subsidies heen ga denk ik toch dat er als snel een stuk of 100 subsidies in staan. Misschien is dat dus een aantrekkelijke optie voor je financiering.

Klik hier om de lijst met subsidies te bekijken.

11. Boozt24

 • BKR onderzoek: nee
 • Vertonen van jaarcijfers: ja
 • Tijd tot geld op rekening: 3 werkdagen
 • Minimale omzet per jaar: €500.000

Boozt24 is er niet meer echt voor het kleinbedrijf maar vooral voor het midden segment. Je hebt namelijk een omzet nodig van minimaal €500.000 om hier een lening te kunnen afsluiten. Verder zul je ook je boekhouding en je jaarcijfers op tafel moeten leggen.

Dan even over de lening zelf, het gaat hier om een zakelijk krediet met een grootte van €250.000 – €1.000.000. Dit krediet wordt gebaseerd op de waarde van de hoeveelheid debiteuren die jij hebt. Heb je dus €300.000 aan openstaande facturen? Dan is dat het krediet wat je kunt krijgen. Voor deze lening betaal je gemiddeld een rente van 7% op jaarbasis.

Het aflossen gebeurd in dat opzicht dus ook automatisch. Altijd als een bedrijf de debiteuren als onderpand neemt wordt de schuld direct ingelost als de debiteur zijn factuur betaalt. Wel zal je zelf rekening moeten houden met het feit dat de rente natuurlijk nog wel uit eigen zak betaalt moet worden. Voordeel van dit systeem is wel dat de factuur, zodra deze naar je debiteur is toegestuurd, binnen 24 als voorschot wordt uitbetaald door Boozt24.

Klik hier om het financiële product van Boozt24 te bekijken

12. Kredietvooruit

 • BKR onderzoek: nee
 • Vertonen van jaarcijfers: nee
 • Tijd tot geld op rekening: 2-4 werkdagen
 • Minimale omzet per jaar: €50.000

Nu komen we toch wel in de categorie van aanbieders waar je zakelijk geld kunt lenen maar die ook een hoge rente rekenen. Dit zijn vaak particuliere aanbieders die leningen aanbieden die ook voor de kleinere ondernemers beschikbaar zijn (in dit geval moet je minimaal €50.000 omzet hebben gedraaid).

De lening die Kredietvooruit je kan geven ligt tussen de €3.000 – €250.000 afhankelijk van je omzet en de kredietwaardigheid van je bedrijf. Het gaat hier dan wel echt om een kortlopende lening van 3-6 maanden. De rente ligt op het laagste punt op 6% (dat is heel schappelijk) en op zijn hoogst op 24% (dat is toch best hoog).

Mocht je een lening willen aanvragen dan doen ze bij Kredietvooruit geen BKR onderzoek. Jaarcijfers willen ze ook niet van je hebben, wel willen ze de banktransacties van de afgelopen 6 maanden voor hun neus hebben.

Terugbetalen kan maar op een manier en dat is door een vast percentage van je pin- en/of online omzet dagelijks automatisch naar de rekening van Kredietvooruit te laten storten. Als je dus meer omzet los je meer af en andersom.

Klik hier om het zakelijke krediet van Kredietvooruit te bekijken.

Lees ook: Top 10 Zakelijk Lenen Zonder BKR En Jaarcijfers

13. Swishfund

 • BKR onderzoek: nee
 • Vertonen van jaarcijfers: ja
 • Tijd tot geld op rekening: 7 werkdagen
 • Minimale omzet per jaar: €50.000

Dan hebben we nog Swishfund, ook een bekende naam in de wereld van zakelijk lenen. Ook hier kun je weer terecht met een minimale omzet van €50.000 per jaar. Dat maakt dat deze aanbieder zich ook weer toegankelijk maakt voor de kleinere ondernemer.

