11 Fantastische Apps Om Geld Te Besparen


“There’s an app for that” is een uitspraak die in 2009 populair werd gemaakt door Apple in een reclamespotje voor de Iphone 3G.

We zijn nu 10+ jaar verder en die uitspraak is vandaag de dag relevanter dan ooit. Voor alles is een app te vinden. Dat geldt ook zeker als je een app zoekt die je helpt om geld te besparen.

Of je nu zoekt naar een app om goedkoper van A naar B te komen of goedkoper uit wil zijn met je boodschappen, de lijst hieronder gaat je genoeg inspiratie opleveren.

Dit zijn 10 fantastische apps die jou gaan helpen om geld te besparen!

Per maand minder geld uitgeven?
Download hier het gratis huishoudboek in Excel

1. Scoupy

Prijs: gratis
Categorie: Boodschappen

Scoupy is waarschijnlijk de bekendste geld besparen app op deze lijst. De app staat bekend om zijn zogeheten cashback acties.

Op de app vind je vooral geld-terug acties voor je boodschappen. Een snelle blik leert mij dat er op de Appelsientje Vers geperst sap, De vegetarische krokketen van Mora en de vernieuwde Douwe Egberts Ice Coffee korting te halen valt.

De app staat vol met A-merken. Dat is ook waar Scoupy voor het grootste gedeelte voor gebruikt wordt: nieuwe of vernieuwde producten onder de aandacht brengen. Dat is eigenlijk ook alleen maar leuk, zo kun je lekker testen én korting krijgen.

De app zelf is ook heel makkelijk te gebruiken. Je koopt een actieproduct (maakt niet uit waar je dat doet), maakt een foto van de kassabon, vult wat gegevens in en binnen 2 werkdagen heb je het geld terug op de rekening.

Klik hier voor Scoupy.

2. Pepper

Prijs: Gratis
Categorie: Aanbiedingen & kortingscodes

Pepper (niet te verwarren met de datingapp) zet direct groot in en noemt zich: “S-werelds grootste aanbiedingen community.”

De nadruk in die zin ligt op het woordje ‘community’. Pepper staat namelijk geen aanbiedingen toe die winkels zelf plaatsen. Alle aanbiedingen & kortingscodes worden geplaatst door echte mensen zoals jij en ik.

Vervolgens kunnen mensen deze deals ‘liken’. Op deze manier komen de populairste deals bovenaan te staan.

De aanbiedingen & kortingsacties van pepper.com vallen niet in een categorie. Zo kun je 25% korting krijgen op je bezorging van DHL maar ook een Hasbro waterpistool en Dove handzeep vind je hier met korting terug.

Klik hier voor Pepper

3. Hatsa

Een andere app die ik je zeker kan aanraden is Hatsa! Deze app helpt je namelijk met online shoppen, op een makkelijke en overzichtelijke manier. Een van de grootste voordelen van de app is dat je de producten die je online vindt makkelijk kunt bewaren op verschillende boards, eigenlijk een beetje à la Pinterest, maar dan een stuk simpeler.

Je hoeft namelijk alleen maar de link van een item naar het board te kopiëren en de app voegt daar automatisch zelf de juiste foto, prijs en omschrijving aan toe!

Je kunt zelf zoveel boards aanmaken als je wilt. Zo kun je dus een board aanmaken voor je nieuwe winterjas of voor de nieuwe bank waar je naar op zoek bent. Verder zit er ook een handige deelfunctie in de app, waardoor je een bord makkelijk met je partner, vriend(inn)en of familie kunt delen. Kortom, een ideale plek om al je shopfavorieten te bewaren!

Klik hier om de Hatsa app te bekijken

4. benzine-Jip

Prijs: Gratis
Categorie: Bezine

benzine-Jip is een geld besparen app die je helpt besparen op, je raadt het al, benzine (brandstof in het algemeen trouwens).

De app houdt gegevens bij van MKB Brandstof en Travelcard gebruikers. Zo worden brandstofprijzen in de app dagelijks aangepast op basis van de meest actuele gegevens.

Vervolgens krijg je een Google Maps kaart voorgeschoteld waarop je direct kunt zien waar je het goedkoopst kunt tanken. Groene locaties zijn het goedkoopst, donkeroranje locaties zijn weer het duurst.

Tot slot klik je op de “route bepalen” knop. De app geeft je dan de optie voor meerdere routes naar verschillende tankstations. Zo kun je direct bepalen waar je naartoe wilt en hoeveel je wilt besparen. Ook zie je de afstand en hoe lang het duurt om naar het tankstation te komen.