De lening zelf hoeft dus ook niet heel groot te zijn maar er zit bij Swishfund wel wat ruimte in. Zo varieert de grootte van de lening van €3.000 – €500.000. De rente is daarentegen wel écht aan de hoge kant. We praten dan over 18-27% op jaarbasis. De lening heeft vervolgens een looptijd van 3-12 maanden.

Wat moet je daarvoor allemaal aan Swishfund laten zien? Als eerste hebben ze een overzicht van je banktransacties van de afgelopen 6 maanden nodig. Mocht je echt een grotere aanvraag willen indienen dan willen ze ook BTW-aangiftes en jaarcijfers van je zien.

Dan weer even over het aflossen van de lening. Daarvoor het je twee opties. Als eerste kun je ervoor kiezen om via automatische incasso maandelijks geld te laten afschrijven van je rekening. De andere optie is om een percentage van je pinomzet te gebruiken om af te lossen.

Klik hier om de zakelijke lening van Swishfund te bekijken

14. Pinvoorschot

 • BKR onderzoek: nee
 • Vertonen van jaarcijfers: nee
 • Tijd tot geld op rekening: 5-10 werkdagen
 • Minimale omzet per jaar: €25.000

Als je bij Pinvoorschot aankomt dan kunnen ook echt de kleinste ondernemers hier terecht. Dat komt omdat je minimaal een omzet nodig hebt van €25.000. Dat klinkt dus op het eerste gezicht heel erg aantrekkelijk.

Toch werkt het niet zo makkelijk. Bij Pinvoorschot betaal je namelijk gemiddeld een rente van 27,5% op jaarbasis. Dat is eigenlijk wel echt bizar hoog en niet echt iets om aan re raden (al komen er straks nog hogere rentes voorbij)

De lening die je kunt aanvragen ligt tussen de €2.000 – €50.000 en de looptijd is met 3-6 maanden nog steeds heel kort. Acceptatie gebeurd weer niet op basis van BKR onderzoek of jaarcijfers. Net als met Kredietvooruit gebeurd de aflossing namelijk op een percentage van je pinomzet. Dat is het enige wat Pinvoorschot dus ook van je wil weten.

Klik hier om de lening van Pinvoorschot te bekijken

15. Spotcap

BKR onderzoek: ja
Vertonen van jaarcijfers: ja
Tijd tot geld op rekening:
1 werkdag
Minimale omzet: €300.000

Een lening aanvragen bij Spotcap brengt waarschijnlijk de grootste papieren rompslomp met zich mee. Ze doen namelijk een BKR onderzoek, willen jaarcijfers zien en ook BTW-aangiftes en bankafschriften behoren tot het proces. Wel kan de goedkeuring van de lening al binnen 24 uur in je inbox zitten.

De lening (of beter gezegd: het krediet) heeft vervolgens een grootte van €10.000 – €350.000. Daarvoor moet je onderneming wel een minimale omzet van €300.000 per jaar hebben. Daarvoor krijg je een rente van 6 – 22,8%. Dat is hoog maar niet verschrikkelijk. De looptijd varieert van 1-24 maanden.

Aflossen gebeurd vervolgens via automatische incasso over het gedeelte van het krediet wat je daadwerkelijk hebt opgenomen. Gebruik je bijvoorbeeld op 16 april je krediet dan wordt er op 16 mei de eerste automatische incasso van je rekening afgeschreven.

Klik hier om het zakelijke krediet van Spotcap te bekijken

16. CapitalBox

 • BKR onderzoek: nee
 • Vertonen van jaarcijfers: nee
 • Tijd tot geld op rekening: 2 werkdagen
 • Minimale omzet per jaar: €50.000

Onderaan de lijst vinden we Capitalbox. Met een minimale omzet van €50.000 zijn ook zij er weer voor het MKB. Daarnaast voeren ze geen BKR onderzoek uit, hoeven ze geen jaarcijfers te zien en kan het geld binnen 2 werkdagen op je rekening staan.