Klik hier voor de App Store.

5. BlaBlaCar

Prijs: App is gratis, voor het carpoolen betaal je de ritpijs.
Categorie: Vervoer

BlaBlaCar vind ik persoonlijk een van de leukste ideeën op deze lijst. Deze app gebruik je als je makkelijk van A naar B wilt komen. De app laat je namelijk meerijden (carpoolen) met mensen die hun rit hebben aangegeven op het platform.

Via de app geef je aan waar vandaan je wilt vertrekken, waar je naartoe wilt en hoe laat je wilt vertrekken. De app geeft je vervolgens de opties weer die het meeste matchen. Het kan dus zijn dat deze niet helemaal aansluiten (dit is tenslotte geen Uber).

Als je met de rit wilt meerijden dan klik je op de rit en vervolgens druk je op de knop ‘boeken’. Betalen doe je makkelijk met PayPal of een creditcard.

Hoeveel de app je bespaart hangt natuurlijk af van je rit. Van wat ik kan zien gaat het al snel om 50% of meer ten opzichte van de trein.

Een voorbeeld: met BlaBlaCar ga je van Amsterdam naar Keulen voor €15,50. Dezelfde rit kost met de NS €52,40. Tel uit je winst.

Klik hier voor BlaBlaCar

6. SnappCar

Prijs: App is gratis, voor het huren van een auto betaal je de dagprijs.
Categorie: Vervoer

Nu we het toch over auto’s hebben kan ik SnappCar hier net zo goed direct achteraan plakken.

SnappCar doet aan ‘ridesharing’ ofwel, het delen van je auto met anderen. Via de app geef je aan waar je een auto wilt huren en de tijden wanneer je deze auto nodig hebt.

Uit de lange lijst met auto’s kies je vervolgens de auto die het beste bij jou past. Prijzen variëren van €20 tot €250 per dag. Vaak krijg je de eerste 100 km die je met de auto gaat rijden gratis. Daarna betaal je een bedrag per kilometer (vaak iets van €0,15 cent).

Als je een leuke auto hebt gevonden dan kun je deze via het platform boeken. Sommige auto’s hebben een ‘Direct Boeken’ knop waardoor je de auto direct kunt boeken zonder contact met de eigenaar. In andere gevallen zul je contact moeten opnemen met de eigenaar om te vragen of de auto echt beschikbaar is.

Als het om geld besparen gaat dan is de app ideaal. De prijzen die consumenten vragen zijn namelijk een stuk lager dan die van professionele partijen. Daarnaast staan de auto’s vaak dicht in de buurt. Dat maakt het ophalen lekker makkelijk.

7. Reclamefolder

Prijs: Gratis
Categorie: Boodschappen

Ken je dat nog? Vroeger moest je handmatig alle folders afstruinen (en hopen dat je foldertjes wel op tijd bezorgt werden!). Gelukkig zijn die tijden voorbij met de Reclamefolder app.

De naam zegt het eigenlijk al, het is een app waar je alle reclamefolders op terugvindt. De aanbiedingen van Albert Heijn, Aldi, Leenbakker, Spar, Kruidvat, Action, Makro en nog vele andere bedrijven vind je allemaal terug in deze app.

Ik zou nog wel meer over de app willen uitleggen maar hij is eigenlijk zo vanzelfsprekend dat dat niet te doen is. Als je je foldertjes voortaan liever digitaal ontvangt dan kun je het beste gewoon de app downloaden.

Klik hier voor de Reclamefolder app

8. Peerby

Prijs: Gratis
Categorie: Huis, tuin & keuken

Op Peerby kun je spullen lenen of huren van je buren.

Het platform staat vol met spullen die je eens in de zoveel tijd nodig hebt maar die vaak te duur zijn om voor die ene keer per jaar te kopen.

Denk aan hogedrukreinigers, statafels, aanhangwagens, spiegelreflexcamera’s etc. Als je het kan bedenken dan staat het hoogstwaarschijnlijk op dit platform.

Zoals ik al zei kun je hier spullen lenen of huren. Sommige mensen bieden hun spullen gratis te leen aan, bij andere moet je een bedrag betalen. Toen ik het platform 3 jaar geleden voor het eerst gebruikte was het platform vooral bedoeld om te lenen.

Nu de optie tot huren er ook is valt het me op dat het platform er beter uitziet (mensen plaatsen foto’s van hun spullen en betere omschrijvingen).