Dat klink allemaal mooi, maar helaas komt dan toch de rente om de hoek kijken. Bij Capitalbox kom je dan gemiddeld uit op 34,8% op jaarbasis. Dat is echt een bizar hoge rente en iets waar je als ondernemer bijna geen winst op kan draaien.

Als je hier toch wilt lenen dan gaat het om €2.000 – €100.000 en een looptijd van ongeveer 6-18 maanden. Vergeet daarnaast niet dat je bedrijf minimaal 12 maanden moet bestaan, anders kom je sowieso niet in aanmerking.

Terugbetaling gebeurd, net als bij de meeste, op basis van een maandelijkse automatische incasso. Het gaat dan om een vast bedrag per maand. Daarnaast is het wel weer dat je, net als bij OPR-bedrijfskrediet, persoonlijk garant moet staan voor de lening. Dat is weer een groot minpunt.

Klik hier om te kijken naar de zakelijke lening van Capitalbox

17. Bridgefund

 • BKR onderzoek: nee
 • Vertonen van jaarcijfers: nee
 • Tijd tot geld op rekening: 2-4 werkdagen
 • Minimale omzet per jaar: €50.000

Dan komen we bij Bridgefund uit, daar kun je een lening aanvragen voor €5.000 – €250.000 en moet je minimaal een omzet hebben van €50.000 per jaar. Klinkt goed, maar ook hier komt de rente weer om de hoek kijken.

Die rente ligt namelijk op minimaal 18% (ja, dat lees je goed) en maximaal 42%. Dat is de absolute hoofdprijs op een lening. Deze woekerrente kan ik daardoor ook zeker niet aanraden.

Mocht je toch een lening willen afsluiten dan gaat het over een periode van 1-24 maanden. Daarnaast begint Bridgefund vanaf dag één met de aflossing. Dit gaat via een dagelijkse automatische incasso op basis van een vast, van tevoren afgesproken bedrag.

Het aanvragen van je lening, daarvoor hebben ze alleen een overzicht nodig van je zakelijke rekeningen en banktransacties. Hier wordt een BKR onderzoek dus ook niet gedaan en jaarcijfers zijn ook niet nodig.

Klik hier om de zakelijke lening van Bridgefund te bekijken

18. Yeaz

 • BKR onderzoek: ja, maar hoeft niet het einde te zijn
 • Vertonen van jaarcijfers: nee
 • Tijd tot geld op rekening: 3 werkdagen
 • Minimale omzet per jaar: €20.000

Tot slot hebben we, in mijn optiek, de slechtste aanbieder als het gaat om zakelijk geld lenen voor je bedrijf. Dat is namelijk Yeaz. Zij doen wel een BKR onderzoek maar je hoeft geen jaarcijfers te vertonen. Daarnaast zijn ondernemers met een minimale omzet van €20.000 per jaar hier al welkom.

De lening die je kunt afsluiten ligt ergens tussen de €1.000 – €50.000. Yeaz richt zich dus echt op de kleinere ondernemers. Waar ik moeite mee heb is de bizarre rente die ze rekenen. Minimaal is dit weer 18% maar in het ergste geval betaal je 57% rente op jaarbasis. Dat is voor een kleine ondernemer (en voor geen enkel bedrijf) een leefbare rente. Je betaalt je dus kapot aan aflossing.

Wat het allemaal erger maakt is dat je bij Yeaz ook geen aflossingsverplichting hebt. Dat betekent dat, zolang je de maandelijkse rente en kosten maar betaalt, ze niet achter hun geld aankomen. Dat zorgt ervoor dat je als ondernemer tot in den treuren rente betaalt en dat vergroot het risico enorm. Persoonlijk is mijn opinie dus ook: niet doen.

Klik hier om de zakelijke lening van Yeaz te bekijken

Stefan Kleinekoort

Op HGC schrijf ik over mijn interesse in persoonlijke financiën. Ik hoop andere te helpen met de blogs die ik schrijf en probeer moeilijke financiële zaken zo helder mogelijk te omschrijven!

Recente posts