Deze geld besparen app gebruik je heel simpel door aan te geven waar je naar zoekt en in welke woonplaats je zit. De app geeft je een lijst met mensen die aanbieden wat jij zoekt. Vervolgens neem je met de verhuurder contact op om een afspraak te maken. Harstikke makkelijk dus!

Klik hier om naar Peerby te gaan.

9. Too Good To Go

Prijs: Gratis
Categorie: Eten

Too Good To Go is een geld besparen app die specifiek bedoeld is om voedselverspilling tegen te gaan.

Volgens Too Good To Go wordt 1/3 van het voedsel in de wereld verspild, harstikke zonde natuurlijk! Dat is niet alleen eten wat weggegooid wordt door huishoudens, maar ook door bedrijven. Dat is waar deze app je helpt.

De app gaat voedselverspilling bij restaurants, supermarkten en tankstations tegen door de bedrijven de mogelijkheid te geven hun overige voorraad tegen een scherpe prijs weg te doen.

Dat is mooi voor de bedrijven (want die verdienen er nog wat aan), goed voor de voedselverspilling (die wordt minder) en goed voor jou (jij kan goedkoop eten afhalen!).

Als je de app aan het einde van de dag opent dan zie je wat bedrijven overhebben aan eten. Als je iets ziet waar je geïnteresseerd in bent dan reserveer je dat via de app en ga je het afhalen bij het bedrijf, zo simpel is het.

De app is nog redelijk nieuw in Nederland en daardoor is het aanbod soms wat schaars, persoonlijk denk ik wel dat dat in de toekomst zal aantrekken. Het is immers een win-win-win-situatie.

Voor een uitgebreidere review over deze app zou ik deze blog even lezen.

P.S. Too Good To Go is niet de enige die voedselverspilling tegen gaat op deze manier. Kijk ook eens naar NoFoodWasted, Olio en Getchefs.

Klik hier voor Too Good To Go.

10. Thuisafgehaald

Prijs: Gratis
Categorie: Eten

Thuisafgehaald is ook een app die voedselverspilling tegen gaat maar dan op een andere manier.

In plaats van particulieren met bedrijven te verbinden gaat het hier om het delen van maaltijden met mensen die in de buurt wonen. Soms gaat het om losse maaltijden die tegen kostprijs (of iets meer dan dat) worden aangeboden.

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid een abbonement af te sluiten bij een thuiskok bij jou in de buurt. Met deze kok maak je vaste afspraken voor bepaalde dagen in de week.

Dat is harstikke ideaal als je een drukke dag in de week hebt waarop je liever niet kookt (en de snackbar liever overslaat!).

Leuk feitje: sinds 2012 zijn er via de app (en website) ruim 493.000 maaltijden geserveerd.

Klik hier voor Thuisafgehaald.

11. Slim Koken

Prijs: Gratis
Categorie: Boodschappen

De Slim Koken app is bedacht door het Voedingscentrum en helpt je voedselverspilling tegen te gaan in je eigen keuken.

De app heeft verschillende handige functies. Als je bijvoorbeeld restjes andijvie hebt liggen dan kun je in de app makkelijk recepten vinden waar je die restjes voor kunt gebruiken.

Als je een nieuwe maaltijd maakt en daar nog restjes van over hebt dan kun je in deze geld besparen app ook zien hoe je die restjes het beste kunt bewaren.

Verder maakt de app het ook mogelijk om boodschappenlijstjes te maken. Als je een recept hebt gevonden kun je zelfs in één klap alle ingrediënten voor dat recept aan je lijstje toevoegen. Oohja, delen met je partner of huisgenoot doe je ook met een druk op de knop.

Tot slot kan je de app gebruiken om een volledige maaltijdplanning te maken voor de aankomende week. Eigenlijk is dit dus een beetje een personal assistant op het gebied van boodschappen en koken. Ideaal toch?

12. Alternatieven Voor Apps

Naast de handige apps die we hierboven hebben besproken zijn er nog veel manieren om geld te besparen. Een daarvan zijn bijvoorbeeld de handige excelsheets die ik voor je gemaakt hebt en welke je kunt downloaden! Kijk of er een voor jou tussen zit:

Heb je nog suggesties voor handige apps? Laat ze dan horen in de opmerkingen hieronder, dan voeg ik ze toe!

Blogs die je waarschijnlijk ook leuk vindt:

Stefan Kleinekoort

Op HGC schrijf ik over mijn interesse in persoonlijke financiën. Ik hoop andere te helpen met de blogs die ik schrijf en probeer moeilijke financiële zaken zo helder mogelijk te omschrijven!

Recente posts